Çakır 'Doğalgaz bizim gayretlerimizle geldi'

Amasra'da seçim çalışmalarına devam eden CHP'nin adayı Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, Çeşm-i Cihan Sevgi Buluşmaları kapsamında Sesamos Evleri, Kum Mahallesi'nde Dizinler Sokak yine aynı mahallede Bedesten Sitesi ile Kum Tabya sokak ve Kaleşah Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi.

Çakır 'Doğalgaz bizim gayretlerimizle geldi'

Amasra’da seçim çalışmalarına devam eden CHP’nin adayı Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, Çeşm-i Cihan Sevgi Buluşmaları kapsamında Sesamos Evleri, Kum Mahallesi’nde Dizinler Sokak yine aynı mahallede Bedesten Sitesi ile Kum Tabya sokak ve Kaleşah Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi. Çeşm-i Cihan Sevgi Buluşmalarında Başkan Çakır Kaleşah’a özel pazar yeri yapılacağı müjdesi verdi.  Çakır, asfaltlanan yolların eksik kalan refüj alanları için Kara Yolları Genel Müdürlüğü ile iletişimde olduklarını en kısa sürede bu sorunun da çözüleceğini belirtti.

“Bütçeden duran çalışmalar karalama faaliyetine dönüştü”

2023 yılında doğalgaz çalışmalarına 32 milyon TL harcayan dağıtıcı firmanın yeni yıl bütçesini hazırladığını ve şubat ayında çalışmalara devam edeceği bilgisini de paylaştı. Amasra’ya doğalgaz getirilme sürecine hakim olmayan kişilerin ilk kazma vurulurken fotoğraf karelerinde yer almak için yarıştıklarını ama dağıtıcı firmanın yeni bütçe hazırlığı yaparken durduğu çalışmaları bilgisiz bir şekilde belediyeyi karalama faaliyetine dönüştürmelerini Kaleşahlılar’ın takdirine bıraktığını söyledi. Endişelenecek bir durumun olmadığı, sürecin takipçisi olduklarını ve 2024 yılı içerisinde doğalgazın yanacağını, sözlerine ekledi. Doğalgazın Amasra’ya kendi çabalarıyla geldiğinin altını çizen Başkan Çakır, doğalgazın her mahallemizde yandığını görmenin yeni dönem adaylık süreci kararı almasında en önemli motivasyon kaynağı olduğunu söyledi.

“Amasra’nın otopark sorununu çözmemizi istemiyorlar”

Recai Çakır, peşi sıra günlerde; sırasıyla Kum Mahallesi'nde Dizinler Sokak, yine aynı mahallede Bedesten Sitesi ve Kum Tabya Sokak'ta hemşehrileriyle Çeşm-i Cihan Sevgi Buluşmalarında bir araya geldi. Bu etkinliklerde, Amasra Belediyesi'nin göreve geldiği günden bu yana gerçekleştirdiği projeleri ve hizmetleri Amasralılarla paylaşan Başkan Çakır, aynı zamanda belediyenin geleceğe yönelik projelerini ve hedeflerini de anlattı. Horhor Deresi’nin taşkınlara neden olmaması için ilgili kamu kurumlarıyla düzenli işbirliği içinde olduklarını, yeni dönemde Horhor Deresi’nin negatif imajını pozitife dönüştürecek projelerin hazırlığını yaptıklarını belirtti. Otopark sorunu hakkında Kum Mahallesi sakinlerine detaylı bilgi veren Belediye Başkanı Recai Çakır, ATİM’e ait arazi için, Enerji Bakanlığı düzeyinde yürüttükleri süreç sonrası çözümüne çok yaklaştıkları ‘’Otopark Meselesi’’nin, Amasra’da bu problemi CHP’li Belediye Başkanına çözdürmeyiz, diyenler yüzünden yeni döneme kaldığını söyledi. Kendi siyasi ikballeri için halkına zulüm eden bu anlayışa 31 Mart Seçimleri’nde Amasralıların en iyi cevabı vereceğini söyledi. Kum Mahallesi sakinleri, Sefa Park’ın müstecirden alınıp Belediye uhdesine geçirilmesinden duydukları memnuniyeti dile getirirken, Sefa Park’ın şu anki haliyle anılarına döndüklerini belirtiler.

Kum Mahallesi’nde oturan seçmenlerine ilçenin en önemli gelir kaynaklarından biri olan ev pansiyonculuğuna gelen yeni düzenlemelere karşı ilgili ve yetkili kurumlarla iletişimde olunduğu bilgisini veren Başkan Çakır, halkımızın çıkarlarını korumak için geçmişte yarattıkları fiili durumlara yenilerini de ekleyebileceklerini dile getirdi.

‘’Çevre ve emek mücadelesinden geliyorum”

Çeşm-i Cihan Sevgi Buluşmaları’nın bu haftaki programı, Aytekin Evler Sitesi'nde düzenlenen kalabalık bir toplantıyla Kaleşah Mahallesi'nde tamamlandı. Şiddetli yağışa ve kış soğuğuna rağmen site ortak alanında yapılan programda Başkan Çakır’a en çok gelen soru olan 18. Madde uygulamasının Bakanlık nezdinde alınan bir karar olduğunu, planlı bir kent için mühim bulduklarını, tüm hemşerilerini mutlu edecek formüller üzerinde çalıştıklarını dile getirdi.  

Aytekin Evler Sitesi sakinlerinin sokak hayvan popülasyonunun kontrol altına alınıp, aşılama ve koruma çalışmasının titizlikle yapılmasından duyduklarını mutluluğu ilettikleri buluşmada Recai Çakır, ‘’Çevre, doğa ve emek mücadelesinde gelen biri olarak yaşadığımız kenti çocuklarımıza bırakmamız gereken bir miras olarak görüyoruz’’ dedi.

Başkan Recai Çakır, Amasra'nın tarihine ve kültürüne duyduğu sevgi ve saygıyı vurgulayarak, "Amasra'nın güzelliklerini korumak, şehrimizi daha yaşanabilir kılmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Halkımızla bir araya gelerek, onların beklenti ve taleplerini dinlemek, şeffaf bir belediyecilik anlayışını benimsemek, görevimizin en önemli parçalarından biridir. Bu kapsamda düzenlediğimiz buluşmalar için bize sıcak yuvalarını, yüreklerini açan tüm hemşerilerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır; Çeşm-i Cihan Sevgi Buluşmaları’na devam edecekleri bilgisini verdi.