Endenezyo  kültürü BARÜ'de tanıtıldı

Bartın Üniversitesi'nde öğrenim gören Endonezyalı ve Türk öğrencilerin kültürel değerlerini tanıttığı 'Endonezya-Türkiye Kültür Buluşması' katılımcılar tarafından yoğun ilgi gördü.

Endenezyo  kültürü BARÜ'de tanıtıldı

Bartın Üniversitesi (BARÜ) ile Gençlik ve Spor Bakanlığı Bartın Genç Ofis organizasyonuyla Türk ve dünya kültürünün tanınması ve tanıtılması, üniversiteli gençlerin kültürlerarası farklılıkları keşfetmesi, Endonezya’nın tarihi, ekonomik ve kültürel ögelerinin tanınması amacıyla “Endonezya-Türkiye Kültür Buluşması” etkinliği düzenlendi. BARÜ Eğitim Fakültesi fuaye alanına kurulan stantlarda ayrıca Endonezyalı gençlerin yöresel kıyafetleri, kültürel aksesuarları, yemekleri ve para birimleri de sergilendi.

Etkinliğin açılış konuşmalarını BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ile Bartın Gençlik ve Spor İl Müdürü Halil Akkaş gerçekleştirdi. Rektör Uzun, Türkiye’nin 81 ilinden olduğu gibi, dünyanın 67 farklı ülkesinden öğrencileri olan bir yükseköğretim kurumu olduklarını belirterek, Endonezya kültürünü yakından tanımak amacıyla düzenlenen etkinlikten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Etkinlik kapsamında ilk olarak Bartın Genç Ofis gönüllüleri, Türkiye’nin ve Bartın ilinin tarihî ve doğal güzellikleri ile kültürel değerlerini tanıttı. Endonezyalı gençler ise ülkelerinin tarihî ve kültürel zenginliklerini tanıtıcı sunumun ardından bir tiyatro gösterisi gerçekleştirdi. Ülkelerinin yerel müzik ve halk danslarını da sergileyen gençler, katılımcılarla kültürel paylaşımda bulunarak izleyicilere keyifli anlar yaşattı. 

Öğrenciler tarafından ilgiyle takip edilen program, günün anısına çekilen Endonezya-Türkiye dostluk fotoğraflarının ardından son buldu.