'Bizim muradımız Bartın, bizim bekamız Bartın'

Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) Bartın Milletvekili Adayları Cemal Akın ile Sezai Hangişi, Kemerköprü Mahallesi'nde bulunan seçim bürosunda partililerle ve basın mensuplarıyla bir araya geldi. Bartın'da büyük sorunları çözüme kavuştuklarını belirten Başkan Akın, Bartın'ı Ankara'da temsil etmek için aday olduğunu belirterek 'Ben yorulmam, tatil yapmam, öyle bir huyum yok. Yoruldum bahanesine asla kapılmam, 'uyuyordum telefonu açamadım' demem, 'ne yapayım?' demem 'yapacağım' derim. Beni hepiniz bilirsiniz iyi işlerde ben olmazı tanımam. İyi işlerde inat murat getirir. Bizim muradımız Bartın, bizim bekamız Bartın, büyük Bartın olsun istiyoruz' dedi. MHP Bartın Milletvekili Aday Adayı Sezai Hangişi de Bartın'ın sorunlarını çözmeye talip olduklarını belirtti.

'Bizim muradımız Bartın, bizim bekamız Bartın'

Milletvekilliği için Belediye Başkanlığı görevinden istifa eden Cemal Akın, Milliyetçi Hareket Partisi’nin Kemerköprü Mahallesi’nde bulunan seçim bürosunda partililerle bir araya gelerek basın açıklaması yaptı.

“Kangren olan sorunları da çözmeye çalıştık”

Bartın’da büyük sorunları çözüme kavuştuklarını belirten Başkan Akın, Bartın’ı Ankara’da temsil etmek için aday olduğunu belirterek şunları söyledi:

“29 Mart 2009’da halkımızın teveccühüyle gelmiş olduğumuz belediye başkanlığında 2014 ve 2019 yılında tekrar göreve gelerek 14 yılın sonunda Belediye Başkanlığımızı sonlandırdık. Görevimizi sonlandırmamız halkımıza bir veda değil, daha çok hizmet edebilmek içindir. Çok şükür ki 14 yıldır hizmetleri layıkıyla yapan bir ekip olarak bu işi başardık. Belediyecilik anlayışımızla Bartın’da kangren olan sorunları da çözmeye çalıştık. Bartın’dan bundan sonra 30 yıl su meselesi olmaz. Bu aylarda eskiden Bartın’da sokağa çıktığımızda nefes alamazdık, Bartın’ı şimdi tertemiz bir havayla bıraktık. Tertemiz bir ırmak bıraktık, ırmağımızı her gün ırmağa akan 14 bin ton atıktan kurtardık. Parklar, bahçeler yaptık. Sadece 180 tane çocuk parkı yaptık, en son da 70 bin metrekarelik bir KöyPark’ı yaptık. Bartın Belediyesi’ne yeni bir Kültür Merkez, İtfaiye Müdürlüğü Hizmet binası, yeni itfaiyeler, arama kurtarma araçları, yeni Ulaştırma Müdürlüğü Binası, Park ve Bahçeler Binası kazandırdık. Sosyal Hizmet Binası’yla sosyal belediyecilik yaptık, Engelsiz Sanat Evi’yle engelsiz bir belediyecilik anlayışı içerisinde olduk.

“Biz ‘başaracağız’ dedik başardık”

400 kilometre yol yaptık, 600 kilometre kaldırım yaptık ve bunların hiçbirini borçlanmadan yaptık. Şuanda da kasasında parası olan bir Belediye olduk. Piyasaya, çalışanına borcu olmayan bir belediye haline getirdik. ‘Biz başaracağız’ dedik başardık, ‘Bartın’ı bir huzur şehri yapacağız’ dedik ve huzur şehri oldu Bartın, ‘Bartın’ı aydınlatacağız’ dedik aydınlattık yani biz söylediğimiz her şeyi yaptık. Bu söylediğimiz her şey de geleceğe yön tutacaktır.

“Bizler de bunun için çalışacağız”

Şimdi ise başka hizmetler yapacağız. 70 milyon metrekare yaptığımız imarda trafiği çözmekle çalışmalar var. Sağından ve solundan ırmak geçen Bartın’da 3 tane Bartın var, bunu da ancak köprülerle geçersiniz. Yolları açmaya başladık, 10 milyon metrekarelik bir alanda imarlar yapılmaya başlandı. 12 tane köprü inşallah 3-4 tanesi yapıldığında Bartın’da artık trafik meselemiz de kalmayacak. Bu köprüler de DSİ ya da Karayolları vasıtasıyla yapılacak yani Ankara ayağı bu. Bartın’da organize sanayiyi büyütmek gerekiyor, orta ölçekli sanayi siteleri gerçekleştirmek gerekiyor. Amasra’da kömür işletmelerinde 5 bin kişi çalışırdı, şimdi 550 kişi çalışıyor. Yeni kuyular açılması gerekiyor, Uğurlar-B projesi var, 600 milyon ton kömür rezervi olan bir yerde asgari 3 bin kişinin çalıştığı bir yer haline getirmek istiyoruz, maden ocaklarımızı güvenli ocaklar haline getirmek istiyoruz. Demiryolunun Bartın’a gelmesini istiyoruz. Ama bunlar ancak Ankara ayağında oluyor. Bizler de bunun için çalışacağız.

“Bizim muradımız Bartın, bizim bekamız Bartın”

Ben çok uzun süredir siyasetçiyim, siyasette 50 yıllık bir geçmişi olan bir yapıdan geliyorum. Belediye Başkanlığı dönemimde ve öncesinde bu yapı içerisinde halkımıza hizmet etmeye çalıştım. Bundan sonra da Allah nasip eder, halkımız teveccüh buyurursa bu hizmetler artarak devam edecektir. Kapımız daima ardına kadar açık oldu, bundan sonra da böyle olacaktır. Vatandaşlarımızın en zor zamanlarında, sıkıntılarında yanlarında olduk, bundan sonra da böyle olacak.

Daha güzel işler yapabilmek için istifamı verdim. Bu da kendi kendime aldığım bir karar olmadı. 200’den fazla köyümüzü ziyaret ettik, 500’den fazla evimizde halkımızla sohbetler ettik, halkımıza da hep ‘ne yapalım?’ diye sorduk. Genel Merkezi’miz de aynı görüşte oldu. Daha çok hizmet için bu işe girmemiz gerektiğini ifade ettiler. Elbette yapacak çok işimiz var, bunları da yapacağız. Bartın’ın her yerinde, Kurucaçile’sinde Amasra’sında, Ulus’unda Abdipaşa’sında, Kumluca’sında Kozcağız’ında, Hasankadı’sında Arıt’ında, şehir merkezinde yorulmadan, bıkmadan, sorunları dinleyerek bunların üzerine giderek yapacağız. Ben yorulmam, tatil yapmam, öyle bir huyum yok. Yoruldum bahanesine asla kapılmam, ‘uyuyordum telefonu açamadım’ demem, ‘ne yapayım?’ demem ‘yapacağım’ derim. Beni hepiniz bilirsiniz iyi işlerde ben olmazı tanımam. İyi işlerde inat murat getirir. Bizim muradımız Bartın, bizim bekamız Bartın, büyük Bartın olsun istiyoruz.

“Bunların yolu Ankara ayağıdır”

Ayağımızın dibinde Filyos var, Bartın’ı Filyos’a entegre etmek istiyoruz onun için imar yaptık. İmar yaparken de çok eleştirildik. Ama biz Bartın’ın büyümesi için bunları yaptık. 10 sene sonra Bartın’ı tanıyamayacaklar. 30 metre bulvarlar var, 25 metre yollar var en düşüğü 15 metre… Bunları yapmazsanız olur mu, hangi zamanda yaşıyoruz, hala 5 metre yollarda mı gideceğiz? Bunların yolu Ankara ayağıdır. Yerel yönetimlerin görevi değil, koştursa bile yine olmuyor. Doğalgaz yapılırken 19 ayrı ekiple yol yaptık, akıl işi değil… Ama bizim aklımız hizmete çalışıyor. Bunları da inşallah bundan sonraki süreçte halkımız teveccüh buyurursa ve bize bu görev verilirse hep beraber devam edeceğiz.

“Şerefimizle geldik, şerefimizle Belediye’yi bırakıyoruz”

Hepinizin bildiği gibi her siyasi parti kendi adayıyla seçime girecek. Teveccühü, tercihi halkımız yapacaktır. Bizim Bartın’da particilik anlamında bir şey olmaz, hizmet edecek kimse ona değer verilir. Ben bunu gördüm, çünkü 3 dönemdir ben Belediye Başkanıydım. Allah razı olsun bizi utandırmadılar. Biz de yüzümüz ak geldik, yüzümüz ak gidiyoruz, şerefimizle geldik, şerefimizle Belediye’yi bırakıyoruz. Bundan sonra da böyle devam edecek.

“Yine emirlerine amadeyiz”

Bartın’da Sezai Hangişi ile beraber teşkilatımızla, ekibimizle ve halkımızla birlikte yola çıkıyoruz. Sıkıntıları biliyoruz. Gençlerimize de yol göstererek onlara sahip çıkacağız, onlar Türkiye’nin ve Bartın’ın geleceğidir. Halkımız eğer bize görev tevdi ederse yine emirlerine amadeyiz.”

Hangişi: “Hep beraber başaracağız”

MHP Bartın Milletvekili Aday Adayı Sezai Hangişi de Bartın’ın sorunlarını çözmeye talip olduklarını belirterek  “Hem eğitimci hem de sendikacıyım. Bartın’da gitmediğim köy yoktur. Bartın’ın her yerine, her türlü soruna hakimiz. 14 yıldır Bartın’da teşkilatımız iktidardaydı, Başkanımız da Bartın’ın tüm sorunlarına hakim, bizler de eğitiminden sağlığına tüm iş kollarında kamunun tüm sorunlarını biliyoruz. Bu soruların çözümü konusunda da bilgimiz, yeteneğimiz var. Bartın’daki yerel iktidarımızı Ankara’ya taşıyarak Bartın’ın makro büyük sorunları çözeceğiz. Doğalgazla temiz bir havaya kavuşan, su sorunu çözülen Bartın, güzel bir şehir oldu, tarihi de ön plana çıktı. Bunlar Milliyetçi Hareket Partisi’nin yerel iktidarında oldu. Bartın’ın çevreyolu, istihdam gibi büyük sorunları da inşallah halkımızın teveccühüyle Ankara’ya giderek çözeceğiz. Bir yarışa başladık, artık ‘haydi bismillah’ diyoruz, Allah utandırmasın ve hayırlısını nasip etsin. Kimseyi ayırt etmeden çalışmaya devam edeceğiz, inşallah hedefe de ulaşacağız, hep beraber başaracağız” dedi.

“Şimdiye nasip oldu”

Ardından da adaylar basın mensuplarının sorularını yanıtlarken 2018 yılında yapılan milletvekilliği seçimde neden olmadığının sorulması üzerine de Akın, “Biz bize gelen dostlarımıza 3 şeyi hiç sormayız; ‘nerelisin’, ‘adın ne’, ‘kime oy verdin?’ Buna göre de iş yapmadık. Eğer bize gelindiyse ihtiyaç vardır dedik. Ben bir de yaptığım işin notunu tutmam. Biz bu işi Allah rızası için yapıyorum, hizmet davası için yapıyorum. Genel Merkezi’miz de teşkilatlarımız da bize güvendi, inşallah hep beraber çalışarak halkımızın da teveccühüyle bu göreve talibiz. O seçimde ‘işimiz daha bitmedi, işimizi bitirmemiz lazım’ demiştim. İmar çalışması bitmemişti çünkü. Bir şehir için en büyük mesele imardır. En çok tepki alan iş de yine imardır. Genelde şehrin bütünde imar çalışması yapan Belediye Başkanlarından kazanan daha görünmemiştir. Biz risk alarak bu işi yaptık. Biz ‘Bartın’ dedik. Vizyonu ve misyonu olan, ileriyi görebilen bir yapıdan geldiğimiz için bu imarı yapmamız lazımdı ve yaptık. Şahsımdan kaynaklı değil prosedürden kaynaklı olan bitmemişti bu çalışma. O kadar çok iş yaptık ki bunları taçlandırmak şimdiye nasip oldu” yanıtını verdi.

 

 

 

 

'Bizim muradımız Bartın, bizim bekamız Bartın'
'Bizim muradımız Bartın, bizim bekamız Bartın'
'Bizim muradımız Bartın, bizim bekamız Bartın'