Bartın ve Sivas kardeş birlik oldu

Sivas'ta bir dizi ziyaretler ve temaslarda bulunan Bartın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Yılmaz Akdeniz, Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hakan Demirgil'le kardeş birlik protokolü imzaladı. İmzalanan protokolle her iki odalar birliği de kardeş birlik olurken Başkan Akdeniz 'İki ilin dayanışması daha da güçlenecek. Bilgi ve tecrübelerimizi paylaşacağız' dedi.

Bartın ve Sivas kardeş birlik oldu

Sivas’ta bir dizi ziyaretler ve temaslarda bulunan Bartın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Yılmaz Akdeniz, Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hakan Demirgil’le kardeş birlik protokolü imzaladı. İmzalanan protokolle her iki odalar birliği de kardeş birlik olurken Başkan Akdeniz “Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Değerli dostum ve mevkidaşım Hakan Demirgil'i makamında ziyaret ettim. Ziyarette gerçekleştirdiğimiz hoş sohbetin ardından iki ildeki esnafların kalkınması, dayanışması ve sorunların çözümü için  işbirliği yapmak amacıyla ‘Kardeş Birlik’  protokolü imzaladık. Bu birlikteliğimiz iki ilimizdeki teşkilat mensuplarına, esnaf ve sanatkarlarımıza hayırlı olmasını temenni ederim. Ziyarette odalarımızın ve birliklerimizin esnafın gelişmesi ve büyümesi adına yapmış olduğumuz çalışmalarla ilgili bilgiler vererek, güncel konular hakkında istişarelerde bulunduk. Sayın Hakan Demirgil'e Bartın ilimize özgü tel kırma işçiliği ile hazırlanmış tablo hediyemizi sunarken ilimize davet ettik. Memnuniyetini dile getiren değerli Başkanımıza misafirperverliği ve ilgi alakası için teşekkür ederken çalışmalarında başarılar dilerim” açıklamasında bulundu.

Sivas Kredi ve Kefalet Kooperatifine ziyaret

Yılmaz Akdeniz daha sonra mevkidaşıyla birlikte Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi 27.Bölge Birliği Başkanı Mesut Dursun'u makamında ziyaret etti. Akdeniz ziyaretle ilgili “Ziyarette odalarımızın ve birliklerimizin esnafın gelişmesi ve büyümesi adına yapmış olduğumuz çalışmalarla ilgili bilgiler vererek, güncel konular hakkında istişarelerde bulunduk. Sayın Mesut Dursun'a Bartın ilimize özgü tel kırma işçiliği ile hazırlanmış tepsi hediyemizi sunarken ilimize davet ettik. Memnuniyetini dile getiren değerli Başkanımıza misafirperverliği ve ilgi alakası için teşekkür ederken çalışmalarında başarılar dilerim” açıklamasında bulundu.

Sivas Belediye Başkanıyla bir araya geldi

Sivas temaslarında Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin'le de bir araya gelen Akdeniz “Ziyarette odalarımızın ve birliklerimizin esnafın gelişmesi ve büyümesi adına yapmış olduğumuz çalışmalarla ilgili bilgiler vererek, güncel konular hakkında istişarelerde bulunduk.  Sayın Hilmi Bilgin'e Bartın ilimize özgü tel kırma işçiliği ile hazırlanmış tepsi hediyemizi sunarken ilimize davet ettik. Memnuniyetini dile getiren değerli Belediye Başkanımıza misafirperverliği ve ilgi alakası için teşekkür ederken çalışmalarında başarılar dilerim” dedi.

Sivas Valisine özel bilgilendirme

Yılmaz Akdeniz ve Hakan Demirgil, Sivas Valisi Yılmaz Şimşek’i de ziyaret etmeyi ihmal etmedi. Akdeniz makamda gerçekleşen bu ziyaretle ilgili “Ziyarette odalarımızın ve birliklerimizin esnafın gelişmesi ve büyümesi adına yapmış olduğumuz çalışmalarla ilgili bilgiler vererek, güncel konular hakkında istişarelerde bulunduk. Sayın Vali Yılmaz Şimşek’e Bartın ilimize özgü tel kırma işçiliği ile hazırlanmış tepsi hediyemizi sunarken ilimize davet ettik. Memnuniyetini dile getiren değerli Valimize misafirperverliği ve ilgi alakası için teşekkür ederken çalışmalarında başarılar dilerim” şeklinde konuştu.

Ticaret Bakanlığından 4 ili kapsayan toplantı

Akdeniz, Sivas’ta son olarak  Ticaret Bakanlığı Esnaf Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü ile Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından gerçekleştirilen toplantıya katıldı. Esnafların karşılaştıkları ve yaşadıkları sorun ve sıkıntıları Ticaret Bakanlığı yetkililerine iletildiği toplantıya Sivas’ın yanı sıra Tokat, Yozgat ve Bartın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinden başkanlar, kooperatif başkanları da katıldı. Sivas Ticaret İl Müdürü Ferhat Erdil’in konuşmasıyla başlayan toplantıda Sivas ESOB  Başkanı Hakan Demirgil, esnaf ve sanatkarların ülkemizin ve toplumsal hayatında vazgeçilmez bir öneme sahip olduğunu ifade ederek, her  zaman esnafın yasal ve yerel sorunlarını çözmeye gayret gösterdiklerini ifade etti.

Esnaf kredilerinden şoför esnafının sorunlarına kadar her şey konuşuldu

Yılmaz Akdeniz toplantıyla ilgili  ise “Toplantıda söz alan odaların başkan ve yönetim kurulu üyeleri , emeklilik yaşı, sigorta primi, şoför esnafının sorunları, Ticari araçlardaki ÖTV, servisçi esnafının sorunları, kantarlar, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi aracılığı ile verilen kredilerin artırılması, kayıt dışı çalışanların esnafı mağduriyeti, fiyat tarifelerinde yaşanan eksiklikler, hizmet sektöründeki sıkıntılar, kamu kurum ve kuruluşların esnafın işini yapması nedeniyle yaşanılan mağduriyet, seyyar satıcılar, kahveci esnafının yaşadığı mağduriyetler, hizmet sektöründeki  KDV oranlarının yüksek olması , marketlerin küçük esnafa verdiği zarar  başta olmak üzere yaşadıkları sorunları gündeme getirdiler. Toplantıda emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunarım” bilgisini paylaştı.

Toplantıda ayrıca  Ticaret Bakanlığı Esnaf Sanatkarlar Kooperatifçilik Genel Müdür Yardımcısı Eyüp Aksoy, Daire Başkanı Zehra Arslan Uysal, Ticaret Uzmanı Sinan Demiröz, SESOB Başkanı Hakan Demirgil , Yozgat ESOB Başkanı Latif Altın, Tokat ESOB Başkan Vekili Bekir Yurtbay, Ticaret İl Müdürü Ferhat Erdil, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi 27. Bölge Birliği Başkanı Mesut Dursun, oda başkanları ve yönetim kurulu üyeleri de yer aldı.

Bartın ve Sivas kardeş birlik oldu
Bartın ve Sivas kardeş birlik oldu
Bartın ve Sivas kardeş birlik oldu
Bartın ve Sivas kardeş birlik oldu
Bartın ve Sivas kardeş birlik oldu
Bartın ve Sivas kardeş birlik oldu
Bartın ve Sivas kardeş birlik oldu