Fırıncıoğlu, ittifak adayı olma yolunda

AK Parti ve MHP heyetleri, yaptıkları ittifak çalışmasında son aşamaya geldi. İki parti kurmayları, 13 toplantının ardından çalışmaları tamamlarken MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, Mersin ve Manisa'da MHP büyükşehir belediye başkan adaylarının, 28 büyükşehirde de AK Parti'nin adaylarının destekleneceğini açıkladı. Resmen açıklanmasa da MHP adayı üzerinde ittifak yapılacak 11 şehir belirlendi. Amasya, Bartın, Bayburt, Çankırı, Erzincan, Karabük, Karaman, Kastamonu, Kırıkkale, Kütahya ve Osmaniye'de AK Parti, MHP'nin adaylarını destekleyecek. Buna göre MHP'nin bu yerel seçimde adayı olan Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu'u ittifak adayı olacak. Çalışmaya önümüzdeki hafta yapılması planlanan Erdoğan-Bahçeli görüşmesinin ardından son noktanın konulması ve liderlerin onayının ardından çalışmanın kamuoyu ile paylaşılması bekleniyor.

Fırıncıoğlu, ittifak adayı olma yolunda

Bartın’da önümüzdeki yerel seçim için siyaset kulislerinde aday hareketliliği devam ederken şehir merkezinde en fazla seçmene sahip üç partiden biri olan CHP, geçen hafta Bartın Belediye Başkan Adayını resmen açıkladı. Kulislerde uzun süredir konuşulan ve beklenen olurken CHP’nin Eski Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya Parti Meclisince (PM) resmen CHP Bartın Belediye Başkan Adayı ilan edildi. CHP kanadında adayın belli olması sonrasında ise gözler merkezde diğer iki güçlü parti konumundaki AK Parti ve MHP’ye çevrildi. Bartın’da iki partinin ittifakla mı yoksa kendi adayıyla mı seçime gireceği konusunda resmi bir açıklama yapılmasa da MHP’nin adayı Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu’nun ittifak adaylığını neredeyse kesin gözüyle bakılıyor.

29 il merkezinde işbirliği

Bu konuda il siyaseti ve kulisleri ısındıracak bir açıklamada MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız’dan geldi. Yıldız, MHP Genel Merkezinde yaptığı açıklamada, AK Parti ve MHP arasında yapılacak işbirliğinin esaslarını görüşmek üzere 26 Ekim 2023'te başlayan sürecin 13. toplantı ile nihayete erdiğini söyledi. Her zaman olduğu gibi "önce ülkem ve milletim" düsturuyla ele alınan konuların karşılıklı anlayış ve iyi niyet çerçevesinde tam bir mutabakat ve uyum içinde sürdürüldüğünü vurgulayan Yıldız, "Görüşmeler neticesinde 30 büyükşehirde işbirliği yapılması, bu şehirlerden Mersin ve Manisa'da MHP Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının desteklenmesi, 28 büyükşehir belediye başkanlığında ise AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının desteklenmesi kararlaştırılmıştır. Büyükşehir statüsünde olmayan 51 ilin 22'sinde her iki parti ayrı ayrı kendi adaylarıyla seçime katılması geri kalan 29 il merkezinde işbirliği yapılması kararlaştırılmıştır. Tarihi önemi sebebiyle Ahlat'ta AK Parti adayının, Sögüt'te ise MHP adayının desteklenmesi uygun bulunmuştur” dedi.

Son noktayı liderler koyacak

Bu açıklama ardından gözler 29 ittifak şehrine çevrildi. Resmen açıklanmasa da MHP adayı üzerinde ittifak yapılacak 11 şehir belirlendi. Amasya, Bartın, Bayburt, Çankırı, Erzincan, Karabük, Karaman, Kastamonu, Kırıkkale, Kütahya ve Osmaniye’de AK Parti, MHP’nin adaylarını destekleyecek. Buna göre MHP’nin bu yerel seçimde adayı olan Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu’u ittifak adayı olacak. Çalışmaya önümüzdeki hafta yapılması planlanan Erdoğan-Bahçeli görüşmesinin ardından son noktanın konulması ve liderlerin onayının ardından çalışmanın kamuoyu ile paylaşılması bekleniyor.