Belediye Başkanı kim olacak?

MHP'den milletvekili adaylığı için Bartın Belediye Başkanlığı görevinden istifasını veren Cemal Akın'ın yerine kimin geleceği merak konusu oldu. Konuyla ilgili ilk açıklama Akın'ın kendisinden geldi. Akın, adaylarının Belediye Başkan Vekili Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu olduğunu söyledi.

Belediye Başkanı kim olacak?

Belediye Başkanı kim olacak?

MHP’den milletvekili adaylığı için Bartın Belediye Başkanlığı görevinden istifasını veren Cemal Akın’ın yerine kimin geleceği merak konusu oldu. Konuyla ilgili ilk açıklama Akın’ın kendisinden geldi. Akın, adaylarının Belediye Başkan Vekili Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu olduğunu söyledi.

 

Cemal Akın seçim ofisinde gerçekleştirdiği Milletvekili adaylık konuşması sonrası gazetecilerden gelen soruları da yanıtladı. Bir gazetecinin, “Sizden sonra Başkanlık koltuğuna kim oturacak?” sorusuna ise; “Bizim adayımız biz açıkladık zaten, Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu. Herkes biliyor.” şeklinde cevap verdi.

Akın, Belediye Meclisinin başkanlık seçimine kadar ki sürecini şu sözlerle anlattı; “1’inci Başkanvekilimiz Hüseyin Manav’a Sayın Valimiz tarafından görev tebliğ edilmiş. 10 gün içerisinde seçim yapılması gerekiyor. Sonra meclis kendi başkanın seçecek. 2024 seçimlerine kadar, yani 1 sene boyunca o başkanlık yapacak. Sürecin ilk 10 günde bitmesi gerek. Biz de adayımızı açıkladık zaten, Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu. Herkes biliyor.”