Eğitim-öğretim yılı 16 Haziran'da sona erecek

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ile birlikte Hatay Afet Koordinasyon Merkezi'nde toplantı düzenleyen Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 2022-2023 eğitim öğretim yılının Bartın'da dahil olmak üzere 16 Haziran tarihinde sona ereceğini ve herhangi bir uzatmanın yapılmayacağını açıkladı.

Eğitim-öğretim yılı 16 Haziran'da sona erecek

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ile birlikte Hatay Afet Koordinasyon Merkezi'nde toplantı düzenleyen Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 2022-2023 eğitim öğretim yılının Bartın’da dahil olmak üzere  16 Haziran tarihinde sona ereceğini ve herhangi bir uzatmanın yapılmayacağını açıkladı.  Hatay'dan önemli bir duyuruyu paylaşmak istediğini aktaran Bakan  Özer, "Bildiğiniz gibi 2022-2023 eğitim öğretim yılı, 16 Haziran tarihi itibariyle sona eriyor. Herhangi bir uzatma yapmayacağız. Yani bu gecikmelere rağmen eğitim öğretimi 16 Haziran tarihinde sona erdireceğiz ama yazın daha sonra açıklayacağımız kayıpların telafisiyle ilgili takviye edici eğitim programlarıyla öğrencilerimizi desteklemeye devam edeceğiz." dedi. 

 45 bin öğretmen ataması…

Yapılacak 45 bin öğretmen atamasıyla ilgili de Mahmut Özer, "Buradaki eğitim öğretimin normalleşmesiyle ilgili geçen hafta Sayın Cumhurbaşkanımız son yılların tek seferde en yüksek öğretmen ataması müjdesini verdi. 45 bin öğretmen... Süreci başlattık." diye konuştu. Bölgeyi yeniden ayağa kaldırmak için atamaların büyük kısmının depremin yaşandığı illere yapılacağını söyleyen Özer, "Yine Millî Eğitim Bakanlığı, ilk kez 5 bine yakın sözleşmeli personel alacak. 4 bin 250 büro personeli, 100 mühendis, 500 hemşire, 125 diyetisyen ve 25 avukat. Bununla ilgili süreç de başladı. İnşallah, nisan ayı içinde bu süreç nihayetlenmiş olacak." ifadelerini kullandı. Bakan Özer, sözleşmeli personel kadrolarının da yine bölge illerinin ihtiyaçlarını karşılamak için değerlendirileceğini kaydetti.

 254 bin öğrenci 71 ile nakledildi

 Bakanlığın deprem bölgesindeki öğrencilerden isteyenlerin diğer illere nakil olmasıyla ilgili her türlü kolaylığı sağladıklarını, şu ana kadar yaklaşık 254 bin öğrencinin  Bartın dahil 71 ilde eğitim öğretimine devam ettiğini hatırlatan Bakan Mahmut Özer, "Bakanlık olarak bu öğrencilerimizin tüm kitaplarını, yardımcı kaynaklarını tekrar bastırdık. Tüm kırtasiye ihtiyaçlarını gidermek için her türlü destek sağladık." diye konuştu.