Bartın'da 3 gün neme ve sıcaklığa dikkat!

Yurt genelinde olduğu Bartın'da da sıcak hava dalgası etkili olmaya devam edeceğini kaydeden Meteoroloji, vatandaşları nem konusunda uyardı. Meteorolojinin uyarısıyla birlikte bir uyarı da Bartın Valiliğinden geldi.

Bartın'da 3 gün neme ve sıcaklığa dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan açıklamada yurt genelinde mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, hafta boyunca etkisini sürdüreceğinin tahmin edildiği bildirildi.

Yapılan açıklamada, “Hava sıcaklıklarının, önümüzdeki hafta başına kadar Ülkemiz genelinde mevsim normallerinin 3 ila 6 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor. Özellikle denize kıyısı olan illerimizde, yüksek nem ile birlikte hissedilen sıcaklıkların daha fazla olacağı tahmin ediliyor.” Denildi.

Bartın’da hafta boyunca yağış beklenmezken havanın açık-güneşli geçmesi bekleniyor.

Sıcaklıkların ise gündüzleri en yüksek 33 derece, geceleri en düşük 16 derece dolaylarında olacağı tahmin ediliyor.

Valilikten de uyarı geldi

Meteorolojinin uyarısıyla birlikte bir uyarı da Bartın Valiliğinden geldi. Yüksek nemle birlikte hissedilen sıcaklıklara karşı vatandaşları sıvı kaybı, güneş çarpması gibi sağlık sorunları hakkında uyaran Valilik, “Meteorolojik verilere göre; İlimizde yüksek nemle birlikte hissedilen sıcaklıkların 22 Ağustos Salı ve 25 Ağustos Cuma tarihleri arasında artması beklendiğinden sıvı kaybı, güneş çarpması vb. gibi olumsuzluklara karşı özellikle kronik rahatsızlığı olanlar, 65 ve üstü yaştakiler,  çocuklar, hamileler ve obezite hastaları başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızın günün en sıcak saatleri 11.00-16.00 saatleri arasında dikkatli ve tedbirli olmalarını önemle rica ediyoruz” dedi.