Emniyetten 'Huzurlu Sokaklar ve Terör Suçları Uygulaması

Emniyet Genel Müdürlüğünce 81 ille birlikte Bartın'da da yapılan 'Huzurlu Sokaklar ve Terör Suçları Uygulaması'nda 935 kişi, 215 araç ve 35 iş yeri denetlendi. Uygulamada 2 araca toplamda 5 bin 53 TL trafik para cezası uygulandı.

Emniyetten 'Huzurlu Sokaklar ve Terör Suçları Uygulaması

Emniyet Genel Müdürlüğünce devletin ve milletin bölünmez bütünlüğünü, kamu düzenini, vatandaşların temel hak ve hürriyetlerini ve mal güvenliğini hedef alan tüm terör örgütlerine karşı güvenlik güçlerince yürütülen faaliyetler kapsamında 81 ille birlikte Bartın’da da “Huzurlu Sokaklar ve Terör Suçları Uygulaması" yapıldı. Bartın şehir merkezi başta olmak üzer ilçe merkezlerinde de yapılan uygulamada  26 ekip, 127 personel ve 1 dedektör köpeği görev aldı.

935 kişi, 215 araç ve 35 iş yeri denetlendi

Uygulamada toplam 935 kişi, 215 araç ve kahvehane, internet kafe vb. gibi 35 iş yeri denetlendi. Denetlemelerde  alkollü araç kullandığı tespit edilen bir kişinin ehliyetine el konulurken 2 araca toplamda 5 bin 53 TL trafik para cezası uygulandı.

Çağlayan’da uyuşturucu ele geçirildi

Aynı zamanda Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Motosikletli (Yunus) Polis Timlerinin  Çağlayan Piknik Alanı içerisinde yapmış olduğu kontrollerde  park halindeyken şüpheli görülen bir araçta arama yapıldı. M. E. isimli şahsın içinde olduğu  araçta uyuşturucu madde kullanmaya yarayan *pipe* diye tabir edilen materyal olduğu görülürken şahsın üst aramasında ve araç aramasında 2-3gr esrar maddesi, 4-5gr metamfetamin maddesi, 1 adet yasaklı olabileceği değerlendirilen hap, 6136 SKM kapsamına giren ruhsatsız tabanca ve bu tabancaya ait 5 adet 9x19mm çapında fişek ele geçirildi.