Buse Tosun Çavuşoğlu'ndan altın madalya

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Spor Bilimler Fakültesi mezunu milli sporcu Buse Tosun Çavuşoğlu, Avrupa Güreş Şampiyonasında kadınlar 68 kiloda altın madalya kazandı.

Buse Tosun Çavuşoğlu'ndan altın madalya

Romanya’nın başkenti Bükreş’te düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonasında mücadele eden Bartın Üniversitesi (BARÜ) Spor Bilimleri Fakültesi mezunu milli sporcu Buse Tosun Çavuşoğlu büyük bir başarıya daha imza attı. Dünya şampiyonu milli sporcu, kadınlar 68 kilo final mücadelesinde rakibi Ukraynalı Tetiana Rizkho Sova’yı yenerek Avrupa şampiyonu oldu.

 

Elde ettiği başarılara bir yenisini ekleyen Buse Tosun Çavuşoğlu’nu tebrik eden BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, “Öğrenciliği döneminde aldığı madalyalarla bizleri gururlandıran Buse Tosun Çavuşoğlu, başarılarına yenilerini ekleyerek yoluna devam ediyor. Bizler de böylece her geçen gün büyüyen ve gelişen Üniversitemizde nitelikli gençler yetiştirmiş olmanın kıvancını yaşıyoruz. En önemli bileşenimiz olan mezunlarımızla iletişimi koparmadan, başarılarının bir ömür boyu sürmesi için büyük gayret gösteriyoruz. Bu düşüncelerle başarılarına yenilerini eklemeye devam eden kıymetli mezunumuz Buse Tosun Çavuşoğlu’nu tebrik ediyorum. Öğrencilerimizin aldıkları başarılarda büyük emekleri olan Spor Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Bilal Demirhan’a teşekkür ediyorum. Ayrıca Türk Sporuna sunduğu katkılar ve bizlere olan desteklerinden dolayı Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Sayın Osman Aşkın Bak’a ve daha iyiye ulaşma noktasında bizleri teşvik eden YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Erol Özvar’a ve şahsında tüm YÖK üyelerimize teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.