Bin 73 cenaze için 152 bin 530 km yol yapıldı

Bartın Belediyesi, verdiği cenaze hizmetleriyle Bartın halkının acı günlerinde de yanlarında olmaya devam ediyor.

Bin 73 cenaze için  152 bin 530 km yol yapıldı

 

Şehir merkezinde, ilçe, belde ve bunlara bağlı çevre köylerde olduğu gibi şehirlerarasında da 7 gün 24 saat cenaze nakil hizmetleri veren Bartın Belediyesi, 2022 yılında 6 adet cenaze nakil aracıyla şehir içi 220, şehir dışı 187 ve mücavir alan dışı yerlere(köyler) 666 olmak üzere toplam 1073 cenazenin nakli ücretsiz yapıldı. Cenaze nakillerinde şehir içi 4.840 Km, şehir dışı 107.273 Km ve köylere 40.417 Km olmak üzere toplam 152.530 Km yol kat edildi.

Hizmetler Ücretsiz Veriliyor

Bartın Belediyesi tarafından ücretsiz gerçekleştirilen cenaze nakil hizmetinin yanı sıra kefen ve saburaj tahtası da ücretsiz temin ediliyor. Cenaze evlerine pide, ayran, lokum gibi ikramların yanı sıra 1000 adet tabure ise cenazelere ve mevlitlere gönderiliyor. Tüm bu cenaze hizmetlerine bir yenisini daha eklendi. 12 Kasım 2021 tarihinde Bartın Belediyesi Gasilhanesi’nin hizmete girmesi ile ücretsiz yıkama ve bekletme hizmeti de sunulmaya başlandı.

“Her Zaman Vatandaşlarımızın Yanındayız”

Cenaze hizmetlerinin ücretsiz verildiğini belirten Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın; “Cenaze hizmetlerimize büyük önem veriyoruz. Vatandaşlarımızın en zor zamanlarında yanında yer alıyoruz. Bartın Belediyesi olarak halkımızın en kötü anlarında da yanlarında olmak, bir nebzede destek vermek amacıyla göreve geldiğimiz günden itibaren cenaze hizmetlerimize yenilikler kattık. İlk olarak araç sayımızı artırarak ücretsiz cenaze nakli gerçekleştirmeye başladık. 6 cenaze aracımızla Türkiye’nin her yerine ücretsiz cenaze gönderip-getirerek bu konuda halkımıza büyük kolaylık sağladık. Bu kapsamda da 152.530 Km yol kat ettik. Bu hizmetimizin yanı sıra cenaze evlerine tabure hizmeti ve ikramlar da gönderiyoruz. Hayata geçirdiğimiz Gasilhane projemizle bu hizmetlerimizi tek çatı altında topladık. Tüm bu işlemleri cenaze sahiplerinden ücretsiz bir şekilde gerçekleştiriyoruz. Vatandaşlarımızın acılı günlerinde yanında olarak onların tüm cenaze işlemleri ile biz ilgileniyoruz. Bu hassasiyetle çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Bartın Belediyesi olarak her zaman vatandaşlarımızın yanındayız” şeklinde ifade etti.