Esnaf için elektrikte indirim istedi

Bartın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Yılmaz Akdeniz, esnafın kullandığı elektriğe indirim istedi. Hükümete yaptığı çağrıda sanayi sektörüne yılbaşından bu yana ikinci kez gelen indirimden esnafın da yararlanabilmesini talep eden Başkan Akdeniz, esnafın elektrik tarifesinde ticarethane statüsünden çıkarılarak özel statüye geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Esnaf için elektrikte indirim istedi

Bartın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Yılmaz Akdeniz, esnafın kullandığı elektriğe indirim istedi. Akdeniz yaptığı açıklamada esnafın elektrik faturalarını ödemekte güçlük yaşadığına dikkat çekerek, “Pandemi sonrası ayakta kalmaya çalışan esnafımız için elektrik tarifesinde indirim şart.”dedi.  Başkan Akdeniz yaptığı açıklamada sanayi sektörüne yapılan indirimin sevindirici olduğunu ifade ederek esnafın da indirimden yararlanabilmesinin önünün açılmasını istedi. Akdeniz, “Sanayi sektörü için yılbaşından bu yana ikinci kez gelen indirim ile toptan elektrik fiyatlarına yapılacak indirim sevindirici. Ancak bu indirimden esnafımız da faydalanmalı. Bulunduğu sokağı aydınlatan, caddelere hayat veren esnafımız indirimi en çok hak eden kesim olmasına rağmen en yüksek tarifeden elektrik faturası ödüyor. Pandemi sonrası ayakta kalmaya çalışan esnafımız için elektrik tarifesinde indirim şart”diye konuştu.

“Esnaf ticarethane statüsünden çıkarılarak özel statüye geçirilmeli”

Yılmaz Akdeniz açıklamasının devamında esnaf için özel bir indirim tarifesinin uygulanması gerektiğini ifade ederek iş yeri kiraları, SGK primleri ve vergiler altında ayakta kalmaya çalışan esnafın elektriği indirimli kullanmasının elzem olduğuna dikkat çekerek, “Tüm dünyada yaşanan enerji krizi sonrası esnafın maliyet kalemlerinde çok ciddi bir artışlar oldu. Bugün bir işyerine gelen elektrik faturası, iş yeri kiraları ile yarışır durumda. Esnafımız korunması gerektiği yerde en yüksek tarifeden elektrik faturası ödüyor. Henüz pandemiden yeni çıkan ve türlü zorluklar yaşayarak yeni yeni ayağa kalmaya çalışan esnafımız için özel bir indirim tarifesi uygulanmalı. Esnafımız elektrik tarifesinde ticarethane statüsünden çıkarılarak özel statüye geçirilmeli. Bakkalın dolabı ve reyonu, pastacının fırını, balıkçının buzluğu, terzinin ütüsü, berber ve kuaförlerin kullandığı cihazlar ile daha yüzlerce farklı meslekte kullanılan tabela, klima ve pervaneler gibi elektrikli cihazlar esnaf ve sanatkârlarımızın olmazsa olmazı. Kullandığı elektrik ile yaz kış demeden sokakları aydınlatan esnafımız kiradan sonra en çok ödemeyi elektriğe yapıyor. Üstüne bir de iş yeri kiraları, SGK primleri ve vergiler altında ayakta kalma mücadelesi veren esnafımız zaman kaybedilmeden indirim kapsamına alınmalı” ifadelerinde bulundu.