Çeşm-i Cihan Barış Günü kutlanacak

Amasra Belediyesi 17 Ekim 'de büyük bir etkinliğe ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Belediye Amasra'nın Cihan adını alışının 561. Yıl dönümü olan 17 Ekim gününü bir şölen havasında kutlamayı planlıyor.

Çeşm-i Cihan Barış Günü kutlanacak

Kentin Çeşm-i Cihan adını alışının 561. Yıl dönümü olan 17 Ekim gününü bir şölen havasında kutlamayı planlayan Amasra Belediyesinde hazırlıklara aylar öncesinde başlandı.
Amasra  Belediye Başkanı Recai Çakır’ın : "Barışla teslim alınan kent olması sebebiyle bu güne ‘Çeşm-i Cihan Barış Günü’ dedik ve bundan sonra da bu isimle anılmasını değerli bulduk" dediği 17 Ekim günü Amasra birbirinden değerli etkinliklere ve konuklara  ev sahipliği yapacak. Son yapılan Ekim ayı Belediye Meclisi’nde de oy birliği ile geçen önergeyle adının önüne Atatürk isminin eklendiği Gümrüklü Yolcu İskelesi’nin açılışının da aynı gün yapılacağı etkinlikte  Tarihçi – Yazar Necdet Sakaoğlu ile yapılacak bir söyleşinin ardından Türk Yıldızları Gösteri/Selamla Uçuşu hava gösterisi yapacağı ve yine Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü’ne bağlı Türk Dünyası Müzik ve Halk Dansları Topluluğu  ve İstanbul Tarihi Türk Müzik Topluluğu Mehter Bölümü  ve aynı akşam Antakya Medeniyetler Korosu sahne alacakBu mutlu ve kutlu  günümüze tüm barışsever Amasra sevdalıları davetlidir" dedi.