BARTIN'IN KIZI MEMLEKETİNE ASSOLİST DÖNÜYOR

Sahnelerin vazgeçilmez ismi, nam-ı değer 'Fosforlu'su genç sanatçı İlkim Aydın, yıllar sonra doğduğu topraklara Bartınlılar için geliyor. Bartın şehir merkezinde Hamam Sokak'taki ahşap Geyik Boynuzlu Konak'ta doğan ve dedesi Bahri Aydınoğlu'nun çaldığı bağlamayla ilk müzikle tanışan Genç Sanatçı, müzik hayatına devam edebilmek için yıllar önce ayrıldığı Bartın'a assolist olarak geri dönüyor. Müzik camiasında Türkan Şoray'a da benzerliğiyle sıkça konuşulan Aydın, Bartın Belediyesinin organizasyonunda 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda büyük bir konser verecek. Cumhuriyet Meydanında, hemşerileriyle buluşacak olan İlkim Aydın, o akşam Bartınlılara tam bir müzik ziyafeti çekecek.

BARTIN'IN KIZI MEMLEKETİNE ASSOLİST DÖNÜYOR


Bartın’ın kızı doğduğu toprakları unutmadı

Yılllardır hemen hemen Türkiye’nin her ilinde sahne alan İlkim Aydın aslında içimizden biri.     Eğitim hayatını Bartın’da tamamladıktan sonra müziğe devam edebilmek için Kocaeli’ne yerleşen Genç Sanatçı, yıllardır memleketinde olmasa da bağlarını Bartın’la hiç koparmayan bir isim. O, Bartın’ın kızı. Bartın’da doğdu, büyüdü, müzik aşkı bu topraklarda filizlendi. Bu yüzden memleketinden hiç vazgeçemedi. Yıllarca bir ayağı sahnelerde, bir ayağı memleketinde oldu. Bartın’daki aile ve dostluk bağlarını hiç koparmadı. Memleketinin ve hemşerilerinin başına gelen her felaketi tıpkı burada yaşayanlar gibi yüreğinde hissetti. Sahnelerden ve sosyal medyadan hep memleketinin sesi olmaya çalıştı.  Zorunlu olarak ayrıldığı Bartın’la gönül bağlarını hiç koparmadı. 

Hülya Hanım her daim kızının yanında

Kendi deyimiyle aynı Kavşak Suyundan içti. Aynı gözlemeden yedi. Aynı tarhana çorbası için aynı sofraya oturdu. Sahnelerin “Fosforlu Cevriye”sinin serüveni 8 Şubat 1991 senesi Bartın’ın o en karlı kışında annesi Hülya Aydınoğlu’nun Hamam sokaktaki ahşap Geyik Boynuzlu Konak’tan yürüyerek doğuma Bartın Devlet Hastanesine gitmesi ile başladı. Anne Aydınoğlu, güçlü bir kadındı. O da tam bir Bartın kızıydı ve Türk kadınıydı. Hayatı boyunca kimseye ihtiyaç duymamıştı. Kendi ayakları üzerinde durmayı bilmiş, kızını da doğurmak için yine kendi ayaklarıyla hastaneye gitmişti. Yıllar, Hülya Aydınoğlu’nun gücünden hiç eksiltmedi. Kızını da böyle yetiştirdi. İlkim’in müzik kariyerinde en büyük destekçesi oldu. Onu hiç yalnız bırakmadı. Kızı sahneye hazırlanırken kuliste yardımcısı, kızının menejeri, yol arkadaşı, dostu, sırdaşı oldu. Yıllarca sahnelerde onu yalnız bırakmadı. Hülya Hanım, hala kızıyla şehir şehir gezerek sahnelerde kızını yalnız bırakmıyor ve onun yanında olmaya devam ediyor. 

Gücünü annesinden alıyor

Genç sanatçı annesinin desteğini ve ona olan sözlerini “Her sahnede annemin gözlerine bakıp aslında gücümü ondan alıyorum. Onsuz cıkmak zorunda kaldıgım o zor kaza döneminde ise gücümü kendimden almayı öğrendim.. Sahnede annem beni hem asiste ediyor hem ben ona tedarik zinciri departmanı diyorum yani minicik kilitli iğne gerekse annem bulur biliyorum. Bu büyük bi şans.. Bu konser benden çok onun gururu.. benı cok büyük zorluklarla büyüten annemin gururu icin o gece aslında sahnede olacagım.. Hatırlıyorum beni büyütürken bazı ileri gelen ailelerin kapisini calip burs aradıgını ve vereceğiz denilip asla verilmediğini. Şimdi o ileri gelenler hayranlıkla benı dınleyen dinleyicilerim , benım o burs vermedikleri kucuk kız oldugumu bilmeden. Annemin emeklerini ödemem mumkun değil ama ona bir kez değil bin kez daha teşekkur ederim.. beni bugune getiren aileme ve büyümeme vesile olan herkese sonsuz teşekkürler.” Sözleriyle anlatıyor. 

İlk kez 10 yaşında sahneye çıkıyor

Ailesine olan düşkünlüğüyle de bilenen İlkim, ilkokul, ortaokul, lise ve üniversiteyi memleketinde tamamladı. Türküleri çaldığı bağlamayı ustaca konuşturan dedesi Bahri Bey’den, Türk Sanat Müziğini, annesi gibi onu destekleyen ve ilk sahneye çıkışına vesile olan, müzikal anlamda da yetişmesini sağlayan dayısından ve arabeske olan düşkünlüğünü de annesi Hülya Hanımdan alıp arabeski öğrenen İlkim, ilk sahneyle 10 yaşında tanıştı. 

Kendisi küçük sesi dev isim

Bartın’da bir çok sağlıkçıyı yetiştiren ve dönemin popüler liselerinden biri Turgut Işık Sağlık Meslek Lisesinde yine dayısının desteğiyle sahne alan İlkim, o güne kadar evinde çok sevdiği ailesine söylediği şarkıları, bu kez kendisinden yaşça büyük öğrenciler için söyledi. 10 yaşındaki küçük kız, sahnede devleşti, sesiyle “artık sahneler benim” dedirtti. Sahneye ilk çıkışında elinden tutan dayısı, yeğeninin elini bırakmadı. Dayısıyla birlikte düğünlerde şarkılarını söylemeye devam etti. 

Kocaeli’nde yeni hayat 

Lisede keman eğitimi alsa da üniversitede Halkla ilişkiler ve Tanıtım Bölümünü bitiren İlkim’in hayatı bundan sonra yeni bir dönemece girdi. Başka şehirlerde sesi duyularak keşfedilen İlkim, artık genç bir kız olmuştu ve kendi kanatlarıyla uçma zamanı da gelmişti. Sesi, Bartın’a sığmayan güzel kız,  annesiyle çıktığı bu yolda yine annesiyle Bartın’dan ayrıldı ve Kocaeli’ne yerleşti. Onun için yeni bir hayat başlamıştı. Bartınlıydı ama çok sevdiği müziğe adını başarıyla yazdırabilmek için gönlü memleketinde kalsa da bunu yapmak zorundaydı. Üzgün ama müzik kariyeri adına bir o kadar azimliydi. 

TRT ekranlarından tüm ülkeye

İlkim Aydın’ın Kocaeli’ndeki hayatıyla birlikte başarıları birbiri ardına gelmeye başladı. Sahne onun bir parçasıydı, o sahneydi. Müzik, hayatıydı. O da sahnede hayat buluyordu. Çıktığı her sahnede sesinin üzerine katarak büyüdükçe büyüdü. Yıllardır verdiği emeklerin artık karşılığını alma zamanıydı. İlk çalışması kendi bestesi “Sen Yoksan” oldu. Şarkı, o kadar çok beğenildi ki TRT Müzik tarafından 2016’da kliplendirildi. Böylece sesini TRT ekranlarından tüm ülkeye duyurmuş oldu. 

Sesi Ortadoğu’ya kadar uzanıyor

TRT’yle sesini herkese dinletmeyi başaran İlkim, geniş repertuvarıyla da dikkatleri çeken genç bir isimdi. Söylediği Arapça eserler, hiç beklenmedik bir ülkedeki müzisyenlerin de dikkatini çekti. Lübnan, Bartın’ın kızını keşfetti ve 2017’de Ortadoğu’da sesi duyuldu. Sezen Aksu’nun unutulmaz, her daim dillerdeki aşk şarkısı “Tükeneceğiz”i seslendiren İlkim, şarkıya Lübnan’da klip çekti. 

30 Ağustos’ta İlkim Aydın’dan muhteşem konser 

“Sevdana Gönül Verdim” ile tüm müzik platformlarında

Müzik kariyerindeki başarılar ardı ardına geliyordu. Yerinde sayamazdı. Evet, sahneler onundu ama müzik için yeni bir şeyler yapması gerekiyordu. İşte tam böyle düşündüğü anda 2018’de “Sevdana Gönül Verdim” doğdu. Kendisi gibi hayat dolu şarkı, ilk sıngle çalışması olarak tüm müzik platformlarında yerini aldı. 

Beklenmedik kaza ve pandemi

Zirve basamaklarını emin adımlarla çıkan Genç Sanatçının hayatında her şeyin yolunda gittiğini söylemek elbette pek mümkün değildi. Birçok ilde sahne alan İlkim, yine annesiyle birlikte gidip sahne aldığı Çanakkale’den Kocaeli’ne dönerken beklenmedik bir trafik kazası yaşadı. Toplumsal hassasiyeti, insancıllığı ve hayvan     sevgisiyle de bilinen İlkim, önüne çıkan köpeğe çarpmamak için kaza yaptı. Annesinin ciddi şekilde yaralandığı kaza ve dünyayla birlikte Türkiye’yide etkileyen pandemiyle birlikte müzik hayatında durağan döneme girdi. Ülkedeki birçok müzisyen ve sanatçı gibi o da bu durumdan etkilendi. Çok sevdiği sahnelerden uzak kaldı. Ama sesini hayranlarına her daim sosyal medyadan yayınladığı videolarda söylediği şarkılarla duyurmaya çalıştı. Müzik onun aşkıydı. Covid-19 da geçirse, sahne alamasa da evde de otursa şarkılarını seslendirmek zorundaydı. 

“Sarı Odalar”la küllerinden doğuş

2022’ye gelindiğinde ise Zümrüdü Anka gibi küllerinden yeniden doğdu. Olumsuzluklar karşısında her daim ayakta kalmayı bilen Güzel Sanatçı, yine kendi kendini yarattı. Her ne kadar Hakan Altun hayranı da olsa Minik Serçe Sezen’in yeri onda başkaydı. Sezen’in bir başka unutulmaz hiti “Sarı Odalar” bir kez de onun sesiyle can buldu ve ikinci sıngle olarak şarkıyı dinleyicileriyle buluşturdu. 

Zirveye adım adım

Şarkıya çektiği klipde ise bambaşka bir İlkim Aydın vardı. 10 yaşında sahneye çıkan, TRT ekranlarında genç kız olarak sesini tüm ülkeye duyuran İlkim, büyümüş kocaman bir kadın olmuştu. Artık sesi de kendisi gibi daha güçlüydü. Daha profesyoneldi. Hedeflerine doğru adımlarla ilerliyor, camianın aranılan ismi ve sesi oluyordu

O artık sahnelerin “Fosforlu”su 

Müzik platformlarında Sarı Odalar’ın başarısı devam ederken Genç Sanatçıdan ikinci bir hamle daha geldi. Türk Sinemasının Sultanı Türkan Şoray’a benzerliğiyle de dikkat çeken İlkim Aydın, yıllarca çıktığı her sahnede seslendirdiği, artık onunla özdeşleşen “Fosforlu Cevriye” şarkısını aldı. Yine bir sıngle ile şarkıya çok farklı bir tat katarak hayat verdi. Bartın’ın güzel kızı, artık bizim “Fosforlu”muzdu. Şarkıyla tam bir altın vuruş yaptı. 

Sırada bir Karadeniz eseri var

Bartın İnkumu’nda ilk defa düzenlenen Kum Zambakları Festivali dahil birçok festivalde sahne alıp konser veren İlkim, müzik kariyerine doldu dizgin devam ediyor. Bugünlerde bir Karadeniz eserini seslendirmeye hazırlandığını duyduğumuz Genç sanatçı, yıllar sonra Bartın’da yine bir konser daha verecek. 

Memlekette ilk assolist konseri

Bartın Belediyesince düzenlen 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinliklerinde sahne alacak İlkim, assolist olarak konser verecek. Genç bir kız olarak ayrıldığı memleketine yıllarca emek verdiği müzikteki başarılarıyla assolist olarak dönmenin haklı gururunu yaşayan İlkim Aydın, Cumhuriyet Meydanında gönülden kopmadığı Bartınlılarla buluşacak. Soğuk bir kış gününde doğdudu topraklara bizler için dönen İlkim, 30 Ağustos akşamı kadife sesiyle muhteşem bir konsere daha imza atacak. 

Fırıncıoğlu’na teşekkür

Her daim yeteneğini konuşturan İlkim Aydın, memleketi Bartın’da konser verecek olmanın mutuluğunu da “Bartın Belediye Başkanımız Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu ve ailesi ile yıllar suren dostluk bagımız bu konserde bana yer vermeleri benım icin oldukca kıymetli. Herkesin begenebileceği bi konser olacagına eminim” şeklinde ifade ediyor.

BARTIN'IN KIZI MEMLEKETİNE ASSOLİST DÖNÜYOR
BARTIN'IN KIZI MEMLEKETİNE ASSOLİST DÖNÜYOR
BARTIN'IN KIZI MEMLEKETİNE ASSOLİST DÖNÜYOR