Saadet'ten EYT açıklaması

Saadet Partisi İl Başkan Yardımcısı İsmail Kaya parti binasında partililer ve basın mensupları ile bir araya gelerek, ülke gündemini meşgul etmeye devam eden EYT düzenlemesine ilişkin bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Saadet'ten EYT açıklaması

Saadet Partisi İl Başkan Yardımcısı İsmail Kaya parti binasında partililer ve basın mensupları ile bir araya gelerek, ülke gündemini meşgul etmeye devam eden EYT düzenlemesine ilişkin bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Kaya yaptığı açıklamada, EYT düzenlemesinde prim şartının ortadan kaldırılması için hükümet yetkililerine taleplerini ilettiklerini ifade ederek; “Bilindiği üzere son dönemin gündem konusu olan, halkımızın büyük bir çoğunluğunu çok yakından ilgilendiren, kamuoyunda EYT yasası olarak bilinen yasa TBMM’ye sevk edilmiştir. Haksızca yasalaşan ve insanların pirim gün sayısı, çalışma gün sayısı ve yaşa takıldığı bu kanun 20 yıldır halkımızın gündemindedir. Neticesinde toplumsal tepkiyi gözeterek, hükümet yetkilileri EYT Yasasını Meclise sevk etmişlerdir. Biz kendimizce Saadet Partisi İl Başkanlığı olarak kanun metnini incelediğimizde tespit ettiğimiz eksiklikleri sizlerle paylaşıyoruz.

“Prim şartı ortadan kaldırılmamıştır”

Bunlardan bir tanesi yaş şartı ortadan kaldırılmış olmasına rağmen internet ortamından ulaşabileceğimiz bir tablo var. Prim şartı ortadan kaldırılmamıştır. Ayrıca kanun metnini incelediğimizde 2925 sayılı tarım da çalışmaların kanun kapsamına alınmış olmasına rağmen 2926 sayılı tarımda kendine çalışanların bu kanun kapsamında tutulmuştur.  Bu eksikliklerin ve Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesinin yanında yine bu prim tablosunun da 5 bin ile 5 bin 900 güne tekabül eden prim tablosunun da ortadan kaldırılması halkımız adına Saadet Partisi İl Başkanlığının talebidir. Biz bu talepleri hükümet yetkililerimiz ile yetkili yerlere ilettik. Bartın’a ve Bartın kamuoyuna duyurulur. Yaşa takılanların problemi çözülürken 1999 yılında 4447 sayılı yasa ile gündemimize giren bu kanun Emeklilikte Yaşa Takılanların yaş şartı ortadan kaldırılırken, yine 1999’da yaş şartı ile getirilen prim şartı 5 bin ile 5 bin 900 ile değişen gün sayısının da ortadan kaldırılması talebimizdir. Çünkü Emeklilikte Yaşa Takılanların yasal düzenlemesi yapılırken tekrardan vatandaşlarımız prime takılanlar olarak kamuoyunda rahatsızlıklarını beyan etmeye devam edeceklerdir. 5 bin iş günü kadınlarda ve erkeklerde primini tamamlayan, kadınlarda 20, erkeklerde 25 yılını tamamlayan vatandaşlarımızın emeklilik hakkının geri iade edilmesi halkımız adına talebimizdir.” Dedi.