Bedesten'deki kazı çalışmalarını inceledi

Bartın'daki yatırımları ve çalışmaları sahaya çıkarak yerinde inceleyen Bartın Valisi Nurtaç Arslan, bu kapsamda Amasra İlçesindeki Bedesten'de yapılan kazı çalışmalarıyla ilgili kapsamlı bilgi aldı. Vali Arslan, aynı zamanda makamında da birçok konuğu ağırladı.

Bedesten'deki kazı çalışmalarını inceledi

Bartın’daki yatırımları ve çalışmaları sahaya çıkarak yerinde inceleyen Bartın Valisi Nurtaç Arslan, bu kapsamda Amasra İlçesinde Bedesten bölgesinde yer alan Bazilika ve Stoa (sütunlu yapı) kazı alanlarında devam eden çalışmaları yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı. Arslan'a Vali Yardımcıları Uğur Karakaya ve Zeynep Topcu ile Amasra Kaymakamı Kadir Perçi eşlik etti.

Aldatmaz ve AK Parti’den ziyaret

Aynı zamanda makamında da birçok konuğu ağırlayan Nurtaç Arslan, AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, İl Başkanı Yaşar Arslan ve Merkez İlçe Başkanı Muhammet Kızılayoğlu’yla bir araya geldi. Nezaket ziyaretinde ilde devam eden yatırımlar da değerlendirildi.

Akkaş’tan TEKNOFEST ziyareti

Gençlik ve Spor İl Müdürü Halil Akkaş, Gençlik Merkezi Müdürü Muammer Kaya, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) İl Sorumlusu Pelin Bilgin ve Deneyap İl Koordinatörü Cumhur Yılmaz da  Arslan'ı ziyaret edenler arasındaydı. Ziyarette T3 Vakfı TEKNOFEST 2024 yarışmalarına ilişkin bilgi alan Arslan, Bartın’dan yüksek sayıda katılım beklediklerini ifade ederek öğrenciler, gençler ve girişimcileri projeleriyle TEKNOFEST'e başvurmaya davet etti.

Ulus Kaymakamından ziyaret

Ulus Kaymakamı Fırat Kadiroğlu, Ulus ve Köylerine Hizmet Derneği Başkanı Satı Lütfi Okcu ile Yönetim Kurulu Üyeleri de Nurtaç Arslan'ı ziyaret etti. Derneğin yürüttüğü faaliyetler ve projeleri hakkında bilgi alan Arslan, Ulus’a sağladıkları katkılardan dolayı teşekkür ederek çalışmalarında kolaylıklar diledi.

Yeşilay’dan bilgilendirme

Yeşilay 10. Bölge Koordinatörü İzzet Serhat Köylü ve Gençlik Koordinatörü Oğuzhan Gülşen Arslan'ı ziyaret etti. Yeşilay'ın Bartın’da yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Arslan, çalışmalarında başarılar diledi.

"Türkiye Türkçesi Ağızları Atlası" projesi

Bartın Üniversitesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü Araştırma Görevlileri Dursun Ünüvar ve Sema Ünüvar ile Türkçe Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezi Öğr.Gör. Aygül Kurt da  Nurtaç Arslan’ı ziyaret etti. Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Türk Dil Kurumu Başkanlığı Bilimsel Çalışmalar Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Türkiye Türkçesi Ağızları Atlası" adlı projenin Bartın’da  yapılacak çalışmaları hakkında bilgi alan Vali Arslan, kendilerine kolaylıklar diledi.