Belediyede maaşlara 4 bin 500 TL zam

Bartın Belediyesi'nde çalışan 460 şirket personelini ilgilendiren Toplu Sözleşme görüşmeleri tamamlanarak, imzalar atıldı. Buna göre en düşük 7.600 TL maaş alan şirket personeli yeni sözleşme ile en düşük 12.100 TL maaş alacak. İkinci 6 ayda ise asgari ücrete gelecek zam oranında maaşlarda iyileştirme yapılacak.

Belediyede maaşlara 4 bin 500 TL zam

Bartın Belediyesi’nde çalışan 460 şirket personelini ilgilendiren Toplu Sözleşme görüşmeleri tamamlanarak, imzalar atıldı. Sendika temsilcileri ile yapılan toplu iş sözleşmesine göre işçilerin ücret, sosyal hak ve ikramiyelerinde iyileştirmeler yapıldı. Buna göre en düşük 7.600 TL maaş alan şirket personeli yeni sözleşme ile en düşük 12.100 TL maaş alacak. İkinci 6 ayda ise asgari ücrete gelecek zam oranında maaşlarda iyileştirme yapılacak. İkramiyeler de 30 yevmiye şeklinde devam ettirilecek. İmza töreninde Başkan Akın’ın yanı sıra Belediye-İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Osman Karataş, Şube Başkan Yardımcısı Hasan Aydın, Belediye Meclis Üyesi ve Toplu Sözleşme Görüşmeleri Komisyon Üyesi Tuncay Maden, Şirket Müdürü Burak Kirenci ve Sendika Yönetim Kurulu Üyesi İlyas Gazek de hazır bulundu.

Akın detayları açıkladı

Yapılan toplu sözleşmenin hayırlara vesile olmasını dileyen Belediye Başkanı Cemal Akın; “Göreve geldiğimiz günden itibaren gece gündüz demeden şehrimiz için çalışmaya devam ediyoruz. Yaptığımız hizmetlerin her zerresinde işçi kardeşlerimizim emeği ve alın teri var. İşçimizin alın teri kurumadan ücretlerinin ödenmesini sağladık. Yapmış olduğumuz toplu iş sözleşmesinde de işçi kardeşlerimizin hak ettikleri zam oranını alabilmeleri adına ne gerekiyorsa yaptık. Gelinen süreçte Belediye-İş Sendikası ile devam eden toplu sözleşme görüşmeleri kapsamında 1 Ocak-31 Aralık 2023 dönemini kapsayan toplu sözleşmeyi imzaladık. Belediyemizde çalışan 460 şirket personelinin maaşlarına 4500 TL. zam yaparak, maaşları 7.600 TL’den 12.100 TL’ye yükselttik. Şirket personelimiz bu sözleşme ile sosyal hakları dahil, mesaileri hariç 12.100 TL. net maaş alacak. Toplu Sözleşme Dönemi içinde asgari ücrete zam yapılırsa, zam oranı kadar personelin maaşları da artırılacak. Tüm işçilerimize hayırlı, uğurlu olsun. Allah kazasız-belasız çalışmayı nasip etsin” dedi.