Bartın'da 19 Mayıs'ı coşkuyla kutladık!

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Bartın'da da coşkuyla kutlandı. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri sabah saat 10.00'da Cumhuriyet Meydanı'nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'mızın okunmasıyla başladı.

Bartın'da 19 Mayıs'ı coşkuyla kutladık!

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Bartın’da da coşkuyla kutlandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunmasının ardından Bartın Gençlik ve Spor İl Müdürü Halil Akkaş tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Bartın Gençlik ve Spor İl Müdürü Akkaş, “Biliyoruz ki sizler, Türk milletinin geleceği, yarınlarımızın teminatısınız. Yarınların sorumluluğunu üstlenebilecek şekilde nitelikli, bilgili ve idealist insanlar olarak yetişmeniz için bizler, elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Sizlerin de ‘Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır.’ sözünü rehber edinerek çok çalışıp, ileride şahsınıza verilecek olan görevleri en iyi şekilde yapacağınızdan asla şüphemiz yoktur.” dedi.
Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, Bartın Belediye Başkanı Muhammet Rıza Yalçınkaya, Bartın protokol üyeleri, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı. Resmi törenin ardından kutlama etkinlikleri Cumhuriyet Meydanı’nda devam etti.  Törene Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, Bartın Belediye Başkanı Muhammet Rıza Yalçınkaya, Bartın protokol üyeleri, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.
Bakan Tunç: “Gençlerimiz istiklal ve istikbalimize sahip çıkacak”
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı töreninde  Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un mesajı da okundu.  Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “19 Mayıs, istiklal ve istikbalinden asla vazgeçmeyen milletimizin varlık mücadelesinin ilk adımıdır. Birlik ve beraberliğimize, huzurumuza kasteden hiçbir şer odağı, mayası birlikte yoğrulmuş aziz milletimizin önünde hiçbir zaman duramayacaktır. 
En büyük gücümüz ve hazinemiz olan gençlerimiz, daima istiklal ve istikbalimize sahip çıkacak, şanlı bayrağımız ilelebet özgürce dalgalanacaktır.  Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında dünyaya Türkiye Yüzyılı mührünü, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan, şuurlu, özgüveni yüksek, nitelikli ve araştıran gençlerimiz vuracaktır. Yüreği her zaman vatan ve bayrak aşkıyla çarpan tüm gençlerimizin ve aziz milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Kurtuluş Savaşımızın bütün kahramanlarını, şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum.” mesajıyla Bartınlı gençlerin bayramını kutladı.
Akkaş: “Birliğimiz ve bütünlüğümüz sağlanmış, çarenin ancak millette olduğu tescillenmiştir”
Günün anlam ve önemine değinen  Bartın Gençlik ve Spor İl Müdürü Halil Akkaş,   “Bugün milletimiz için büyük anlam ve öneme sahip, 
Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde başlayan kurtuluş mücadelesinin ilk adımının atıldığı 19 Mayıs'ın 105. Yıldönümünde, hepinizi en içten saygı ve sevgilerimle selamlıyorum. Umutların tükenmeye başladığı bir dönemde, Mustafa Kemal
 Atatürk'ün 'Türk Milleti için 
bağımlı yaşamaktansa ölmek 
daha iyidir' diyerek Samsun'a çıkması, bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizin başlangıcı 
olmuştur. Temeli 19 Mayıs'ta 
atılan 'milli egemenlik' ilkesi ile birliğimiz ve bütünlüğümüz sağlanmış, çarenin ancak millette olduğu tescillenmiştir” 
Gençler “Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir”
Bartın Gençlik ve Spor İl Müdürü Halil Akkaş, “Büyük önderimiz Atatürk, en büyük eserim dediği Türkiye Cumhuriyeti'ni, Türk gençliğine emanet etmiştir” Türk gençliği bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da emanetine sahip çıkarak, üstüne düşen görevi en iyi şekilde yerine getirecektir.
Sevgili Gençler; Binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğunuz olmalıdır.
“Yarınlarımızın teminatısınız”
Biliyoruz ki sizler, Türk milletinin geleceği, yarınlarımızın teminatısınız. Yarınların sorumluluğunu üstlenebilecek şekilde nitelikli, bilgili ve idealist insanlar olarak yetişmeniz için bizler, elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Sizlerin de 'Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır.' Sözünü rehber edinerek çok çalışıp, ileride şahsınıza verilecek olan görevleri en iyi şekilde yapacağınızdan asla şüphemiz yoktur.Bu duygu ve düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınızı tebrik ediyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu vatan için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”
Şiirler okundu
Bartın Gençlik ve Spor İl Müdürü Halil Akkaş’ın konuşmasının ardından Gençlik Merkezi gönüllü gençler tarafından şiirler okundu. Gençlik Merkezi gönüllü gençler tarafından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar gerçekleştirildi.Genç Kürsü konuşmalarında Bilge Eda Salman ile Sefa Erdoğan, gençlere de hitap ederek birer konuşma gerçekleştirdi.
Gösterilerle vatandaşlar coştu
Konuşmaların ardından Gençlik Merkezi Halk Oyunları, Bartın Üniversitesi Halk Oyunları, jimnastik spor etkinlikleri, taekwondo spor gösterileri ile program sona erdi. 

Bartın'da 19 Mayıs'ı coşkuyla kutladık!
Bartın'da 19 Mayıs'ı coşkuyla kutladık!
Bartın'da 19 Mayıs'ı coşkuyla kutladık!
Bartın'da 19 Mayıs'ı coşkuyla kutladık!
Bartın'da 19 Mayıs'ı coşkuyla kutladık!
Bartın'da 19 Mayıs'ı coşkuyla kutladık!
Bartın'da 19 Mayıs'ı coşkuyla kutladık!
Bartın'da 19 Mayıs'ı coşkuyla kutladık!
Bartın'da 19 Mayıs'ı coşkuyla kutladık!
Bartın'da 19 Mayıs'ı coşkuyla kutladık!
Bartın'da 19 Mayıs'ı coşkuyla kutladık!