Emlakçılara Mesleki Yeterlilik Sınavı

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ve TOBB MEYBEM A.Ş. işbirliğinde Mesleki Yeterlilik Belgelendirme Sınavları kapsamında Sorumlu Emlak Danışmanı Seviye 5 Sınavı TSO'da yapıldı.

Emlakçılara Mesleki Yeterlilik Sınavı

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (TSO)  ve TOBB MEYBEM A.Ş. işbirliğinde Mesleki Yeterlilik Belgelendirme Sınavları kapsamında Sorumlu Emlak Danışmanı Seviye 5 Sınavı TSO’da yapıldı.  Alınması Zorunlu Mesleki Yeterlilik Belgeleri kapsamında yer alan Sorumlu Emlak Danışmanlığı ile ilgili olarak TOBB MEYBEM değerlendiricisi Mustafa Taşkıran tarafından 13 katılımcıya; “Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği”, “Türkiye’deki Mesleki Yeterlilik Belgelendirme Sistemi” ve “Yetki Belgesi”ne dair hususlar anlatıldı.

Belgelerini alacaklar

Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği ile birlikte hayatımıza giren “Yetki Belgesi” ve “Mesleki Yeterlilik Belgesi” gibi kavramlarının açıklanmasının yanı sıra belge zorunluluğunun emlak sitelerine yansımasının nasıl olacağına değinildi. İlk bölümün sonunda soru-cevap şeklinde katılımcıların soruları cevaplandırıldı. Eğitim toplantısının ardından; oda MEYBEM sorumlu personeli Sena Kasapoğlu  koordinatörlüğünde, TOBB MEYBEM değerlendiricisi Mustafa Taşkıran tarafından yazılı ve uygulamalı olarak iki aşamada 'Sorumlu Emlak Danışmanı Seviye 5 Sınavı’ gerçekleştirildi.  Yazılı ve performans olarak iki aşamada gerçekleşen sınavlarda başarılı olan emlakçılar “Mesleki Yeterlilik Belgesi" almaya hak kazanacak.