BARÜ'nün denizcilik eğitimi hizmetlerine inceleme

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Bartın Meslek Yüksekokulu Ulaştırma Hizmetleri Bölümünde 'Gemi Adamlarının Eğitim, Belgelendirme ve Vardiya Tutma Standartları (STCW) Protokolü' kapsamında verilen eğitimler incelendi.

BARÜ'nün denizcilik eğitimi hizmetlerine inceleme

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Bartın Meslek Yüksekokulunun Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Yükseköğretim Kurulu (YÖK) arasında imzalanan “YÖK’e Bağlı Denizcilik Eğitimleri Veren Eğitim Kurumlarının STCW Sözleşmesi Gerekleri Kapsamında Sürekli İzlenmesine ve Değerlendirilmesine Yönelik Protokol”ü çerçevesinde gerçekleştirilen eğitimler yerinde incelendi. BARÜ’nün Kurucaşile Yerleşkesini ziyaret eden heyet tarafından verilen eğitimlerin, denizde çalışma hayatını standart altına almayı hedefleyen deniz, gemi ve gemi adamı güvenliğini esas alan STCW Sözleşmesine uygunluğunun periyodik tetkiki yapıldı. Bu kapsamda eğiticilerin ve öğrencilerin yeterlilik gereksinimlerinin belirlenmesi ve eğitimlerde etkili uygulamanın sağlanmasına yönelik yürütülen faaliyetler ile gerçekleştirilen çalışmaların yönergeye uygunluğu incelendi.

Periyodik tetkik sonrası düzenlenen kapanış toplantısında BARÜ Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ayşe Genç Lermi ve öğretim görevlileri de hazır bulunarak süreç hakkında karşılıklı görüş alış verişinde bulunuldu.

BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, “Kalite” ve “Sürekli İyileştirme” hedefiyle yapılan çalışmaların önemine değinerek yüzlerce yıllık denizcilik geleneği olan Kurucaşile ilçesinde gemi adamı yetiştirilmesi konusunda önemli bir gayret gösterdiklerini ifade etti.

Rektör Uzun, “Üniversite olarak geleceğimize değer katmak hedefiyle çalışıyor, tüm bileşenlerimizle ortak yarınlarımız için kararlı adımlar atıyoruz. Vizyonumuza uygun olarak ulusal ve uluslararası düzeyde yetkinliklerini ortaya koyabilen mezunlar yetiştiriyoruz. Kaliteli bir eğitim-öğretim stratejisiyle Deniz ve Liman İşletmeciliği ile Marina ve Yat İşletmeciliği Programlarından mezun olacak öğrencilerimiz, uluslararası geçerliliği olan STCW ve yeterlilik belgeleriyle uluslararası deniz ticareti yapan işletmelerde çalışma imkânı buluyorlar. Gösterdikleri gayret için Bartın Meslek Yüksek Okulu Müdürümüz Doç. Dr. Ayşe Genç Lermi ile akademik ve idari insan kaynağımızı tebrik ediyorum. Geleceğe olan yolculuğumuzda bizlere destek olarak iyi dilekleriyle motive eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Abdülkadir Uraloğlu’na şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca daha iyiye ulaşma konusunda bizleri yüreklendiren YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. Erol Özvar nezdinde tüm YÖK üyelerimize teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.