Bebeklerde 2 yaşına kadar anne sütü şart!

Emzirme Haftası dolayısıyla Bartın şehir merkezi Hükümet Caddesinde anne sütünün önemliyle ilgili bilgilendirmelerde bulunan Bartın Sağlık İl Müdürlüğü, doğduğu ilk andan itibaren bebeklere 6 aya kadar sadece anne sütü verilmesini, 6. Aydan sonrada başlanılan ek gıdalarla birlikte bebeklerini 2 yaşına kadar anne sütüyle beslenmesi gerektiğini söyledi.

Bebeklerde 2 yaşına kadar anne sütü şart!

Bartın Sağlık İl Müdürlüğü, Emzirme Haftası dolayısıyla Bartın şehir merkezi Hükümet Caddesinde anne sütünün önemliyle ilgili bilgilendirmelerde bulundu. Doğduğu ilk andan itibaren bebeklere 6 aya kadar sadece anne sütü verilmesini, 6. Aydan sonrada başlanılan ek gıdalarla birlikte bebeklerini 2 yaşına kadar anne sütüyle beslenmesi gerektiğini ifade eden sağlıkçılar, “Dünya  Sağlık Örgütü ve UNICEF her bebeğin doğumdan itibaren ilk 6 ay boyunca tek başına anne sütü ile beslenmesini, 6. aydan itibaren de ek besinlere başlanarak, ek besinlerle birlikte olmak koşulu ile 2 yaş ve üstüne kadar anne sütü ile beslenmesinin devam ettirilmesini önermektedirler. Buna karşın Ülkemizde pek çok bebeğimize 6 aydan çok önce ek gıdalara başlanmakta ve birçoğu da 2 yaşından önce anne sütü ile beslenmeden mahrum bırakılmaktadır” dedi.

Esnaf ve vatandaşlar bilgilendirildi

Hatalı anne sütü uygulamalarının önlenmesi, emzirmenin korunması, özendirilmesi ve desteklenmesine yönelik etkinlikle ilgili ise Müdürlük, “Hatalı anne sütü uygulamalarının önlenmesi, emzirmenin korunması, özendirilmesi ve desteklenmesine yönelik olarak Bartın Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Çocuk Ergen Kadın ve Üreme Sağlığı Birimince 1–7 Ekim Emzirme Haftasında; Bartın Merkez Arap Cami önünde stant açılarak halkımıza anne sütünün önemi ve emzirme konusunda bilgilendirme yapılmıştır. Ayrıca pazar yerindeki esnaflar yerinde ziyaret edilerek bilgilendirme yapılmış ve konu ile ilgili broşür ve kitapçık dağıtılmıştır. Başarılı emzirme, annenin bebeğini emzireceğine ve bunu başaracağına inanması ile başlar” açıklamasında bulundu.