Bartınspor'dan altın değerinde galibiyet

Bu hafta evinde Ereğli Belediyespor'la karşılaşan Bartınspor, altın değerinde 3 puanın sahibi oldu. Ereğli'ye kök söktüren kırmızı-siyahlılar, 39'uncu dakikada Enes Çavuş, 47'nci dakikada Şükrü Topal'ın golleriyle karşılaşmadan 2-1 galip ayrılmayı bildi. Ereğli'nin tek golü ise 77'nci dakikada Mert Somay'dan geldi.

Bartınspor'dan altın değerinde galibiyet

Bartınspor, bu hafta Zonguldak temsilcisi Kdz. Ereğli Belediyespor’la karşı karşıya geldi.

Bartın Atatürk Stadyumunda oynanan karşılaşmayı orta hakem Ümit Gürsoy yönetti. Öznur Fil ve Cevdet Bartu Saraç’ın yardımcı hakem olarak görev aldıkları karşılaşmada Mustafe Alperen Şenol 4’üncü hakem, Hilmi Alper Şenkal ise gözlemci olarak görev aldılar.

8’inci hafta müsabakalarında Devrek Belediyespor karşısında şok bir mağlubiyet alarak sahadan puansız ayrılan Levent Gündüz yönetimindeki Bartınspor sahaya; İhsan Turgut Kirveli, Mahsum Kara, Oğuzhan Kolak, Şükrü Topal, Tolga Akdeniz, Ahmet Faruk Kızıldağ, Enes Memiş, Tahir Türker, Enes Çavuş, Emirhan Çolak ve Yeldar Yamaç ilk 11’i ile başladı. Kırmızı  siyahlı ekipte Tolga Amasyalı, Fatih Akmaz, Cengiz Argüç Argın gibi oyuncular ise yedek kulübesinde şans bekledi.

Telat Özden’in teknik adamlığını yaptığı konuk takım Kdz. Ereğli Belediyespor ise sahaya Nevzat Çizmeci, Harun Özdemir, Furkan Kopuz, Hakan Salgırboyu, Muharrem Kaban, Hakan Çorlak, Furkan Erol, Uğur Gezer, Oğuzhan Barkın, Deniz Bağlan ve Mert Somay ilk 11’i ile başladı.

İşte maçın önemli anları!

Karşılaşmanın ilk düdüğü ile birlikte Bartınspor rakip kalede net bir gol şansı yakaladı. Henüz maçın ilk saniyelerinde Enes Çavuş’un pasına hareketlenen Yeldar Yamaç ceza alanı içinde topla buluştu ve penaltı noktasına hareketlenen Tahir Türker’e pasını aktardı. Kale önünde topla buluşan Tahir Türker gol vuruşu yapmak istediği sırada yerde kaldı. Bu pozisyonda Bartınsporlu oyuncular ve Bartınspor tribünlerinin penaltı beklentisine karşılık orta hakem Ümit Gürsoy oyunu devam ettirdi.

Maçın 20’nci dakikası içinde Kdz. Ereğli Belediyespor golle burun buruna geldi. Ceza sahasına ortalanan topu ceza alanı sol çaprazında kontrol eden Kdz. Ereğli Belediyespor’un golcü oyuncusu Deniz Bağlan’ın şutunda kaleye giden topu Bartınspor defansında Oğuzhan Kolak çizgi üzerinden çıkardı.

Maçın 28’inci dakikasında Bartınspor’da Tahir Türker’in orta sahadan rakip yarı alana gönderdiği pasla ceza alanı çizgisi üzerinde topla buluşan Enes Çavuş ceza alanına girer girmez sert bir şutla kaleyi yokladı ancak bu şutta top az farkla üstten auta çıktı.

Gol: Bartınspor aradığı golü 39’uncu dakikada Enes Çavuş’la buldu. Mahsum Kara ve Emirhan Çolak’ın verkaçlarıyla rakip ceza sahasına giren Bartınspor’da penaltı noktası üzerinde topla buluşan Enes Çavuş yerden ve şık bir plase ile Kdz. Ereğli Belediyespor ağlarını havalandırarak takımını 1-0 öne geçirdi.

Gol: İlk yarısı 1-0 ev sahibi takım Bartınspor’un üstünlüğü ile sona eren karşılaşmanın ikinci yarısının henüz 2’nci dakikasına Şükrü Topal’ın kafa golüyle Bartınspor farkı 2’ye çıkardı. Serbest vuruş organizasyonunda gelen golde Tolga Akdeniz’in ceza alanına ortaladığı topu iyi takip eden Şükrü Topal kafa vuruşuyla topu filelere gönderdi ve skoru 2-0’a taşıdı.

Gol: Maçın 77’nci dakikasında konuk takım Kdz. Ereğli Belediyespor farkı 1’e indiren golü Mert Somay’la buldu. Serbest vuruş organizasyonunda Deniz Bağlan’ın ceza alanına gönderdiği ortaya iyi yükselen ve kafa vuruşuyla Bartınspor ağlarını sarsan Mert Somay takımının maçtaki tek golünü kaydetti.

Maçın 85’inci dakikasında Bartınspor forması giyen Tolga Akdeniz girdiği bir pozisyonda rakibiyle çarpışarak yerde kaldı. Çarpışmanın şiddeti ile dili boğazına kaçan Tolga Akdeniz’e ilk müdahale pozisyonu yakından takip eden maçın orta hakemi Ümit Gürsoy tarafından yapıldı. Hakem Gürsoy’un müdahalesi ile kurtulan ve nefes almaya başlayan Tolga Akdeniz daha sonra tedbir amaçlı hastaneye kaldırıldı. Akdeniz’in genel sağlık durumunun iyi olduğu kafa kısmında oluşan açılmaya ise 4 dikiş atıldığı öğrenildi.

Maçta başka gol sesi çıkmayınca Bartınspor sahada 3 puanla ayrıldı.

Haftanın diğer karşılaşmalarındaki sonuçlar:

Çilimli Belediyespor 6 – 1 Devrek Belediyespor

Kozlu Belediyespor  1 – 3 Kastamonu Özel İdare Spor

Kavaklıderespor 1 – 0 Karabük İdmanyurdu Spor

1074 Çankırı Spor 0 – 2 1926 Polatlı Belediyespor

Boyabat 1868 Spor 0 – 1 Gölbaşı Belediyespor

Gelecek haftanın maç programı:

Kastamonu Özel İdare Spor – Bartınspor

1926 Polatlı Belediyespor - Kozlu Belediyespor

Kavaklıderespor - Boyabat 1868 Spor

Karabük İdmanyurdu Spor - 1074 Çankırı Spor

Kdz. Ereğli Belediyespor – Çilimli Belediyespor

Yeniçağa – Gölbaşı Belediyespor