Bartın Üniversitesi 16. Ulusal Spor Bilimleri Öğrenci Kongresi'ne katıldı

Bartın Üniversitesi 16. Ulusal Spor Bilimleri Öğrenci Kongresi'ne katıldı

Bartın Üniversitesi 16. Ulusal Spor Bilimleri Öğrenci Kongresi’ne katıldı

 

Bartın Üniversitesi, 22-24 Mayıs tarihleri arasında Yalova Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen 16. Ulusal Spor Bilimleri Öğrenci Kongresine katılım sağladı. Bartın Üniversitesi (BARÜ) Spor Bilimleri Fakültesi  Dekanı Prof. Dr. Bilal Demirhan düzenleme kurulu ve oturum başkanlığı görevlerini yürütürken, Antrenörlük Eğitimi Bölümünden Arş. Gör. Hasan Hüseyin Gürcan, Beden Eğitimi ve Spor Bölümünden Arş. Gör. Ayşe Kübra Aktaş, Rekreasyon Bölümünden ise Arş. Gör. Seyfettin Yılmaz ve Arş. Gör. Aylin İlkay Uysal sunumlarıyla kongreye ve spor bilimleri alanına katkı sağladı. BARÜ Spor Bilimleri Fakültesi bilimsel araştırmalarıyla akademik her alanda aktif katılım sağlamaya devam ederken Prof. Dr. Demirhan, bu anlamda kendilerini her zaman destekleyen ve teşvik eden Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun’a teşekkür etti.

Yalova Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi ve Spor Bilimleri Derneği iş birliğinde düzenlenen “16. Ulusal Spor Bilimleri Öğrenci Kongresi”, 22-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında Yalova Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Kongre, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Açılış konuşmalarını Yalova Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı ve Kongre Başkanı Prof. Dr. Serdar Geri, Spor Bilimleri Derneği Başkan Vekili Prof. Dr. Mustafa Yaşar Şahin, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Eğitimi Daire Başkanı Şükrü Yılmaz yaptı.

142 bildiri kabul edildi

Kongrede, 71 farklı üniversiteden lisans ve lisansüstü düzeyde toplam 180 bildiri sunuldu.

Prof. Dr. Serdar Geri, açılış konuşmasında bu yıl fakültelerinden ilk mezunlarını vermenin gururunu yaşadıklarını ifade etti. Kongreye 70 üniversiteden 142 bildirinin kabul edildiğini belirterek, öğrencilere gelecek başarıları için en içten dileklerini sundu. Rektör Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı ise spor bilimlerinin önemine vurgu yaparak, bu alandaki gelişmelerin Türkiye'nin sporu için hayati önem taşıdığını söyledi. Kongrenin organize edilmesinde emeği geçen herkese teşekkür eden Bahçekapılı, kongrenin sorunsuz geçmesi için büyük çaba sarf edildiğini belirtti. Açılış konuşmalarının ardından zeybek gösterisi yapıldı ve sponsorlara plaketler takdim edildi.

Kongrenin ilk gününde, “Bilimsel Oturum” ve “Pickleball Workshop” düzenlendi. Bilimsel oturumda Doç. Dr. İrfan Gülmez ve Doç. Dr. Osman Ateş sunumlar yaptı. Pickleball Workshop’ta ise Pickleball Türkiye Temsilciliği üyeleri sporun tanıtımını gerçekleştirdi. İkinci oturumda Prof. Dr. İlhan Adiloğulları ve Burak Uçar, Spor Eğitim Daire Başkanı Şükrü Yılmaz, İl Müdürü Salih Kılıç sunumlarını gerçekleştirdiler.

Kongre, 24 Mayıs Cuma günü kapanış programıyla sona erdi. Kapanış oturumuna katılan Rektör Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, emeği geçenleri tebrik etti ve Prof. Dr. Serdar Geri, öğrenci kongrelerinin akademik kariyer için önemine dikkat çekerek tüm katılımcılara teşekkür etti. Kapanış programı hatıra fotoğrafı çekimiyle son buldu.

Kongreye ve spor bilimleri alanına katkı

Bartın Üniversitesi, 22-24 Mayıs tarihleri arasında Yalova Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen 16. Ulusal Spor Bilimleri Öğrenci Kongresine katılım sağladı.

16. Ulusal Spor Bilimleri Öğrenci Kongresinde Bartın Üniversitesi (BARÜ) Spor Bilimleri Fakültesi  Dekanı Prof. Dr. Bilal Demirhan düzenleme kurulu ve oturum başkanlığı görevlerini yürütürken, Antrenörlük Eğitimi Bölümünden Arş. Gör. Hasan Hüseyin Gürcan, Beden Eğitimi ve Spor Bölümünden Arş. Gör. Ayşe Kübra Aktaş, Rekreasyon Bölümünden ise Arş. Gör. Seyfettin Yılmaz ve Arş. Gör. Aylin İlkay Uysal sunumlarıyla kongreye ve spor bilimleri alanına katkı sağladı.

BARÜ Spor Bilimleri Fakültesi bilimsel araştırmalarıyla akademik her alanda aktif katılım sağlamaya devam ederken Prof. Dr. Demirhan, bu anlamda kendilerini her zaman destekleyen ve teşvik eden Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun’a teşekkür etti.Nilay Meryem ÇÖMLEK