Bartın'da Kabotaj Bayramı kutlandı

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Bartın'da da törenle kutlandı. Bartın Limanı Başkanlığınca düzenlenen törende tüm şehitlerimiz ve deniz şetleri için İnkumu açıklarında denize çelenk bırakılırken Liman Başkanı Mehmet Akif Arslansoy 'Kabotaj kanunu ile ülkemiz denizcilik alanında diğer ülkelerle rekabet edebilir konuma gelmiş olup, dünya denizlerinde tüm yönleriyle konumuna yakışır bir noktaya ulaşmıştır' dedi.

Bartın'da Kabotaj Bayramı kutlandı

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Bartın’da da törenle kutlandı. Boğaz mevkiindeki Bartın Limanında düzenlenen törene Bartın Valisi Nurtaç Arslan, AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun başta olmak üzere protokol üyeleri de katıldı. Törende günün anlam ve önemini belirten Bartın Limanı Başkanı Mehmet Akif Arslansoy şöyle konuştu:

“Denizciliğimizin gelişimi için dönüm noktası olan 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramınızı kutluyorum. 1 Temmuz 1926 tarihinde yürürlüğe girmiş olan Kabotaj Kanunu ile Türkiye limanları ve sahilleri arasında yük ve yolcu taşımacılığı ile kılavuzluk ve römorkaj hizmetlerinin Türk vatandaşları ile Türk bayrağı taşıyan gemilerle yapılacağı belirtilerek yabancılara verilen kapitülasyonlar sona erdirilmiştir.

“Denizler ülkelerin güvenliği ve refahı için vazgeçilmedir”

Denizler ülkelerin güvenliği ve refahı için vazgeçilmez öneme sahiptirler. Denizlerin güçlü arenasını iyi kullanan ülkemiz, stratejik konumu gereği dünyada önemi giderek artan bir ülke olarak kapitülasyonların kaldırılması ile Türk vatandaşlarına denizcilik, tersanecilik, deniz taşımacılığı, deniz turizmi gibi alanlarda reformlar ve özgürlükler sağlamış, denizcilik sektöründe teknik, idari ve mevzuat konusunda çok önemli başarıya ulaşılmıştır.

“Ülkemiz denizcilik alanında diğer ülkelerle rekabet edebilir konumda”

Kabotaj kanunu ile ülkemiz denizcilik alanında diğer ülkelerle rekabet edebilir konuma gelmiş olup, dünya denizlerinde tüm yönleriyle konumuna yakışır bir noktaya ulaşmıştır. Denizciliğimizi daha ileriye götürmek için birlik ve beraberlik içinde iş birliği yapacağımız bugünlerde, Denizcilik ve Kabotaj Bayramımızın 97. Yıldönümünü kutlamanın onuru ile başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum.”

Tören sonrası Sahil Güvenlik Komutanlığı ve diğer liman teknelerinin eşliğinde römorkörle denize açılan Vali Arslan ve diğer protokol üyeleri, deniz şehitleri başta olmak üzere tüm şehitlerimiz adına suya çelenk bıraktı.