Dursun'dan seçim değerlendirmesi

Haziran mesaisi başlayan İl Genel Meclisinin ilk toplantısında 14 Mayıs Milletvekili ile 2 Turlu yapılan Cumhurbaşkanlığı Seçimlerini değerlendiren İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun, 'Milletimiz, Cumhur İttifakının adayı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı 2. Turda yüzde 52 gibi yüksek bir oranla destek vererek art arda 3. Kez seçilmesini sağlamışlardır. 14 Mayıs'ta yapılan milletvekilliği seçimlerinde de yine Cumhur İttifakının TBMM de demokratik seçimler sonucu meclis çoğunluğu aldı. Dolayısıyla milletimiz her iki sandıkta da Cumhur İttifakıyla 5 yıl daha devam etmek istediğini özgür iradesiyle ortaya koymuştur' dedi.

Dursun'dan seçim değerlendirmesi

İl Genel Meclisinde Haziran mesaisi başladı. Meclis Üyeleri, İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun başkanlığında toplanırken Başkan Dursun, gündemin ilk toplantısında “5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunu gereği her ayın ilk haftasında toplanan İl Genel Meclisi geçmiş aylarda olduğu gibi yine Haziran ayında da 5 günlük iş takvimi içerisinde Bartın’ın büyümesine ve gelişmesine katkı sağlayacak kararlara imza atacak. Meclis gündemlerini oluştururken her zaman içeriği önem arz eden gündemlerle çalıştık.  Aynı hassasiyet  Haziran ayı gündemine de yansıdı” dedi.

“Milletimiz Cumhur İttifakıyla 5 yıl daha devam etmek istedi”

Haziran gündeminin 5 maddeyle başladığını ama ilerleyen toplantılarda ilavelerin olabileceğini ifade eden Kenan Dursun konuşmasına şöyle devam etti:

“Meclis çalışmalarına katkı sağlayacak olan başta Meclis üyelerimiz olmak üzere yine tüm daire müdürlerimize teşekkür ediyor, meclis çalışmalarıyla alınacak olan tüm kararların şimdiden Özel İdaremize ve Bartın’ımıza hayırlı olmasını diliyorum. Uzunca bir süre ülkemizin ve dünyanın en önemli gündem maddesi haline gelen seçimler ile ilgili yürütülen kampanyaların sonrasında milletimiz özgür iradesiyle ve son derece yüksek bir katılımla sandıklara giderek milli ve yerli projeleri hayata geçireceğini vaat eden Cumhur İttifakının adayı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı 2. Turda yüzde 52 gibi yüksek bir oranla destek vererek art arda 3. Kez seçilmesini sağlamışlardır. 14 Mayıs’ta yapılan milletvekilliği seçimlerinde de yine Cumhur İttifakının TBMM de demokratik seçimler sonucu  meclis çoğunluğu aldı. Dolayısıyla milletimiz her iki sandıkta da Cumhur İttifakıyla 5 yıl  daha devam etmek istediğini özgür iradesiyle ortaya koymuştur.

Aldatmaz ve Bankoğlu’na tebrik, Tunç’a teşekkür

Milletvekilliği seçimlerinde Bartın Adalet ve Kalkınma Partisi ve Cumhuriyet Halk Partisine birer milletvekilliği vererek Ankara’da Bartın’ımızı temsil etme yetkisini verdi. O nedenle Bartın halkının tercihiyle bu onurlu görevi üstlenen Yusuf Ziya Aldatmaz ile Aysu Bankoğlu’nu tekrar tebrik ediyoruz. 2007 yılından bugüne 16 yıldır gece gündüz demeden Bartın’ı geliştirmek için çalışarak kazandırmış olduğu unutulmaz  eserlerinden dolayı   AK Parti Gurup Başkan Vekili Milletvekilimiz Yılmaz Tunç’a da yürekten teşekkür ediyoruz. Ülkemizi 5 yıl boyunca yönetecek olan Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde kurulacak olan Bakanlar Kuruluna ve yeni dönemde oluşan Türkiye Büyük Millet Meclisine ülkemizin büyümesi ve gelişmesi için yürütecekleri tüm çalışmalarında başarı ve kolaylıklar diliyor, yeni dönemin milletimize ve Bartın’ımıza hayırlı olmasını temenni ediyoruz.

Katı Atık Depolama İçme Suyu Tesisi yapılacak

“Mayıs ayında meclis gündemine gelen ve ihtisas komisyonlarına havale edilen dosyaların içerisinde Mahalli İdareler Birliğinin “Katı Atık Depolama İçme Suyu Tesisi Yapım İşinin 2023 Mali Yılı Ek Çalışma ve Yatırım Programına Alınması ile ilgili komisyon raporu, Meclis Başkanlığına ulaştı. Ve Mecliste yapılan görüşmeler sonucunda meclisin oy birliği ile karar verildi.  Bu kapsamda Meclis çalışmalarına katkı sağlayan başta Meclis Üyelerimiz olmak üzere tüm daire müdürlerimize teşekkür ediyor, meclis çalışmalarıyla alınacak olan tüm kararların şimdiden idaremize ve Bartın’ımıza hayırlı olmasını diliyorum. Ayrıca her ay olduğu gibi bu ayda Bartın’ın büyümesi ve gelişmesi yönünden önemli kararlara hep birlikte imza atacağız.”