FESTİVAL 26 MART'TA BAŞLIYOR

26. Uluslararası Bartın Tiyatro Festivali 26 Mart-2 Nisan 2023 tarihleri arasında Bartın Belediyesi organizasyonu ile gerçekleşiyor. Bartın Kültür Sanat Derneği ve Türkiye Çağdaş Drama Derneği katkılarının da bulunduğu festivalin bu seneki konsepti 'Tek Kişilik Oyunlar' olarak belirlendi.

FESTİVAL 26 MART'TA BAŞLIYOR

Sekiz gün sürecek olan festivalde beş topluluk sekiz oyunla yer alırken, Ankara, Bartın, Eskişehir, İstanbul, Kocaeli, illerinden de topluluk veya temsilciler festivale katılacak. Yurt dışından da Avusturalya, Irak, İran ve Kıbrıs’tan da topluluklar ve sanat insanları konuk olacak. Yoğun bir programla gerçekleştirilecek olan bu festivalde Anadolu Seyircileri Tiyatro Ödülleri’ne de ikinci kez ev sahipliği yapılacak.

“Emeği Olan Herkese Teşekkür Ediyorum”

Düzenlenecek olan etkinliklerin önemine değinen Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın; “Korona Salgını önlemleri nedeniyle iki yıldır yapılamayan festivalimiz kaldığı yerden devam ediyor. Sekiz gün sürecek olan festivalde beş topluluk sekiz oyunla yer alıyor. Ayrıca tiyatro alanındaki sanat insanları on ayrı atölye ve söyleşiler için katılıyor. Ankara, Bartın, Eskişehir, İstanbul, Kocaeli, illerinden de topluluk veya temsilciler festivale katılıyor. Yurt dışından da Avusturalya, Irak, İran ve Kıbrıs’tan da topluluklar ve sanat insanları konuğumuz oluyor. 26. Festivalimizde toplam 65 kişiyi ağırlıyoruz. Böyle bir festivalin düzenlenmesinde emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Bu festivalde Anadolu Seyircileri Tiyatro Ödülleri’ne de ikinci kez ev sahipliği yapıyoruz. Festivale katılan tüm akademisyenlerimize, tiyatro sanatçılarımıza, katılan tüm gruplara ve drama-tiyatro öğrencilerimize başarılar. Sanatsever Bartın halkımıza da iyi seyirler diliyorum. Göreve geldiğimiz günden buyana sanatsal ve kültürel faaliyetlerin her zaman destekçisi olduk. Bartın Belediyesi Şehir Tiyatrosu bünyesinde gerçekleştirdiğimiz Drama-Tiyatro Atölyelerine 6yaştan 60 yaşa kadar bu yıl toplam 228 kişi kaydoldu” şeklinde ifade etti.

Ödül Taktimi Yapılacak

Festival kapsamında Anadolu Seyircileri Tiyatro Ödülleri ve 26. Uluslararası Bartın Tiyatro Festivali ödülleri verilecek. Kadın oyunculardan Simge Günsan “Lear Mutfakta” oyunun rolü ve Semra Çakır Çetinkaya “Bukalemunlar” oyunundaki rolü ile Anadolu Seyircileri Tiyatro Ödülleri taktim edilecek. 26. Uluslararası Bartın Tiyatro Festivali ödülleri çerçevesinde de Festival Teşekkür Belgeleri Hüseyin Taner Çetin, Batuhan Burak Demirtaş, Asım Özdemir’e  Festival Drama Emek Ödülü Prof. Dr. Yaşare Aktaş Arnas’a, Festival Drama Onur Ödülü Nalan Olgun’a, Tiyatro Emek Ödülü Gülüm Pekcan Şimşir’e Tiyatro Onur Ödülleri de Haluk Yüce, Burhan Akçin, Turgay Tanülkü’ye verilecek.

26. ULUSLARARASI BARTIN TİYATRO FESTİVALİ FESTİVAL PROGRAMI

26 MART 2022 CUMARTESİ

14.00 Drama Atölyesi “DOĞAÇLAMA; Prof. Dr. Ali Öztürk / Eskişehir (Gençlere), 20.00 Festival Açılış ve Ödül Töreni

27 MART 2022 PAZAR

14.00 Drama Atölyesi “İlköğretim ve Drama” Selda Doğan (Öğretmenlere), 14.00 “Masal Anlatma Atölyesi” Ezgi Aydın Korkmaz (6-10 yaş drama grupları), 16.00 Söyleşi “Tek Kişilik Oyun/Anlatı Tiyatrosu” Prof. Dr. Mustafa Sekmen / Eskişehir, 20.00 Simge Günsan / İstanbul “Lear Mutfakta”

28 MART2022 PAZARTESİ

14.00 Atölye “Doğaçlama-Anlatı” Benjamın Bennett / Avustralya - Simge Günsan/ İstanbul, 16.00 Atölye “Tiyatral Hikâye Anlatımı” Prof.Dr. Mustafa Sekmen / İstanbul, 20.00 Iran Umay Theater “Hizmetçiler” (Türkçe)

29 MART 2022 SALI

16.00 Atölye Beden Kullanımı / Body Physıcal” Anas Abdul Samad/ Irak, 20.00 Ayşegül Sağlam/İstanbul “Hermit”

30 MART 2022 ÇARŞAMBA

16.00 Atölye “Oyunculukta İçgüdü Ve Tekniği” Nazila Iranzad Benam/ İran, 20.00 Iran Umay Theater “Madam” (Türkçe)

31 MART 2022 PERŞEMBE

20.00 Zafer Gecegörür “Biriktirdiklerim”/Bartın

01 NİSAN 2022 CUMA

20.00 Bartın Belediyesi Şehir Tiyatrosu “Keşanlı Ali Destanı”

02 NİSAN 2022 CUMARTESİ

20.00 Bartın Belediyesi Şehir Tiyatrosu “4 Kadın 1 Hikaye”