SGK, Sosyal Güvenlik Haftasını kutladı

Sosyal Güvenlik Haftası nedeniyle Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törende meydandaki Atatürk Anıtına çelenk koyan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Mustafa Şaban Çengel, 'Kurum olarak bizler, kaliteli, adil, kolay erişilebilir ve vatandaş odaklı hizmet vermeyi ilke edinen bir sosyal güvenlik sistemini yürütme ve geliştirme gayesini taşımaktayız' dedi.

SGK, Sosyal Güvenlik Haftasını kutladı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü, Sosyal Güvenlik Haftasını Cumhuriyet Meydanında düzenlediği törenle kutladı. Kurum çalışanlarının katıldığı törende SGK İl Müdürü Mustafa Şaban Çengel meydandaki Atatürk Anıtına çelenk koydu. Sosyal güvenlik sisteminin kurumsal bir yapı olduğunu ifade eden Müdür Çengel şöyle konuştu:

"Sosyal Güvenlik Kurumu olarak, kurumumuzu paydaşlarına tanıtmak, sosyal güvenlik reformunu anlatmak, sosyal güvenlik bilincinin oluşmasına katkıda bulunmak ve sosyal güvenlikle ilgili hakları ve görevleri konusunda paydaşlarımızı bilinçlendirmek amacıyla her yıl 16 Mayısı içine alan haftada kutlanmakta olan Sosyal Güvenlik Haftası'nı kutlamaktayız. Sosyal güvenlik sistemi, toplumun bütün kesimlerini doğrudan ilgilendiren, sağlık, güvenlik ve sosyal barışın kalıcı hale gelmesini sağlayan, gücünü dayanışma bilinci ile uzlaşmacı sorumluluktan alan kurumsal bir yapıdır.

“Saygın bir kurumuz”

 Kurumumuz öncelikle uluslararası standartların üzerinde sosyal güvenlik hizmeti veren, model alınan, öncü ve saygın bir kurum olma vizyonunu üstlenmiştir. Kurum olarak bizler, kaliteli, adil, kolay erişilebilir ve vatandaş odaklı hizmet vermeyi ilke edinen bir sosyal güvenlik sistemini yürütme ve geliştirme gayesini taşımaktayız. Tek çatı altında on yedincisini kutladığımız Sosyal Güvenlik Haftasının ülkemizin tüm kesimleri için kutlu olmasını diliyor, siz değerli katılımcılara ve basın mensuplarına teşekkür ediyorum.”