Başkan Yalçınkaya'dan Aldatmaz'a hodri meydan

Bartın Belediye Başkanı Muhammet Rıza Yalçınkaya, kendisini eleştiren AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz'a yanıt verirken 'hodri meydan' diyerek 'Görünüyor ki, 31 Mart seçimlerinde iki parti olarak seçime girip kaybetmiş olmalarının acısı kendilerinde hala hissedilmektedir. Unutulmamalıdır ki 25 yıllık siyasi hayatımda halkıma hesap vermekten hiçbir zaman geri durmadım. Seçim döneminde de aynı sözleri tekrarlamış olmalarına ve Bartın halkının bu söylemlere sandıkta büyük bir cevap vermesine rağmen tekrar çağrımdır. Milletvekili olarak yapmış olduğu açıklamalarda bıraktığım borç ve yaptığım hizmetleri sorgulama hezeyanına düşen Milletvekili Yusuf Aldatmaz'ı Sosyal Tesislerde halkın karşısına çıkarak kimin ne yaptığını ve belediyeye kimin zarar verdiğini konuşmaya davet ediyorum.' dedi.

Başkan Yalçınkaya'dan Aldatmaz'a hodri meydan

 

 

Sosyal Tesislerde halkın karşısına çıkmaya davet etti!

 

 

AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, geçtiğimiz günlerde yaptığı yazılı açıklamayla Bartın Belediye Başkanı Muhammet Rıza Yalçınkaya’yı işçi çıkarmaları üzerinden eleştirmişti.

Bartın Belediye Başkanı Muhammet Rıza Yalçınkaya’dan Aldatmaz’a yanıt gecikmezken “hodri meydan” diyerek halkın karşına çıkmaya davet etti.

Belediyenin bozulan mali tablosunu düzeltmeye çalışırken kaybedilen kurumsal yapıyı tekrar oluşturmak ve bırakılan enkazı kaldırmak için çalışmaya devam ettiklerini belirten Yalçınkaya, şu ifadeleri kullandı:

“AKP Bartın Milletvekili Yusuf Aldatmaz’ın, seçim döneminde Bartın’a ve Bartın Belediyesi’ne verdikleri büyük zararların üzerini örtmek amacıyla yapmış olduğu açıklamalara istinaden yanıt verme zorunluluğu doğmuştur. Bartın Belediyesi’nin bozulan mali tablosunun ve zayıflatılan kurumsal yapısının sorumlusu kendileri ve yol arkadaşlarıdır. Hem belediyenin bozulan mali tablosunu düzeltmeye çalışırken hem de kaybedilen kurumsal yapıyı tekrar oluşturmak ve bıraktıkları enkazı kaldırmak için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz.

Halkımız müsterih olsun; bize verilen emaneti en kısa sürede ayağa kaldıracak ve Bartın halkının beklediği hizmetleri en iyi şekilde gerçekleştireceğiz.

 

“Bilgiler yanlış”

 

Her zaman halkımıza vermiş olduğumuz söz; şeffaf, dürüst ve çalışkan belediyecilik anlayışıdır. Söz konusu Bartın halkının haklarını savunmak ve Bartın Belediyesini en iyi şekilde hizmet eder hale getirmek olduğunda zor kararlar almaktan kaçınmayız. Bıraktığınız Bartın Belediyesi mevcut durumda her ay ortalama 19 milyon zarar etmektedir. Personel gideri son alımlarla belediye bütçesinin yüzde 73’üne denk gelmektedir. Tüm bu şartlar altında Bartın Belediyesinin mali tablosunu düzeltmek için gereken adımları atmak Bartın halkına karşı görevimizdir.

Bu koşullarda titizlikle yürüttüğümüz belediye mali tablosu ve personel giderinin dengelenmesi konusunda attığımız adımları siyaset malzemesi haline getirmek suçlunun olay mahalline tekrar geri dönmesinden başka bir şey değildir. Bizim derdimiz işçi çıkarmak değil belediyeyi düzlüğe çıkarmaktır.

Bu doğrultuda mali disiplini sağlamak için hem belediyenin hem de personelimizin en az zarar göreceği şekilde çalışmalarımızı yapıyoruz ve yapacağız. Seçim döneminde hiç bir kriter gözetmeden toplamda 262 kişiyi, sadece iki günde 104 kişiyi işe alanlar, siyasi rant uğruna bu evlatlarımızı kullanmış, toplumun adalet duygusunu yaralamış ve geleceği düşünmemişlerdir.

 

“Nerede yaşıyorsunuz”

 

Milletvekili Aldatmaz, Türkiye Büyük Millet Meclisi adını taşıyan yüce mecliste görev yaptığını unutarak sanki Amerikan senatörü gibi Belediye borçlarını dolar kuruna çevirerek aklınca borç hesabı yapmıştır. İşinize gelmediğinde ‘dolarla ne işiniz var’ derken işinize geldiğinde dolara sarılmanız düşündürücüdür.

Öncelikle 22 yıllık iktidarları sonunda Türk Lirasını nasıl değersizleştirdiklerini kendi hesaplarıyla kabul etmeleri büyük bir ilerlemedir. Ancak her alanda milli ve yerli vurgusu yapan bir partinin mensubu olarak açıklamasında sığındığı limanın Amerikan doları olması manidardır.

Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Türk Lirası varken senin dolarla avroyla ne işin var? Türk lirası, Türk Lirası alışacaksınız buna’ açıklamasını kendisinin tekrar dinlemesini tavsiye ederim.

Kendisine hatırlatmak isterim ki; Bartın Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bir belediyesidir. Türkiye Cumhuriyeti’nin para birimi Türk Lirasıdır ve Bartın Belediyesinin tüm gelir ve giderleri Türk Lirası olarak yapılmaktadır.

 

“Polemiklerle zaman kaybetmeyeceğiz”

 

Görünüyor ki, 31 Mart seçimlerinde iki parti olarak seçime girip kaybetmiş olmalarının acısı kendilerinde hala hissedilmektedir. Unutulmamalıdır ki 25 yıllık siyasi hayatımda halkıma hesap vermekten hiçbir zaman geri durmadım. Seçim döneminde de aynı sözleri tekrarlamış olmalarına ve Bartın halkının bu söylemlere sandıkta büyük bir cevap vermesine rağmen tekrar çağrımdır. Milletvekili olarak yapmış olduğu açıklamalarda bıraktığım borç ve yaptığım hizmetleri sorgulama hezeyanına düşen Milletvekili Yusuf Aldatmaz’ı sosyal tesislerde halkın karşısına çıkarak kimin ne yaptığını ve belediyeye kimin zarar verdiğini konuşmaya davet ediyorum. Yanlış bilgi veren ve kamuoyunu algıyla yanıltmaya çalışanlara hatırlatmak görevimizdir. Tekrar bilerek kamuoyuna yanlış bilgi vermemeniz için belirtmek isterim ki görevi bıraktığımız 08/05/2007 tarihi itibariyle belediye borcu 30 milyon 871 bin Türk lirasıdır ve belgelidir. Bu borç belediyenin kuruluşundan itibaren biriken borcu ifade etmektedir. Ancak 251 milyon TL’lik borcun 220 milyonu sadece 17 senede yapılmıştır.

 

“Kendinizi kandırabilirsiniz ancak halkı kandıramazsınız”

 

Tekrar davetimi yeniliyorum, böylelikle bizim yaptığımız, Cumhuriyet Meydanını, meyve sebze toptancı halini, gazhane parkını, Hükümet Caddesini, asfalt şantiyesini, Kemal Samancıoğlu Müzesini, Yeni belediye binasını, 170 kilometrelik alt yapı çalışmasını, su arıtma tesislerini hatırlatma fırsatımız olur.

Böylelikle zamanında hesabını sormadığınız, seçim için dönemin Belediye Başkanı ile BengüTürk Tv’ye çıkıp Ramazan Programı için belediye kasasından yani halkın cebinden verilen 500 bin TL’yi konuşma fırsatımız olur.

Böylelikle birlikte yürüttüğünüz seçim çalışmaları kapsamında belediye kasasından sadece 3 ayda ‘konuk ağırlama – ortak akıl toplantıları - ramazan programları – yemekler - afişler ve benzeri’ adlar altında halkın vergilerinden harcanan 10 buçuk milyon Türk Lirasını da konuşma fırsatımız olur.

Keşke aynı hassasiyeti tüyü bitmemiş yetimin, fakirin, garibanın ve halkın paralarını seçim çalışmaları için harcanırken de gösterseydiniz. Keşke Bartın Belediyesinin kaynaklarını har vurup harman savurmasaydınız da biz de bu kararları almak zorunda kalmasaydık.

25 yılık siyasi hayatımda veremeyeceğim en ufak hesap yoktur. Bartın Belediyesini ve Bartın halkını gereksiz polemiklerle meşgul ederek yürütmek istediğiniz siyaset anlayışına ayak uydurmamız söz konusu değildir. Bu nedenle, hazırlattığınız metinlerle kendinizi kandırabilirsiniz ancak halkı kandıramazsınız.

Takip edecek bir konu arıyorsanız, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik durumu, artan işsizliği, emeklinin halini ve gençlerin umutsuzluğunu takip edebilirsiniz. Çünkü Bartın halkı, 31 Mart’ta şehri emin ellere teslim etmiştir.”