CHP, 30 Ağustos Zafer Bayramını kutladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bartın Örgütleri, 30 Ağustos Zafer Bayramını Cumhuriyet Meydanında düzenlediği alternatif törenle kutladı. Törende tarihin Atatürk'e ve kurduğu sağlam temellere saldıranlarla karşılaştığını ifade eden CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, 'Bu toprakları bize vatan olarak sunan Atatürk ve tüm silah arkadaşları kalbimizde ve dualarımızda. Bunu silmeye de ne kişilerin ne de ülkelerin asla gücü yetmez' dedi.

CHP, 30 Ağustos Zafer Bayramını kutladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bartın Örgütleri, 30 Ağustos Zafer Bayramını Cumhuriyet Meydanında düzenlediği alternatif törenle kutladı. Törene CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, CHP İl Başkanı Selim Karakaş, Merkez İlçe Başkanı Nazif Çomak başta olmak üzere partililer ve vatandaşlar katıldı. Törende Milletvekili Bankoğlu, İl Başkanı Karakaş ve Merkez İlçe Başkanı Çomak’la beraber Atatürk Anıtına çelenk sunarken ADD Bartın Şubesi de anıta çelenk sundu.  

Karakaş: “Tüm dünyaya kabul ettirmiştir”

Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehitlerimiz için Saygı Duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okunduğu törende 30 Ağustos 1922 günü  kazanılan Başkomutanlık Meydan Muharebesi sonucunda Anadolu topraklarının sonsuza dek Türk  Ulusunun vatanı olduğunu tüm dünyaya kabul ettirildiğini kaydeden CHP İl Başkanı Selim Karakaş şu ifadelerde bulundu:

“26 Ağustos 1071 Malazgirt Meydan Muharebesi ile Anadolu’nun kapılarının Türk  boylarına  açılmasından  tam 851 yıl sonra, Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki kahraman ordumuz 26 Ağustos 1922 günü başlayan Büyük taarruz ve 30 ağustos 1922 günü  kazanılan Başkomutanlık Meydan Muharebesi sonucunda Anadolu Topraklarının sonsuza dek Türk  Ulusunun Vatanı olduğunu tüm dünyaya kabul ettirmiştir. Başta İngiltere olmak üzere Emperyalist dünya devletleri; 1. Dünya Savaşı sonrası Osmanlı Devletine imzalattıkları Sevr Sözleşmesi ile; Savaş öncesi yapılan planlar doğrultusunda doğal kaynaklar yönünden zengin ve stratejik öneme sahip Osmanlı topraklarını kendi kontrolleri altında tutmak, bölgeyi güçsüzleştirerek sömürmek ve Anadolu’da Türk varlığını yok etmek amacıyla Anadolu topraklarını bölgelere ayırarak  paylaşmışlardır.

“Geçmişin acı deneyimlerinin ulusça bir kez daha hatırlanmasında yarar görmekteyiz”

Uzun yıllar boyunca Osmanlı İmparatorluğunun girmiş olduğu çeşitli savaşlarda, evlatlarının büyük çoğunluğunu yitirmiş, yokluk ve yoksulluk içindeki Türk Ulusu, vatan toprağının son parçası olan Anadolu’yu savunmak, düşman işgalinden kurtarmak, bağımsızlığını elde etmek ve yurdumuzun düşman tarafından işgalinin ilk anından itibaren verilen kurtuluş mücadelesi;  26 Ağustos 1922’de Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün Başkomutanlığında TBMM ordularının Afyon Kocatepe’den “Ya İstiklal, Ya Ölüm “ emri ile  başlattığı  Büyük Taarruz, 30 Ağustos 1922 günü kazanılan Dumlupınar Meydan Muharebesi ve   9 Eylül 1922’de  İzmir’in düşman işgalinden kurtarılması ile kalıcı bir zaferle taçlandırılmıştır. Bundan 99 yıl önce bugün kazandığımız Ulusal Kurtuluş Savaşı ile Anadolu topraklarından denize döktüğümüz aynı emperyalist güçler ve yerli işbirlikçilerinin Sevr paçavrasını yeniden güncelleme ve Türkiye siyasi coğrafyasını bölme ve küçültme hayallerinin yeniden canlandığı günümüzde, geçmişin acı deneyimlerinin ulusça bir kez daha hatırlanmasında yarar görmekteyiz. Emperyalist güçlerin Ortadoğu’da ve son günlerde Afganistan coğrafyasında olduğu gibi Türkiye’yi de etnik ve mezhepsel bir kaosun içine çekerek amaçlarına ulaşmaya çalışacakları gözden kaçırılmaması gereken tarihi bir gerçektir.

“30 Ağustos TBMM ordularının kazandığı Büyük Zafer’in taçlandığı gündür”

Türklerin  Anadolu  coğrafyasına  adım attığı  Malazgirt Savaşından bu yana  950 yıldır  Anavatanımız olan Anadolu topraklarının, bağımsızlık ve  özgürlüklerimizin  kolay kazanılmadığı, Ulusça büyük bedeller ödendiği, hiçbir zaman akıllardan çıkmamalı ve gelecek nesillere aktarılmalıdır.  30 Ağustos; Türk Ulusunun Bağımsızlık ve Özgürlük mücadelesini Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğindeki TBMM ordularının kazandığı Büyük Zafer’in taçlandığı gündür. 30 Ağustos; Ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Türk ulusunun kendisini esir etmek isteyen emperyalist güçlere karşı; Toplumun tüm kesimleri ile  dil, din, ırk, mezhep ve inanç farkı gözetmeksizin bir araya geldiği,  Genci, yaşlısı, kadını, çocuğu ve ordusuyla topyekun verdiği bir savaşın  kazanıldığı, ulusal benliğini kurtardığı ve Zafer Destanı’nın yazıldığı gündür.

“Dahili ve harici  bedhahların tüm kötü emellerine karşı mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz”

30 Ağustos;  özgür, laik, demokratik, tam bağımsız,  Türkiye Cumhuriyeti ile Atatürk ilke ve devrimlerinin başlangıcının simgesidir. 30 Ağustos Zafer Bayramı hem  Cumhuriyete ve demokrasiye açılan bir kapı, hem de çoğulculuğa ve çok sesliliğe giden yoldur. HP İl ve İlçe örgütlerimiz, Demokratik, aik,Tam Bağımsız Türkiye Cumhuriyetine inanan Yurtsever yurttaşlarımızla birlikte; Ulu Önderimiz, Başkomutanımız, 1. Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’nde vurguladığı  gibi  “dahili ve Harici bedhahların” Türkiye Cumhuriyetinin  bağımsızlığı ve Vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü için ne denli büyük bir tehlike oluşturduğunun farkında olarak, o dahili ve harici  bedhahların tüm kötü emellerine karşı mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle 30 Ağustos Zafer bayramınızı ve Türk Silahlı Kuvvetleri gününü kutluyor, başta Büyük Zaferin Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, kahraman silah arkadaşları, aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet, minnet  ve şükranla anıyoruz. Yaşayan gazilerimizi de  sevgi,  saygı ve şükranlarımızı  sunuyoruz.”

Bankoğlu: “Atatürk bir çığır açtı”                                              

Tarihin Atatürk’e ve kurduğu sağlam temellere saldıranlarla karşılaştığını belirten CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu ise “Bugün 30 Ağustos Zafer Bayramı. Büyük Taarruzun üzerinden tam 99 yıl geçmiş. Bu coğrafyanın ve milletimizin kaderini değiştiren, saygın, güçlü, özgür bir cumhuriyetin temellerini atan ebedi Başkumandanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman şehitlerimizi ve onun silah arkadaşlarını saygıyla, minnetle ve rahmetle anıyorum. Tarih Atatürk’e ve kurduğu sağlam temellere saldıranlarla karşılaştı. Bu değerleri yok etmek isteyen insanlara şahit oldu. Ama Atatürk bir çığır açtı. Türkiye Cumhuriyeti’ni kurdu. Bu toprakları bize vatan olarak sunan Atatürk ve tüm silah arkadaşları kalbimizde ve dualarımızda. Bunu silmeye de ne kişilerin ne de ülkelerin asla gücü yetmez. 30 Ağustos Zafer Bayramınızı kutluyorum. Işığı ile bizi aydınlatan Atamızın bir düşüncesi ile sizleri selamlıyorum: “Bağımsızlıktan yoksun bir ulus uygar insanlık karşısında uşak olmaktan asla kurtulamaz” şeklinde konuştu.

Tören Milletvekili Bankoğlu’nun konuşmasının ardından sona erdi.

 

                       

 

                                                                                                    

CHP, 30 Ağustos Zafer Bayramını kutladı
CHP, 30 Ağustos Zafer Bayramını kutladı
CHP, 30 Ağustos Zafer Bayramını kutladı
CHP, 30 Ağustos Zafer Bayramını kutladı
CHP, 30 Ağustos Zafer Bayramını kutladı
CHP, 30 Ağustos Zafer Bayramını kutladı
CHP, 30 Ağustos Zafer Bayramını kutladı
CHP, 30 Ağustos Zafer Bayramını kutladı