Bartın'da 2 lise daha sınavla öğrenci alacak

AK Parti Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç, Bartın'da Bartın Lisesi ile Bartın Güzel Sanatlar Lisesinin sınava dayalı öğrenci alan proje okulları kapsamına alındığını açıkladı. Bu okulların 2023-2024 eğitim-öğretim yılından itibaren sınava dayalı olarak öğrenci alacağını ifade eden Grup Başkanvekili Tunç, Bartın Lisesi için 90, Bartın Güzel Sanatlar Lisesi içinde 30 kontenjan ayrıldığını söyledi. Tunç, bu iki lisenin de dahil edilmesiyle Bartın'da bu şekilde öğrenci alan okul sayısının 8'e yükseldiğini kaydetti.

Bartın'da 2 lise daha sınavla öğrenci alacak

Tunç: “Bartın Lisesine müjdemiz var!”

AK Parti Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç, Bartın’da Bartın Lisesi ile Bartın Güzel Sanatlar Lisesinin  sınava dayalı öğrenci alan proje okulları kapsamına alındığını açıkladı. Bu okulların 2023-2024 eğitim-öğretim yılından itibaren sınava dayalı olarak öğrenci alacağını ifade eden Grup Başkanvekili Tunç, “Bartın’da sınava dayalı öğrenci alan proje okullarımızın sayısını artırdık. Milli Eğitim Bakanımız Sayın Mahmut Özer ile yaptığımız görüşmenin ardından 2023-2024 eğitim-öğretim yılından itibaren Bartın Lisesi ile Bartın Güzel Sanatlar Lisesini de proje okulu kapsamına alındı.  Geçen yıl Bartın Lisesi mezunları pilav gününde mezunlarımızın haklı olarak ısrarla talep ettikleri proje okulu onayı Bartın Lisemize ve Güzel Sanatlar Lisemize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

İşte okullar ve kontenjanlar!

Bartın Lisesi için 90, Bartın Güzel Sanatlar Lisesi içinde 30 kontenjan ayrıldığını ifade eden Yılmaz Tunç, bu şekilde öğrenci alan diğer okulları ve kontenjanları şu şekilde açıkladı:

“Buna göre Bartın’da sınavla öğrenci alacak proje okullarımız ve kontenjanları şu şekilde belirlendi.

Hasan Sabri Çavuşoğlu Fen Lisesi = 90

Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi=90

Bartın Lisesi = 90 (2023-2024)

Şehit Mustafa Yaman Anadolu İHL =90

Fuat Sezgin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi= 30

Şerife Bacı Kız Mesleki Teknik Anadolu Lisesi=30

Amasra Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi=90

Bartın Güzel Sanatlar Lisesi= 30 (2023-2024)”