Bartınspor yarın kader maçına çıkıyor

Bölgesel Amatör Lig'de (BAL) şampiyonluk yarışı veren ve geçtiğimiz hafta sonu Devrek Belediyespor mağlubiyeti ile liderliği Karabük İdman Yurdu ekibine kaptıran Bartınspor, Kdz. Ereğli Belediyespor karşılaşmasında galibiyet elde ederek zirve takibini sürdürmek istiyor.

Bartınspor yarın kader maçına çıkıyor

Deplasmanlı Bölgesel Amatör Lig’de (BAL) son 5 haftaya girilirken şampiyonluk yarışında heyecan doruğa çıktı. Devrek Belediyespor mağlubiyeti ile liderliği Karabük İdman Yurdu ekibine kaptıran Bartınspor yarın deplasmanda Kdz. Ereğli Belediyespor’la karşı karşıya gelecek. Bartınspor, adeta ‘ya tamam ya devam’ niteliği taşıyan karşılaşmayı kazanması durumunda gözler ligdeki son 4 maça çevrilecek. Bartınspor ligin geride kalan maçlarında sırasıyla Kastamonu Özel İdare Spor, 1926 Polatlı Belediyespor (D), Karabük İdman Yurdu ve Kavaklıderespor’la (D) karşı karşıya gelecek.

 

Ligin 21 haftalık periyodunda 21 maçta 12 galibiyet, 6 beraberlik ve 3 mağlubiyetle sahadan ayrılan Bartınspor rakip filelere gönderdiği 38 gole karşılık kalesinde 15 gol gördü. 42 puana sahip Bartınspor grup lideri Karabük İdman Yurdu ekibinin 2 puan gerisinde ve ikinci sırada yer alıyor. Bartınspor bugün karşı karşıya geleceği Kdz. Ereğli Belediyespor ise 21 maçta 10 galibiyet, 7 beraberlik ve 4 mağlubiyet aldı. 35 gol atan Zonguldak temsilcisi kalesinde 20 gol gördü. 37 puana sahip Kdz. Ereğli Belediyespor grupta 4’üncü sırada yer alıyor.

Deplasman maçlarının lideri

Bartınspor ligin geride kalan 21 haftasında deplasmanlarda kazandığı puanlarla ilginç bir istatistiğe imza attı. Deplasman maçlarında en çok puan toplayan takım unvanına sahip Bartınspor, dış saha maçlarında sadece 1 mağlubiyetle en az mağlubiyet alan takım durumunda. Grupta zirve yarışını sürdüren takımlar arasında ise iç sahada aldığı mağlubiyetler ve beraberliklerle en fazla puan kaybeden takım da yine Bartınspor olarak göze çarpıyor.

Şampiyonluk yarışında avantaj Karabük ekibinde

Bartınspor’un kendi sahasında Devrek Belediyespor’a 0-1 yenilmesiyle Boyabat 1868 deplasmanından 3 puanla dönen Karabük İdman Yurdu ekibi liderlik koltuğuna oturdu. Bartınspor’un 2 puan önünde lider konumda yer alan Karabük temsilcisi kalan maçlarda sırasıyla Kavaklıderespor, 1074 Çankırıspor (D), Kozlu Belediyespor, Bartınspor (D), Çilimli Belediyespor’la karşı karşıya gelecek.

Mutlak galibiyet şart

Bartınspor’un şampiyonluk iddiasını sürdürebilmesi adına Ereğli deplasmanından mutlak 3 puanla dönmesi gerekiyor. Zorlu maçı mutlaka kazanmak zorunda olan Bartınspor sonraki maçlarını da kayıpsız geçerek şampiyonluk yolunda ilerlemek zorunda.

Büyük maç 25. Haftada

Grup lideri Karabük İdman Yurdu ile Bartınspor ligin 25’inci haftasında Bartın’da karşı karşıya gelecek. İki takımında 25’inci haftaya kadar puan kaybı yaşamaması halinde maçın kazananı ligin son haftasına lider olarak girecek. Bartınspor’un iddiasını sürdürebilmesi için öncelikle Ereğli deplasmanından 3 puanla dönmesi ve sonrasında oynayacağı maçları da kayıpsız geçmesi gerekiyor.

Gözler zorlu 90 dakikada

Grupta şampiyonluk umutları süren tüm takımların gözü Kdz. Ereğli Belediyespor’la Bartınspor arasında Ereğli Şehit Vefa Karakurdu Stadyumunda oynanacak maçta olacak. Saat 15:00’da başlayacak ve iki takım içinde büyük önem taşıyan maçı Orta Hakem Oktay Koçak yönetecek. Mustafa Poyraz ve Zülfikar Tutak’ın yardımcı hakem olarak görev alacakları maçta Alp Tanırgan 4’üncü hakem olarak görev yapacak. Maçın gözlemcilik görevini ise Ahmet Emin Alanka üstlenecek.

Gruptaki maç programı şu şekilde; Kdz. Ereğli bld. Spor – Bartınspor Kastamonu Özel İdare – Kozlu Bld. Spor Karabük İdman Yurdu – Kavaklıdere Spor Gölbaşı Bld. Spor – Boyabat 1868 1926 Polatlı Bld. Spor – 1074 Çankırıspor Devrek Belediyespor – Çilimli Bld. Spor

Yıldırım: “İnancımızı kaybetmedik”

Bartınspor Basın Sözcüsü Murat Yıldırım kritik maç öncesi yaptığı açıklamada, “Kendi sahamızda Devrek Belediyespor karşısında ne yazık ki istemediğimiz ve taraftarımızı da üzen bir mağlubiyet aldık. Ancak hala şampiyonluğun en iddialı takımlarından birisi biziz. Grup lideri Karabük İdman Yurdu takımının 2 puan gerisinde grup ikincisi konumundayız. Kdz. Ereğli Belediyespor maçını kayıpsız geçerek yolumuza devam etmek istiyoruz. Bu maçı kayıpsız geçmemiz durumunda 4 maçımız kalacak ve bu 4 maçı kazanmamız durumunda şampiyon olacağız. Her ne kadar Karabük İdman Yurdu 2 puan farkla lider olsa da bizim Kdz. Ereğli Belediyespor maçı ile beraber diğer maçlarımızı kazanmamız şampiyonluk için yetecek çünkü kendi sahamızda Karabük İdman Yurdu takımıyla maç oynayacağız. Yani işin özeti kendi ipimizi kendi elimizde tutuyoruz. Devrek Belediyespor maçında istenmeyen ve gerçekten tüm camiayı üzen bir mağlubiyet aldık fakat önümüzdeki maçlarımızı bir bir kazanarak sezon başından bu yana verilen büyük emeklerimizin karşılığını almak istiyoruz. Yönetimimiz, teknik heyetimiz ve futbolcu kadromuzla tüm maçları kazanmak üzere kenetlendik. İnancımız tam. Biz ligin sonunda gülen taraf Bartınspor camiası olacak.” Dedi.