Bartın'da hafta sonu fırtına alarmı

Bartın'da hafta sonu etkili olan fırtınaya karşı vatandaşları soba ve baca zehirlenmeleri, çatı uçması gibi olumsuz durumlara karşı uyaran Bartın Valiliği, İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulunu da topladı.

Bartın'da hafta sonu fırtına alarmı

Bartın bu hafta sonu kuvvetli fırtınanın etkisi altındaydı. Fırtına öncesinde ise Bartın Valiliği vatandaşları soba ve baca zehirlenmeleri, çatı uçması gibi olumsuz durumlara karşı uyardı. “Son meteorolojik verilere göre; İlimize bugün etkili olan ve Pazar günü öğle saatlerine kadar etkili olması beklenen kuvvetli fırtına ve yer yer tam fırtınaya karşı vatandaşlarımızdan ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve doğalgaz kaynaklı baca zehirlenmeleri ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmalarını, zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamalarını ve acil durumlar için 112 Acil Çağrı Merkezini aramalarını önemle rica ediyoruz” diyen Valilik, İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulunu da topladı.

Bartın Valisi Nurtaç Arslan başkanlığında 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü Afet ve Acil Yönetim Merkezinde toplanan Kurul, Bartın’da etkili olan kuvvetli rüzgar ve fırtına nedeniyle meydana gelen hasar ve tespitlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.