Bankoğlu 'Kurucaşile her bakımdan ihya olacak

CHP Bartın Milletvekili Av. Aysu Bankoğlu, Kurucaşile'de halkın sorunlarını dinleyerek çözüm önerilerini anlattı. '21 yılda olmadı ama Kurucaşile her bakımdan ihya olacak' dedi.

Bankoğlu 'Kurucaşile her bakımdan ihya olacak

 

CHP Bartın Milletvekili Av. Aysu Bankoğlu, CHP il ve ilçe teşkilatı üyeleri, Millet İttifakı ortakları ile Bartın’da temaslarına devam ediyor. Bankoğlu Kurucaşile’deki ziyaretlerinde ilk olarak pazar yerindeydi. CHP’li vekil yaptığı açıklamada “Topraklarından bereket fışkıran Bartın’da, Kurucaşile’de pazarda her şey ateş pahası. Emekçi, çalışkan ve azla yetinmeye mecbur bırakılmış kadınlar bile isyan ediyor. Üretirken harcadıklarını satarken bile karşılayamıyorlar. Bırakın kâr etmeyi zarar etmemek için çırpınıyoruz, diyorlar. Bu hükümet zoru başarmıştır ve milleti kendi toprağında, bağında bahçesinde aç kalmamak için mücadele verir hale getirmiştir. Bu yıkımı, bu değersizleştirmeyi, köylüsünden çiftçisinden kaçan, ithalat yapma sevdasıyla sistemli olarak tarım ve hayvancılığın damarlarını kurutan bu düzeni bitireceğiz. Kendi kendine yeten bir ülkeden buğday için Rusya’nın, Ukrayna’nın kapısında bir ülkeye dönüşmek ancak AKP’nin becereceği bir şeydi. Bu kabustan 15 Mayıs sabahı uyanacağız” dedi.

Bankoğlu, AKP hükümeti ile geçen 21 yılda insanları sosyal yardımlara muhtaç kılan anlayışı eleştirdi. Açıklamasında “Eğer ki güzeller güzeli Kurucaşile ormanları, dağları, plajları, doğal limanı, bereketli toprakları ile hak ettiği değeri görseydi… sadece Türkiye’de değil dünyada el üstünde tutulmayı hak eden bir değerimiz olan binlerce yıllık ahşap tekne yapımı geleneği desteklense idi… Meslek lisesinde usta-çırak devamlılığı için uygun ahşap tekne yapımı programı ile geçerli sertifikalar verilse idi… Yani aileler, esnaf, gençler, çocuklar kısacası millet alın teriyle kazanır, insanlar gelecek korkusu olmadan hak ettiği gibi yaşardı. Değerlerimiz ticari güce sahip olarak yaşatılır, Türkiye’ye hatta dünyaya açılma fırsatı bulunurdu. İşsizlik olmaz, dağı taşı turizmden tarıma, teknecilikten balıkçılığa Kurucaşile ihya olurdu. 21 kayıp yıl diye bakmayı bırakıp umut var bahar gelecek diyelim” ifadelerini kullandı.

Kurucaşile’nin ahşap tekne imalatı, orman ve deniz turizmi, balıkçılık gibi konularda atılım yapacak potansiyeli olduğunu belirten Bankoğlu “Kurucaşile her yönüyle bir cevherdir. Yeter ki bu cevheri işlemeyi isteyelim. Bunun için gerekli projeleri hayata geçirmeden Kurucaşile’nin göç vermesine engel olamayız. 2000’lerin başından bu yana nüfusunun dörtte birini göç nedeniyle kaybetmiş bir bölgeden bahsediyoruz. Bu cennet ilçemizi sahip olduğu değerlerle baş tacı etmemiz gerekiyor. Elbette ülkemizin ve kentimizin her köşesi ayrı kıymetli ancak akılcı yatırımlarla karşılığını hemen verecek bu potansiyeli değerlendirmek devleti yönetenlerin görevidir. İlçemizde yıllardır nelerin yapılmadığını hepimiz biliyoruz. Zaman sahip olduğumuz en kıymetli şeylerden birisi. İşleri zamanında ve layığıyla yapmak, insanlara hizmet etmek, ömürlerini heba etmeden görevlerimizi yapmak devletin görevi. Hükümeti yöneten kim olursa olsun, esas olan halkına hizmettir” açıklamasında bulundu.

Bankoğlu daha sonra Çakraz ve Kalaycı köyünde (Avara) yurttaşlarla görüştü, esnaf ziyaretlerinde bulundu. Bankoğlu “Hemşehrilerim hayat pahalılığından ve işsizlikten şikayetçi. Sebze meyve fiyatları ateş pahası. Et zaten vitrinlik hale geldi. Ev almak hayal, kirayı ödeyebilmek bir mucize oldu. 10 yaşında araba alma hayali bile kurmuyoruz diyorlar. Bu gerçekleri örtbas etmeleri mümkün değil. Hükümet ne kadar inkar edip üç ay sonra beş sonra her şey düzelecek dese bile halk şunu çok iyi biliyor, ucube sistemden sonra ülkenin freni patladı. Millet İttifakı olarak ortak aklın, tecrübenin ve program dahilinde çalışmanın gücünü göstereceğiz” sözleriyle açıklamasını bitirdi.