Belediye TSM'den muhteşem konser

Bartın Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu tarafından konser programı gerçekleştirildi. TRT Sanatçısı Kadri Şarman'ın şefliğini yaptığı koro tarafından birbirinden güzel eserler seslendirildi.

Belediye TSM'den muhteşem konser

Etkinlik sonrası değerlendirmelerde bulunan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, emek veren herkese teşekkür etti. Belediye olarak Bartın’ın kültür ve sanatına katkı yapmayı sürdürdüklerinin altını çizen Akın, bu tür kültürel faaliyetlerin devam edeceğini söyledi. Akın; “Bartın Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu tarafından gerçekleştirilen bu konsere emek veren herkese teşekkür ediyorum. 33 yıldır devam eden bir korumuz. Biz de 13 yıldır elimizden gelen desteği veriyoruz. Bartın bir kültür ve sanat şehri. Bu kapsamda da bizler sanat, kültür ve spor alanında çok sayıda faaliyette bulunuyoruz. Bu gecenin organizasyonunda emeği geçen ve katılım sağlayan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“Bartın’ımıza Çok Yakışacak”   

Yapım çalışmaları devam eden Bartın Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi ile ilgili de bilgi veren Başkan Akın; “Eski Hava Lokali’nin olduğu 2 bin 70 metrekarelik alanda hayata geçireceğimiz Bartın Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi projemiz hızla yükseliyor. Çok amaçlı 170 kişilik salon, derslikler, konservatuvar salonu, sergi salonu, oyun dans ve ritim salonu, sanat atölyeleri, açık ve kapalı olmak üzere kafeteryayı içerisinde barındıran projemiz ayrıca şehrimizin tarihinin gelecek kuşaklara aktarılması adına büyük önem teşkil eden “Bartın Kent Belleği ve Araştırma Kütüphanesi” projesine de ev sahipliği yapacak. Kültür ve Sanat şehri olan Bartın’ımıza çok yakışacak olan bu güzel projeyi 2022 yılı içerisinde bir aksilik olmazsa hizmete almayı planlıyoruz” şeklinde ifade etti.

“Şehrimizin Tarihinin Gelecek Kuşaklara Aktarılması Adına Önemli”

Bartın Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi projemizin içerisinde yer alan 'Bartın Kent Belleği ve Araştırma Kütüphanesi’nin de büyük önem taşıdığını söyleyen Akın; “Bartın Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi bünyesinde “Bartın Kent Belleği ve Araştırma Kütüphanesi” kurulacak. Kentin hafızasını oluşturup gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla böyle bir çalışma yapıyoruz. Bu çalışma ile Bartın’ın yerel belleği oluşturulacak. Şehrimizin tarihinin gelecek kuşaklara aktarılması adına büyük önem teşkil eden bu çalışmayı da hayata geçireceğiz. Şimdiden hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.