BARÜ'de lisansüstü program sayısı 61'e yükseldi

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Lisansüstü Eğitim Enstitüsü bünyesinde 3 yüksek lisans programının daha açılmasıyla lisansüstü program sayısı 61'e yükseldi.

BARÜ'de lisansüstü program sayısı 61'e yükseldi

Bartın Üniversitesi (BARÜ) tarafından Yükseköğretim Kuruluna (YÖK) 3 lisansüstü programın açılmasına yönelik yapılan başvuru kabul edildi. Böylece BARÜ Lisansüstü Eğitim Enstitüsü bünyesinde İç Hastalıkları Hemşireliği, Bilgi ve Belge Yönetimi ile İktisat tezli yüksek lisans programları açıldı. Önümüzdeki akademik dönemde ilk öğrencilerini kabul edecek 3 programla birlikte Lisansüstü Eğitim Enstitüsündeki toplam program sayısı 61’e yükseldi.

Çağın gereksinimleri ve ülkemizin dinamiklerine odaklanarak belirlenen stratejiler doğrultusunda hareket ettiklerini kaydeden BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, “Üniversite olarak tüm paydaşlarımızla iş birliği içerisinde her geçen yıl ülkemizin geleceğine değer katarak büyüyoruz. Hep daha iyisini hedeflediğimiz ve sürdürülebilir bir gelişim gösterdiğimiz bu süreçte yeni bölümlerimizde yetişecek nitelikli insan gücü ile yaşadığımız yerden başlayarak ülkemizin gelişimine değer katmak istiyoruz” dedi.

Üniversitemizin tüm bileşenleriyle birlikte gösterilen gayretle önemli başarılara imza attığını ve tercih edilen bir üniversite olduğunun da altını çizen Rektör Uzun, “Birbirini besleyen önlisans, lisans ve lisansüstü programlar ile oluşturulan bütünlüklü bir yapı içerisinde niteliği arttırmaya çaba gösteriyoruz. Tüm çalışmalarımızın merkezine aldığımız öğrencilerimizin donanımlı bireyler olarak ülkemizin hedeflerine giden yolda kararlı adımlarla yarınlarda iz bırakmalarını istiyoruz. Bu düşüncelerle yarınlara olan yürüyüşümüzde bizlere destek veren YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Erol Özvar ile YÖK üyelerimize şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.