Erbakan: 'Soruşturma objektif yapılmalı'

Amasra TTK sahasında yaşanan grizu faciasıyla ilgili incelemelerde bulunmak ve madenciler ile ailelerine geçmiş olsunla baş sağlığında bulunmak amacıyla Amasra'ya gelen Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan '5 savcı tarafından yürütülen soruşturmanın da son derece objektif ve aynı zamanda kapsamlı bir şekilde yürütülmesi ve sorumlular varsa bunlarında en kısa zamanda ortaya çıkarılması ve gerekenlerin yapılması gerektiğini de ifade etmek isterim' dedi.

Erbakan: 'Soruşturma objektif yapılmalı'

14 Ekim günü saat 18.15'te Türkiye Taş Kömürü İşletmeleri Amasra Müessese Müdürlüğüne bağlı maden ocağında meydana gelen grizu patlamasının ardından bölgeye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Bakanların yanı sıra siyasi partilerin genel başkanları da sık sık ziyarette bulundu. Son olarak Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan TTK Amasra Müessesine gelerek sahada bulunan madencilere başsağlığı diledi.

 "Duadan başka elimizden bir şey gelmiyor"

 Erbakan yaptığı açıklamalarda böyle kazaların bir daha yaşanmaması için dua ettiklerini ifa ederek; Millet olarak başımız sağ olsun. Cenab-ı Allah vefat eden madencilerimize gani gani rahmet eylesin. Mekanları cennet olsun. Hayatını kaybeden madencilerimizin yakınları Cenab-ı Allah’tan sabır ve baş sağlığı diliyorum. Yaralı kurtulan işçi kardeşlerimize de acil şifalar diliyorum. Biran evvel sağ salim ailelerine kavuşmaları için dua ediyoruz. Bu noktada üzülerek ifade etmek gerekirse duadan başka elimizden bir şey gelmiyor. Burada bu kazaların bir daha yaşanmaması böyle felaketleri bir daha görmemek için Cenab-ı Allah’a dua ediyoruz. Tabi ki bu işin doğasında bu gibi kazalar var. Tabi ki ecele, kadere ölüme inanıyoruz. Ama yine bizim inancımızda tedbir-i tevessül emrediliyor. Gerekli tedbirin alınması ve bu gibi can kayıpların önüne geçilmesi için gerekenlerin yapılması da aynı zamanda bizim inancımızın bir gereği." Dedi.

"İnşallah gerekenler yerli yerinde yapılır"

Erbakan açıklamasının devamında devam eden soruşturmanın objektif bir şekilde yürütülmesi dilediklerini söyleyerek "İnşallah en azından bundan sonraki süreçte bu gerekenler yerli yerinde kapsamlı bir şekilde yapılır ve gerekli alınır. Böylelikle bir daha böyle kazalara uğramamış oluruz. 5 savcı tarafından yürütülen soruşturmanın da son derece objektif ve aynı zamanda kapsamlı bir şekilde yürütülmesi ve sorumlular varsa bunlarında en kısa zamanda ortaya çıkarılması ve gerekenlerin yapılması gerektiğini de ifade etmek isterim. Bir kez daha burada bizleri karşılayan maden emekçilerine, yetkililere, görevlilere teşekkür ederim ediyorum. Bir kez daha milletimizin başı sağ olsun. Vefat eden kardeşlerimize Allah rahmet eylesin. Yakınlarına da sabır eylesin. Yaralılarımızın da biran önce kurtulup ailelerine yakınlarına kavuşmasını Cenab-ı Allah nasip etsin." İfadesinde bulundu.