Beyaz Baklava yemeden Bartın'dan gitmeyin!

Bartın'ın doğal ve tarihi güzelliklerinin yanı sıra kültürel özelliklerinden biri olan yöresel lezzetlerini de tanıtmaya devam eden Bartın Valiliği, bu kez vatandaşları ve turistleri, Coğrafi İşaret Belgesi ile tescillenen ve Bartın'ın simgesi haline gelen Beyaz Baklava'yı tatmaya davet etti.

Beyaz Baklava yemeden Bartın'dan gitmeyin!

Bartın’ın doğal ve tarihi güzelliklerinin yanı sıra kültürel özelliklerinden biri olan yöresel lezzetlerini de tanıtmaya devam eden Bartın Valiliği, bu kez  vatandaşları ve turistleri, Coğrafi İşaret Belgesi ile tescillenen ve Bartın’ın simgesi haline gelen Beyaz Baklava’yı tatmaya davet etti. Beyaz baklavanın kendine has bir pişirme tekniği olduğunu ve Bartın’ın vazgeçilmez kültürel lezzetleri arasında baş köşede yer aldığını ifade eden Valilik, bu eşsiz lezzeti “İlimizin yöresel lezzetlerinden ve Coğrafi İşaret Belgesi ile tescillenen beyaz baklava, kendine özgü pişirme tekniği ve muhteşem lezzeti ile mutlaka tadılması gereken tatlılarımız arasında” sözleriyle ifade etti.

İşte malzemeler!

3 yumurta, 2 su bardağı su, 1 su bardağı yoğurt, 1 çay bardağı sıvıyağ, Yarım çay bardağı sirke

2 paket kabartma tozu, 4 paket margarin.

Şerbeti İçin;  3 kilo şeker ve 3 litre su

İç Harcı İçin;  Ceviz

Nasıl yapılır?

Hamuru için gerekli bütün malzemeler karıştırılıp yoğrulur. 45-46 adet çıkan peziler tek tek açılır. Açılan hamurlar tek tek tepsiye yerleştirilir. Her katın arasına eritilmiş margarin ile ceviz dökülür. Önceden ısıtılmamış davul fırına koyulan baklava 10-15 dakika kabarana kadar pişirilir. Fırının kapağı açılıp tepsinin altına kerpiç koyulur. Tepsi ara ara çevrilerek baklava 3 saatte pişirilir.