Kızılay'a yeni araç

Şubelere araç ve ekipman desteği veren Kızılay Genel Merkezi, bu kapsamda Bartın'a da bir araç desteği sağladı. Bartın'ı afet bölgesi olarak ilan eden Genel Merkez, araç ihtiyacı olduğuna kanaat getirerek sıfır kilometre 1 adet Ford transiti ikram aracı olarak Bartın Şubesi'ne gönderdi.

Kızılay'a yeni araç

Şubelere araç ve ekipman desteği veren Kızılay Genel Merkezi, bu kapsamda Bartın’a da bir araç desteği sağladı. Bartın’ı afet bölgesi olarak ilan eden Genel Merkez, araç ihtiyacı olduğuna kanaat getirerek sıfır kilometre 1 adet Ford transiti ikram aracı olarak Bartın Şubesi’ne gönderdi. Ancak Bartın Şubesi envanterine giren bu aracın ikram aracına dönüştürülmesi işini şube kendi bütçesiyle yapacak. Dönüşüm işi için Bartın Şubesi tarafından sponsorluk çalışmalarına başlanırken, kısa sürede aracın ikram aracı olarak hazır hale getirilmesi hedefleniyor.

Acıbal: “Şubemize teslimi yapıldı”

Gönderilen aracın hayırlı uğurlu olmasını dileyen Türk Kızılay Bartın Şube Başkanı Dr. Önder Recep Acıbal, şu ifadeleri kullandı:

“Türk Kızılayı'nın yardımları ihtiyaç sahiplerine daha hızlı ulaştırmak için aldığı ikram araçları ihtiyaç önceliğine göre illere gönderildi. İlimizde meydana gelen sel afetinin ardından gerçekleştirdiğimiz çalışmaların sonucunda Genel Merkez Bartın’ın da böyle bir araca ihtiyacı olduğuna karar verdi. Afet bölgesi olmamız nedeniyle Kızılay Bartın Şubesi’ne bir adet araç gönderdi. Aracın tahsisi ile ilgili uğraşlarımız sonucunda Şubemize teslimi yapıldı. Bu araçlar, Türk Kızılayı tarafından herhangi bir afet ya da toplumsal bir olay olduğunda vatandaşlarımızın ilk ihtiyaçlarını karşılaması için planlanan araçlardır. Böylesine önemli bir amaca hizmet edecek bu aracın ilimize gönderilmesini sağlayan başta Türk Kızılay Genel Başkanımız Dr. Sayın Kerem Kınık’a, Türk Kızılay Afet Yönetimi Genel Müdürümüz Sayın İbrahim Özer e ve değerli Yönetim Kurulu Üyelerine teşekkür ediyorum. Tabii şehrimizde gerçekleştirdiğimiz çalışmalarda görev alan İl Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Genç Kızılay Üyelerimiz, Kadın Kollarımıza ve gönüllülerimize şükranlarımı sunuyorum. Hayırlı uğurlu olsun.

“7 gün 24 saat çalışma yapabilecek kapasiteyle tasarlanması şart”

Şubemize gönderilen bu araç düz bir şekilde gönderildi. Bu aracın ikram aracına dönüştürülmesi işi şubemiz tarafından gerçekleştirilecek. Genel merkezimiz ülke genelinde araçların içinin yapımını şubelere bırakıyor. Bartın Şubesi olarak bizim de aracı ikram aracına dönüştürmemiz gerekiyor. Aracın Bartın’a tahsis edilmesi gerçekten çok önemli. Çünkü 81 il arasında sınırlı sayıda olan araçlardan bir tanesinin de bize tahsis edilmesi önemli. Bu nedenle bu imkandan şehrimizi ve bölgemizin faydalanabilmesi adına aracı ikram aracına dönüştürmemiz gerekiyor. Afet bölgesinde 7 gün 24 saat çalışma yapabilecek kapasiteyle tasarlanması şart. Allah göstermesin olası bir afet durumunda ilk lazım olan ikram aracıdır. O nedenle Bartın halkımıza çağrıda bulunmak istiyorum. İkram aracına dönüştürülmesi adına sponsorluk çalışmasına başladık. Destek olmak isteyen tüm vatandaşlarımızın bağışlarını bekliyoruz. Bu aracın olası afet durumunda tam kapasiteyle hizmet verebilmesi için gelin hepimiz elimizi taşın altına koyalım. Bu aracımızı Bartın’a ve bölgemize kazandıralım.”