Güner ailesinden anlamlı ziyaret

Bartın Valisi Sinan Güner ve eşi Uzm. Dr. Beyhan Güner, 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü etkinliğinde özel çocuklar ve aileleriyle bir araya geldi.

Güner ailesinden anlamlı ziyaret

Özel çocuklar ve aileleriyle yakından ilgilenerek sohbet eden Vali Güner, özel çocukların sosyokültürel etkinliklere katılmalarının önemli olduğunu, sosyal hayata dahil edilmeleri ve desteklenmeleri gerektiğini belirtti. İlimizde, gündüzlü ve geceli bakım evi, özel eğitim anaokulu gibi önemli projelerin hayata geçirildiğini ve çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Kanser farkındalık konferansı

Aynı zamanda kanserle mücadelede sürdürülecek programları yürütebilmek için toplumun farkındalığının sağlanması, toplum bilincinin geliştirilmesi farkındalık çalışmalarına halkın katılımının sağlanması amacıyla İl Sağlık Müdürlüğü tarafından "Kanserin Nedenleri, Korunma Yolları, Kanser Taramaları" konuları hakkında eğitim düzenlendi.

Amasra Kaleşah İlkokulu Konferans Salonunda İl Sağlık Müdürlüğü Kanser Birimi'nde görevli Hemşire Derya Karakoyun tarafından verilen eğitimde Beyhan Güner, kanserde erken teşhis, kanser taramaları, tütün mamullerinin zararları ve bırakma yollarının öneminden bahsederek tarama zamanı gelen halkımızı kanser taramalarını yaptırmak üzere Aile Sağlığı Merkezlerine ve KETEM'e davet etti.

Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü etkinliği

Öte yandan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Bartın Otizmli ve Engelliler Destek Eğitim Dayanışma Spor Kulübü Derneği (BOEDDER-SK) iş birliği ile de 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü etkinliği gerçekleştirildi. Ömer Tepesi Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen etkinliğe Vali Yardımcısı Miraç Akbulut, Gençlik ve Spor İl Müdürü Halil Akkaş, BOEDDER-SK Başkanı Berna Şengün, gönüllü eğitimciler, down sendromlu çocuklar ve aileleri katıldı. Down sendromlu çocuklar için masa tenisi ve eğitsel oyunlar gibi birçok etkinliğin düzenlendiği programda çocuklara ve eğitimcilere madalya ve teşekkür belgeleri ile hediyeler dağıtılarak katılımcılarla birlikte pasta kesildi.