BARTIN-KURUCAŞİLE YOLUNU CUMHURBAŞKANI AÇACAK

TBMM Adalet Komisyonu ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun Bartın'a gelerek incelemelerde bulunduğu Bartın-Kurucaşile Yolunun Karaman'a kadar olan kısmının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılacağını açıkladı.

BARTIN-KURUCAŞİLE YOLUNU CUMHURBAŞKANI AÇACAK

 

TBMM Adalet Komisyonu ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun Bartın’a gelerek incelemelerde bulunduğu Bartın-Kurucaşile Yolunun Karaman’a kadar olan kısmının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılacağını açıkladı. 60 kilometrelik Bartın-Kurucaşile yolunu 45 kilometreye düşürüldüğünü ifade eden Milletvekili Tunç, “60 kilometrelik Bartın-Kurucaşile yolunu 45 kilometreye düşüyoruz. 1,5 saatlik yol 25 dakikaya inecek.  Muhtemelen Haziran ayı içerisinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın salgının durumuna göre canlı bağlantı veya bizzat katılımı ile Bartın-Kurucaşile yolunun 1100 metrelik Çakraz-Avara T1 tüneli, 1600 metrelik Cumayanı T2 tüneli, 300 metrelik Cumayanı viyadüğü, 2350 metrelik Dizlermezeci-Meydan T3 tünelinin yer aldığı 15 kilometrelik bölümünü açacağız” dedi.

T5 Tüneli, 2023’ten önce tamamlanacak

3 bin 100 metrelik Tekkeönü-Kurucaşile T5 tünelini 2023 yılından önce tamamlanarak ulaşıma açılacağını belirten Yılmaz Tunç, “Yapımı devam eden 4600 metrelik Karaman-Tekkeönü T4 tüneli ile, 3 bin 100 metrelik Tekkeönü-Kurucaşile T5 tünelini 2023 yılından önce tamamlayarak ulaşıma açacağız. Hayırlı olsun.  Unutma, 17 hükümetin tamamlayamayarak yüzde 40 seviyesinde bıraktığı 3,5 kilometrelik Bolu Dağı tünelini hatırla. Bu gün bunun 7 mislini sadece Bartın-Kurucaşile arasında başaran bir ülke ile gurur duy. Duyamıyorsan gölge etme” şeklinde konuştu.

Hastane inşaatı devam ediyor

Bartın’da devam eden diğer yatırımlarla ilgili de bilgi veren Yılmaz Tunç, Bartın 400 yataklı devlet hastanesi inşaatının devam ettiğini söyledi. Tunç, Bartın Merkez Şiremirçavuş Mahallesinde 127 dönümlük arsa üzerinde, 10.253 metrekare oturum alanına, 94.252 metrekare kapalı alana sahip olacak hastanemiz 400 yataklı ama 500 yatak kapasitesine yükseltilebilecek deprem izolatörlü dev bir sağlık kompleksi.  730 araç kapasiteli otoparkı,

132 polikliniği, 24 adet diyaliz ünitesi, 24 adet ameliyathanesi, 66 adet yoğun bakım yatağı,

58 adet acil servis yatağına sahip olacak hastanemiz, Eğitim Araştırma Hastaneleri ve Şehir Hastanelerindeki imkanların tamamına sahip olacak. Bartın’ımıza ve bölgemize hayırlı olsun.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, önceki Sağlık Bakanlarımız ile Sağlık Bakanımız Sayın  Dr. Fahrettin Koca’ya teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Amasra Hükümet Konağı inşaatında son kata beton döküldü

Amasra Hükümet Konağı inşaatında da son kata beton döküldüğünü kaydeden Tunç, Fatih Sultan Mehmet Han’ın “Lala Lala Çeşm-i Cihan bu mu ola?” diyerek dünyanın gözbebeği olarak nitelendirdiği Amasra İlçemize yakışacak bir eseri daha kazandırıyoruz. Arsa tahsisi ve Proje Çalışmaları geçen yıl tamamlanan ve 2020 yılı yatırım programına alınarak yapım ihalesi süreci başlatılan 29 Haziran 2020 tarihinde yapım ihalesi gerçekleştirilen ve ardından yapımına başlanan Amasra Hükümet Konağı inşaatı hızla devam ediyor.  Amasra ilçemizin tarihi dokusuna uygun olarak tasarlanan Amasra Hükümet Konağı Amasra İlçemizde kamu hizmetlerinin daha düzenli ve yeterli düzeyde sunulabilmesini sağlayacak. 4 bin 380 metrekare inşaat alanına sahip Amasra Hükümet Konağı inşaatında son kat betonu da döküldü, inşaat yaz sonu itibarıyla tamamlanarak hizmete açılacak. Amasra İlçemize hayırlı olsun” ifadelerinde bulundu.

Ulus Aquapark Yüzme Havuzu ihalesi 20 Mayıs’ta

Ulus Belediyesi Ulus Doğa ve Eko Turizm Rekreasyon Alanı Projesi Kapsamında Aquapark Yüzme Havuzu yapım ihalesinin de 20 Mayıs’ta gerçekleştirileceğini kaydeden Tunç, “Ulus Belediyesi Ulus Doğa ve Eko Turizm Rekreasyon Alanı Projesi Kapsamında Aquapark Yüzme Havuzu yapım ihalesi 20 Mayıs 2021 tarihinde Ulus Belediyesince gerçekleştirilecek. BAKKA tarafından desteklenen Ulus Belediyesinin turizme yönelik küçük ölçekli altyapı mali destek programı kapsamında "Doğa ve Ekoturizm Rekreasyon Alanı" Projesi kapsamında Aquapark, Doğa Sporları Macera Alanı ve eğitim amaçlı At Binme Alanı inşa edilecek.  Ulus Doğa Park otelin yanında hayata geçirilecek proje ile doğa sporlarına ve ekoturizme ilgi duyanların Ulus ilçesine gelmeleri ve Bartın ve Ulus’ta turizm ekonomisine katkı sağlanacak.  Ulus İlçemize hayırlı olsun” dedi.