Fındık bahçesinde Tarla Günü

Bartın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi kapsamında Ulus İlçesi Doğan Köyünde hibe desteği verilen fındık bahçesinde tarla günü etkinliği gerçekleştirildi. Tarla gününde çiftçilere fındık bahçesi budama teknikleri, gübrelenmesi, ilaçlanması gibi fındık bahçesi bakım teknikleri uygulamalı olarak anlatıldı.

Fındık bahçesinde Tarla Günü

Tarım ve Orman Bakanlığınca yürütülen bir kısım finansmanı Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu (IFAD) tarafından karşılanan Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi kapsamında Ulus İlçesi Doğan Köyünde hibe desteği verilen fındık bahçesinde tarla günü gerçekleştirildi.

Fındık Bahçesi Tarla Günü etkinliği Bartın Tarım ve Orman İl Müdürü Yasin Önder, proje yararlanıcıları, çiftçilerimiz ve kurum teknik personelin katılımı ile gerçekleştirildi.

Proje kapsamında tel çit hibe desteği ve fındık bakım paketi hibe desteği verilen çiftçi Dursun Çetin’e ait fındık bahçesi ziyaret edildi.

Etkinliğe katılan çiftçilere fındık bahçesi budama teknikleri, gübrelenmesi, ilaçlanması gibi fındık bahçesi bakım teknikleri uygulamalı olarak anlatıldı.

Çiftçilerin fındık bahçesinde karşılaştıkları sorunlar ile ilgili soru ve cevapların alınmasıyla birlikte etkinlik sona erdi.