Depremzede çocuklar 'Okuma Bayramı'nda buluştu

Bartın Üniversitesinin (BARÜ) depremden etkilenen çocuklar için düzenlediği 'Okuma Bayramı' etkinliği renkli görüntülere sahne oldu.

Depremzede çocuklar 'Okuma Bayramı'nda buluştu

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’taki depremlerin ardından Bartın’da misafir edilen ailelere psikososyal destek veren Bartın Üniversitesinde (BARÜ) çalışmalar hassasiyetle sürdürülüyor. Bu kapsamda Çocuk Üniversitesi uygulamasının hayata geçirildiği BARÜ’de depremin çocuklar üzerindeki etkisinin silinmesi hedefleniyor. Çocuk Üniversitesi kapsamında hazırlanan 12 farklı uygulamada akademisyenler gönüllü olarak yer alıyor.

Şiir, şarkı, tiyatro ve oyunlar…

Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliğinde gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında çocuklar bu sefer “Okuma Bayramı” etkinliğinde bir araya geldi. BARÜ Kutlubey Yerleşkesindeki Eğitim Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen etkinlikte şiirler okunarak şarkılar söylendi. Çeşitli oyunlara da yer verilen programda sahnelenen tiyatro gösterisi büyük alkış aldı.

“Bilimin ışığında parlak bir gelecek hedefliyoruz”

Burada yaptığı konuşmada bilimin ışığında parlak bir gelecek için gayret gösterdiklerinin altını çizen BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, “Geleceğimizi inşa edecek çocuklarımızın ve gençlerimizin hayata hazır, sağlıklı ve mutlu bireyler olması için çalışıyoruz. Bilim temelli kalkınma anlayışıyla eğitimi üretime ve toplumsal faydaya dönüştürme yönündeki kararlılığımızı adım adım ilerlettiğimiz bu süreçte gurur duyacak bir gelişim gösteriyoruz. Ülke olarak yaşadığımız bu zor günleri el birliği içerisinde aşacağımıza olan inançla çaba gösteren tüm bileşenlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

“Geleceğe güvenle bakan çocuklar yetiştirmek istiyoruz”

Çocuk Üniversitesi kapsamında yapılan çalışmaların önemine değinen BARÜ Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Yasemin Büyükşahin ise “Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma merkezi olarak tek amacımız geleceğe güvenle bakan çocuklar yetiştirmek. Bu doğrultuda depremin ardından şehrimize misafir olarak gelen ailelerle bir araya gelerek ihtiyaçları tespit ettik. Gönüllülerden oluşan bir ekiple okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise-üniversite gruplarına çeşitli destek programları uyguladık. Bu süreçte desteklerini esirgemeyen, öğrencilerimize ve öğretim elemanlarımıza, bizimle aynı yolda yürüdükleri için minnettarım” ifadelerini kullandı. 

Şiremir Çavus İlkokulu Sınıf Öğretmeni Dilek Kurt Çelik’in eğitim-öğretim süreçleriyle bilgi verdiği etkinlik çocuklara günün anısına hazırlanan belgelerle birlikte madalyalarının verilmesiyle son buldu.