Çiftçilere budama ve aşılama eğitimi

Bartın Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce, demonstrasyon bahçesinde çiftçilere yönelik Meyve Ağaçlarında Budama ve Aşılama Eğitimi' gerçekleştirildi.

Çiftçilere budama ve aşılama eğitimi

Bartın Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce demonstrasyon bahçesinde çiftçilere yönelik Meyve Ağaçlarında Budama ve Aşılama Eğitimi" gerçekleştirildi. Eğitime Tarım ve Orman İl Müdürü Yasin Önder ile Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Kemal Aykut ve teknik personelde katıldı.  Meyvecilik Birim Sorumlusu Ziraat Mühendisi Mutlu Keleş tarafından verilen eğitimde tüm meyve türlerinde budama teknikleri ile aşılama metodları uygulamalı olarak gösterildi.

Önder: “Meyve üreticilerine öğretmenin gayreti içerisindeyiz”

Bartın’daki meyve üreticilerine budama uygulamalarını gösterme gayreti içerisinde olduklarını ifade eden Tarım ve Orman İl Müdürü Yasin Önder "Verimlilik başta olmak üzere, meyve üretiminde kalite ve standardın yakalanması, zirai mücadelede etkinliğin artırılması ile hasat kolaylığı sağlayan budama uygulamalarını ilimiz meyve üreticilerine öğretmenin gayreti içerisindeyiz.  Bartın Meyveciliğinin gelişimine büyük katkılar sağlayan çiftçi eğitimlerimize olan ilginin de her geçen gün artarak devam ediyor olmasından memnuniyet duyduğumu da özellikle ifade ederken tüm katılımcılarımıza bol ürün ve bereketli kazançlar diliyorum” dedi.