Bir zorlu maraton daha start aldı

2023-2024 eğitim öğretim yılı tüm yurtta olduğu gibi Bartın'da da başladı. Bartın'da 170 okulda 32 bin 800 öğrenci ve 2 bin 500 öğretmen zorlu bir eğitim maratonunun daha startını verdi. İlköğretim haftası etkinlikleri ise Gürgenpınarı İlkokul ve Ortaokulunda gerçekleştirildi.

Bir zorlu maraton daha start aldı

Bartın dahil 81 ilde okullarda ilk ders zili çaldı. 2023-2024 eğitim öğretim dönemi Bartın’da İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Aşçı, okul ve şube müdürlerinin katıldığı çelenk töreni ile başladı. Ardından Gürgenpınarı İlkokul ve Ortaokulunda düzenlenen programda çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Bartın Valisi Nurtaç Arslan, AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, il protokolü, öğrenciler, öğretmenler ve velilerin de katıldığı program Saygı Duruşu Ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Aşçı: “138 okulumuz eğitim öğretime hazır hale getirildi”

Yoğun programından dolayı etkinliğe katılım sağlayamayan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un mesajının okunmasının ardından konuşmasını yapan Bartın İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Aşçı şu ifadelere yer verdi:

“2023-2024 eğitim öğretim yılı açılış programımıza hoş geldiniz. Sayın Valim bu gün itibariyle Bartın'da 170 okulumuzda, 18 bin 68 dersliğimizde, 32 bin 800 öğrencimizle, 2 bin 500 öğretmenimizle eğitim ve öğretime sorunsuz başlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yaz tatili döneminde 55 okulumuz büyük onarım, 83 okulumuz küçük onarım olmak üzere 138 okulumuz onarımdan geçirilerek eğitim öğretime hazır hale getirilmiştir. Ayrıca ilimiz genelinde ki taşımalı eğitim kapsamında bulunan 7 bin 500 öğrencimizin taşıma ve yemek işlemlerinin planlanması tamamlanmış olup bugün itibariyle bütün öğrencilerimize taşıma ve yemek hizmetine başlamıştır. Pansiyon talep eden bütün öğrencilerimiz yerleştirilmiştir. Dışarıda öğrencimiz kalmamıştır. Cuma gününden itibaren öğretmen atama işlemleri de tamamlanmıştır. Sayın Bakanımız Prof. Dr. Yusuf Tekin'in talimatları doğrultusunda bir taraftan öğrencilerimizi; akademik eğitime hazırlarken diğer taraftan da sosyal, kültürel, sportif faaliyetler ve sorumluluk projeleriyle yoğurarak evlatlarımızın, vatanını, bayrağını seven iyi ve güzel insan olmaları için elimizden gelen bütün çabayı göstereceğiz. Okulların eğitim ve öğretime hazırlanması konusunda bizlere önderlik eden Sayın Valimize ve emeği geçen herkese tekrar teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum efendim.”

Arslan: “Onları milli ve manevi değerlerimizle de donatmalıyız”

Bartın Valisi Nurtaç Arslan da yaptığı açıklamada şunları söyledi, “Öncelikle sizinle böylesine önemli bir günde bir arada bulunmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduğumu ifade etmek isterim.  2023-2024 eğitim öğretim yılının geleceğimizin teminatı sevgili öğrencilerimiz, onları geleceğe hazırlayan öğretmenlerimiz, okul idarecilerimiz, değerli velilerimiz, ilimiz ve ülkemiz için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. İnsanlar; eğitim yolu ile sadece bilgi ve birikimlerini değil aynı zamanda millî, manevî ve evrensel değerleri de gelecek nesillere aktarırlar. İyi bir insan olmak, iyi bir vatandaş olmak, çevresine ve insanlığa faydalı bireyler olmak ancak ve ancak eğitim yolu ile mümkündür. Millet olarak en büyük sermayemiz, insan kaynağımız, beşerî gücümüzdür. Bugünün ve geleceğin dünyasında söz sahibi olmak istiyorsak, bu gücü en iyi şekilde kullanmak zorundayız. En kıymetli varlıklarımızı, evlatlarımızı, çağın gerektirdiği bilgi, beceri ve teknoloji ile buluştururken, onları milli ve manevi değerlerimizle de donatmalıyız.

“Tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz”

İnanıyoruz ki; çocuklarımızın ve gençlerimizin belirledikleri hedeflere ulaşabilmeleri için gösterecekleri gayret ve azimle elde ettikleri başarılar her birimize gurur kaynağı olacak, ülkemizin daha da gelişmesine ve çok daha iyi yerlere gelmesine katkı sağlayacaktır. Bu anlamda en büyük gayemiz; evlatlarımızın ailesine, vatanına, milletine ve devletine bağlı, kültürünü ve özünü bilen, ahlaklı ve en önemlisi de topluma örnek bireyler olarak yetişmeleridir. Bir ulusun kalkınması ve gelişmesi nitelikli bir eğitimle mümkün olabilir. Bizler, geleceğin büyük Türkiye’sini inşa edebilmek için eğitime her zamankinden daha fazla önem vermek mecburiyetindeyiz. Bu bakımdan eğitimin yaygınlaştırılması, kaliteli hale getirilmesi ve kapasitesinin arttırılması ana hedeflerimizdir. Ülkemiz; okullarımızın finansmanı, altyapılarına yapılan yatırım, taşımalı eğitim, ücretsiz ders kitapları, yardımcı kaynaklar, okul kütüphaneleri gibi birçok alanda yapılan iyileştirmelerle, erişim, eşitlik, kapsayıcılık, kalite ve verimlilik gibi ilkelere ulaşılmasında önemli gelişmeler elde etmiştir. Bizler de ilimizde her alanda olduğu gibi eğitim alanındaki çalışmaların da hızla hayata geçmesi için tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz. Okullarımızda eğitimin yanı sıra, sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerin artırılmasına büyük önem veriyoruz.

“Sizleri yarınlarımızın umudu olarak görüyoruz”

Sevgili öğrenciler; bugün bazılarınızın yüreği okula ilk kez başlamanın heyecanı ile çarpıyor, bazılarınız ise okuluna kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor. Aileleriniz, öğretmenleriniz ve idarecileriniz ile birlikte sizleri bilimi seven, öğrenmeye hevesle yaklaşan, araştıran, geçmişini, kültürünü, ülkesini, milletini, değerlerini bilen; tarihini seven, ahlaklı fertler olarak yetiştirmenin gayreti içerisindeyiz. Sizlerden daha çok çalışmanızı bekliyoruz. Ülkemizin geleceği sizlerin ellerindedir. Sizleri yarınlarımızın umudu olarak görüyoruz.

“Bir nesli inşa etmek aslında geleceği de inşa etmektir”

Saygıdeğer öğretmenlerimiz; en kıymetli varlıklarımız sizlere emanet. Özünde sevgi, sabır ve fedakârlık isteyen bu ulvî mesleği icra ederken sizlere çok büyük sorumluluklar düşmektedir. Çünkü yetiştirdiğiniz her fidan çınar olup kökleriyle topluma yön verecektir. Bir nesli inşa etmek aslında geleceği de inşa etmektir. Sizlerden beklentimiz; her bir evladımızı geleceğe hazırlarken milli ve manevi değerlerine bağlı, yeniliklere açık, bilimi takip eden, çok yönlü düşünebilen ve üretken bireyler olmaları için donanım ve bilgi hazinenizle onlara rehberlik etmenizdir.

“Evlatlarınız bizim de gözbebeklerimizdir”

Değerli velilerimiz; evlatlarınız bizim de gözbebeklerimizdir. Onların büyüyüp bu günlere gelmesinde şüphesiz ki en büyük pay sahibi sizlersiniz. Şimdiye kadar olduğu gibi öğrenim hayatları boyunca da çocuklarımıza varlığınızı hissettirip onlardan destek ve ilginizi eksik etmeyeceğinize olan inancımız tamdır. Bu bağlamda başarılı ve verimli bir eğitim-öğretim dönemi geçirebilmek için okul yönetimiyle, öğretmenlerimizle iletişim ve iş birliği halinde olmanız sürece olumlu katkılar sağlayacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve görevini yaparken şehit olan öğretmenlerimizi rahmetle ve saygıyla yad ediyor, 2023-2024 eğitim öğretim yılının sevgili öğrencilerimize, öğretmenlerimize, idarecilerimize, velilerimize, Bartın'ımıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyor, tüm eğitim camiasına sağlıklı, huzurlu ve başarılarla dolu bir yıl diliyorum.”

Programın devamında öğrencileri yazmış olduğu okul temalı şiirler okundu. Ardından öğrenciler tarafından sergilenen folklor gösterisi ilgiyle izlendi.

Öğrencilere sınıf ziyareti

Vali Arslan ile birlikte Milletvekili Aldatmaz’ın ilk ders zilini çalmasıyla sınıflarına giren öğrenciler ziyaret edildi.  Bartın İl Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan hediyelerin öğrencilere verilmesiyle birlikte program sona erdi.

Bir zorlu maraton daha start aldı
Bir zorlu maraton daha start aldı
Bir zorlu maraton daha start aldı
Bir zorlu maraton daha start aldı
Bir zorlu maraton daha start aldı
Bir zorlu maraton daha start aldı
Bir zorlu maraton daha start aldı
Bir zorlu maraton daha start aldı
Bir zorlu maraton daha start aldı