Dünya Yürüyüş Günü'nde yürüdüler

Bartın İl Sağlık Müdürlüğü 3-4 Ekim 2022 Dünya Yürüyüş Günü dolayısıyla toplumda farkındalık oluşturmak için, kent merkezinde yürüyüş etkinliği düzenledi. Türk Kızılay Bartın Şubesi'nin de katıldığı etkinliğe, müdürlük çalışanları ve vatandaşlar da eşlik etti.

Dünya Yürüyüş Günü'nde yürüdüler

Yürüyüş sonrası değerlendirmelerde bulunan Türk Kızılay Bartın Şube Başkanı Dr. Önder Recep Acıbal, şu ifadeleri kullandı; “Fiziksel aktivite bedensel, ruhsal ve sosyal sağlığın korunması ve iyileştirilmesi açısından büyük bir öneme sahiptir. Yürüyüş yapmak tüm yaştaki bireyler için en yaygın ve kolay uygulanabilen dayanıklılık (aerobik) aktivitesidir. Dayanıklılık aktiviteleri vücudumuzun oksijeni kullanma kapasitesini arttıran, büyük kas gruplarının dinamik ve ritmik olarak çalıştığı aktivitelerdir.

 “Günde en az 60 dakika orta şiddette fiziksel aktivite yapmalıdır”

 Fiziksel aktivitenin sağlığın koruyucu ve geliştirici etkisinin görülebilmesi için günlük aktivitelerin yanı sıra yetişkin yaş grubunda haftanın 5 günü en az 30 dakika; 5-17 yaş grubu için ise günde en az 60 dakika orta şiddette fiziksel aktivite yapmalıdır. Yürüyüşü günlük aktiviteleriniz içerisine kolayca yerleştirebilmeliyiz. Yürüyüş yapmak için ayrıca bir alet veya özel hazırlık gerekmiyor. Gün içerisinde toplu taşıma aracı kullanıyorsanız ineceğiniz yerden bir-iki durak önce inip yürüyebilir veya arabanızı gideceğiniz yerin önüne değil birkaç sokak uzağa park ederek gideceğiniz yere yürüyebilirsiniz. Ayrıca, size en yakın belediyelere ait yürüyüş yollarından veya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne ait spor tesislerinden faydalanabilirsiniz. Bu anlamda farkındalık oluşturulabilmesi adına bu yürüyüş büyük önem taşıyor. Kızılay Bartın Şubesi olarak bizler de katılım sapladık. Düzenlenmesinde emek veren herkese teşekkür ediyorum.”