2022'de 38 bin 834 ton asfalt kullanıldı

Bartın Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü 2022 yılında kendi Asfalt Üretim Tesisinde 25.234 ton asfalt üretilirken, buna ilave olarak da 13.600 ton dışardan satın alındı. Toplamda 38.834 ton asfalt kullanılmış oldu.

2022'de 38 bin 834 ton asfalt kullanıldı

 

7/24 esasıyla çalışıp gece gündüz hizmet veren Bartın Belediyesi, çok sayıda projeyi hayata geçirirken, yol ve ulaşım anlamında da çalışmalarına hız kazandırmaya devam etti. Bartın Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü 2022 yılında da yaya ve sürücülerin güvenliğini sağlamak amacıyla hummalı asfalt çalışması gerçekleştirdi. Kent merkezinde yaptığı alt yapı ve üst yapı çalışmaları ile göz dolduran belediye ekipleri asfalt serimi, beton parke taşı ile yol yapımı, kaldırım çalışması, alan düzenleme, yol açımı ve bordür onarımı gibi hizmetlerin yanı sıra asfalt üretim işlerini de kesintisiz sürdürdü. Belediye tarafından kendi Asfalt Üretim Tesisinde 25.234 ton asfalt üretilirken,  buna ilave olarak da 13.600 ton dışardan satın alındı. Toplamda 38.834 ton asfalt kullanılmış oldu.

Çalışmalar Gece Gündüz Sürdürüldü

Yıllar içinde deforme olan yolları eski haline getirmek için hummalı çalışmalarını gece gündüz sürdüren ekipler, 219.000 m2 yeni beton parke yol, 12.641 m2 yeni yaya yolu yaparken,  8.894 m2 beton parke, bordür ve yaya yolu tamiri işini de gerçekleştirdi. Bu çalışmaların yanı sıra 101.585 m2 asfalt yol kaplaması, 86.116 m2 yol düzenleme ve stabilize yol açım çalışması, 2.972 m2 asfalt yama, 3.230 m2 sathi kaplama ve 4.197 m2 yeni yol açımı yapıldı.

“Ne Gerekiyorsa Yapmaya Çalıştık”

Gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili bilgi veren Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın; “Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz ihtiyaç duyulan tüm noktalarda çalışmalarını sürdürüyor. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi 2022 yılında da aynı titizlikle halkımıza daha iyi ulaşım imkânı sağlamak adına ihtiyaç duyulan noktalarda ne gerekiyorsa yapmaya çalıştık. Toplamda 38.834 ton asfalt kullanarak, vatandaşlarımıza sorunsuz ulaşım imkanı sağlamaya çalıştık. Bu çalışmalarda görev alan personelimize teşekkür ediyorum. İnşallah 2023 yılında da aynı şekilde çalışmalarımız program dahilinde devam edecek” dedi.

Trafik İşaretlemeleri Yapıldı

Ulaşım güvenliğinin sağlanması, yayaların ve sürücülerin trafikte güvenli bir şekilde hareket etmeleri için yatay işaretleme ve yol çizgi çalışması da gerçekleştirildi. Titizlikle yürütülen çalışmalar neticesinde bir yılda toplam 280 otopark çizgisi, 1.891 m2 yol çizgisi, 1.475 m2 yaya geçidi, 47 adet engelli otoparkı, 155 adet önce yaya, 25 adet ok ve 10 adet hız limiti işaretlemeleri yapıldı.

“Çok Sayıda Çalışmayı Aynı Anda Yürütüyoruz”

Trafik işaretlemelerine önem verdiklerini belirten Başkan Akın; “Sıcak asfalt yol çalışması yaptığımız tüm cadde ve sokaklarımızda trafik yönlendirme ve yaya geçişi çizgileri çizdik. Kent merkezimizde özellikle okul bölgelerinde ulaşım güvenliğinin sağlanması, yayaların ve sürücülerin trafikte güvenli bir şekilde hareket etmeleri için yatay işaretleme ve yol çizgi çalışmalarına büyük önem verdik. Hizmet ile toplumsal faydayı birleştiren belediyecilik anlayışımızla, çalışma yapıyoruz. Yeni asfaltlanan yolların yaya geçidi ve yol çizgilerini çizerken, mevcut yolların da yıpranmış ve silinmiş durumda olan çizgilerini yeniledik. Bu çalışmayla hem yaya ve araç trafiğine yön vermiş olduk hem de caddeye güzel bir görünüm kazandırdık.  Kentimizin her noktasına yetişmeye çalışıyoruz. Yol, su, kaldırım ve park çalışmalarımızla birlikte çok sayıda çalışmayı aynı anda yürütüyoruz. Değerli halkımızın bizlere verdiği yetki ile şehrimizi güzelleştiriyoruz” dedi.