Hacı Bulut 'Tarihin Tanıkları Pullar'ı anlattı

Bartın Belediyesi 25.Uluslararası Kitap Fuarı kapsamında Bartın Gazeteciler Derneği Başkanı ve Bartın Manşet Gazetesi İmtiyaz Sahibi Hacı Bulut, 'Tarihin Tanıkları Pullar' konulu söyleşi gerçekleştirdi. İlginin yoğun olduğu söyleşide Bulut, dinleyicileri pulların gizemli dünyasına götürerek pulların gözünden bir tarih yolculuğuna çıkardı.

Hacı Bulut 'Tarihin Tanıkları Pullar'ı anlattı

Bartın Belediyesi 25. Uluslararası Kitap Fuarı etkinlikleri Bartın Gazeteciler Derneği Başkanı ve Bartın Manşet Gazetesi İmtiyaz Sahibi Hacı Bulut tarafından gerçekleştirilen “Tarihin Tanıkları Pullar” konulu söyleşi ile devam etti. Gençlik yıllarından itibaren pul biriktirmeye başlayan ve önemli bir koleksiyona sahip olan Bartın Gazeteciler Derneği Başkanı, Bartın Manşet Gazetesi İmtiyaz Sahibi Hacı Bulut tarafından gerçekleştirilen söyleşide pulların önemiyle ilgili bilgi verildi. Bulut söyleşisinde Dünya, Osmanlı tarihi ve Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki pul örneklerini katılımcılarla paylaştı.

Söyleşiye Bartın Belediye Başkan Yardımcısı Erol Demirkoparanoğlu, CHP İl Başkanı Selim Karakaş, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Yılmaz Akdeniz, Terziler Odası Başkanı Hulusi Kaymakçı, Bartın Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Esat Kocael, Bartın Hergün Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Nihal Karaman siyasi parti ve stk temsilcileri ile çok sayıda kitapsever katıldı.   Bulut gerçekleştirdiği söyleşide katılımcıları pulların gizemli dünyasına götürerek pulların gözünden bir tarih yolculuğuna çıkardı.  Söyleşi sonunda Belediye Başkan Yardımcısı Erol Demirkoparanoğlu tarafından Bulut’a fuara katılımlarından dolayı fuar anısına plaket ve çeşitli hediyeler takdim edildi. Ayrıca Gazeteci Arif Üçler tarafından da Bulut’a Ukrayna’ya ait pul hediye edildi.

'Pullarla Atatürk' kitabını imzaladı

Gençlik yıllarından itibaren pul biriktirmeye başlayan gazeteci Hacı Bulut ve çocuk edebiyatı yazarı Süleyman Bulut tarafından geçtiğimiz yıllarda hazırlanan Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatı ve mücadelesinin konu alındığı 'Pullarla Atatürk' kitabı yayımlanmıştı. Bulut kitabını kitapseverler için imzalarken söyleşiye ilgi gösteren Bartın halkına da teşekkür etti.

Çalışmada Osmanlı dönemi (1863-1919), ara dönem (1920-1922) ve Cumhuriyet döneminde (1923- 2020) basılan yüzlerce posta pulundan yararlanılırken Atatürk'ün hayatını ve mücadelesi anlatan kitap çocuklar ve yetişkinler düzeyinde 2 ayrı baskıda okurlarla buluşmuştu.

yine kitap fuarına katılan bir başka yazar Bahriye Gürpınar Geredeli’yle söyleşi sonunda sohbet eden Nihal Karaman, Geredeli’ye çalışmalarında başarılar dilerken Geredeli de Karaman’a imzalı kitabını hediye etti.

 

 

 

Hacı Bulut 'Tarihin Tanıkları Pullar'ı anlattı
Hacı Bulut 'Tarihin Tanıkları Pullar'ı anlattı
Hacı Bulut 'Tarihin Tanıkları Pullar'ı anlattı
Hacı Bulut 'Tarihin Tanıkları Pullar'ı anlattı