Bartın'da 19 Mayıs coşkusu

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Bartın'da da coşkuyla kutlandı. Bu seneki kutlamalar önce Cumhuriyet Meydanında sonra da Ömer Tepesi Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirildi.

Bartın'da 19 Mayıs coşkusu

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Bartın’da da coşkuyla kutlandı. Etkinlikler kapsamında Bartın’da sabah 09.30’da Gençlik ve Spor İl Müdürü Halil Akkaş’ın Cumhuriyet Meydanında bulunan Atatürk Anıtına çelenk sunmasıyla başladı.

Programa, Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, Garnizon Komutanı Dz.Kd.Alb.Erkan Şahin, Bartın İl Emniyet Müdürü Şakir Engin Korkmaz, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, İ Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun, Bartın Gençlik ve Spor İl Müdürü Halil Akkaş, AK Parti İl Başkanı Yaşar Arslan, MHP İl Başkanı Ercüment Özçelik katılım sağladı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla Cumhuriyet Meydanında sona eren program Ömer Tepesi Kapalı Spor Salonunda devam etti.

“Çarenin ancak millette olduğu tescillenmiştir”

Programın açılış konuşmasını yapan Bartın Gençlik ve Spor İl Müdürü Halil Akkaş şunları söyledi:

 “Bugün milletimiz için büyük anlam ve öneme sahip, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde başlayan kurtuluş mücadelesinin ilk adımının atıldığı 19 Mayıs'ın 104. Yıldönümünde, hepinizi en içten saygı ve sevgilerimle selamlıyorum. Umutların tükenmeye başladığı bir dönemde, Mustafa Kemal Atatürk'ün "Türk Milleti için bağımlı yaşamaktansa ölmek daha iyidir." diyerek Samsun'a çıkması, bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizin başlangıcı olmuştur. Temeli 19 Mayıs'ta atılan "milli egemenlik" ilkesi ile birliğimiz ve bütünlüğümüz sağlanmış, çarenin ancak millette olduğu tescillenmiştir. Büyük önderimiz Atatürk, en büyük eserim dediği Türkiye Cumhuriyeti'ni, Türk gençliğine emanet etmiştir. Türk gençliği bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da emanetine sahip çıkarak, üstüne düşen görevi en iyi şekilde yerine getirecektir. Sevgili Gençler; Binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğunuz olmalıdır. Biliyoruz ki sizler, Türk Milletinin geleceği, yarınlarımızın teminatısınız. Yarınların sorumluluğunu üstlenebilecek şekilde nitelikli, bilgili ve idealist insanlar olarak yetişmeniz için bizler, elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Sizlerin de "Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır" Sözünü rehber edinerek çok çalışıp, ileride şahsınıza verilecek olan görevleri en iyi şekilde yapacağınızdan asla şüphemiz yoktur. Bu duygu ve düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızı tebrik ediyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere aziz şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”

Gösterilerle tüm salon coştu

Gençlik Merkezi gönüllü gençlerinin konuşmaları ile günün anlam ve önemine ilişkin şiirlerin okunmasının ardından minikler halkoyunu gösterilerini sergiledi.

Tüm salonun coştuğu ve ilgiyle izlediği gösteri sonrası, güreş, karete ve jimnastik gösterileri de sergilendi. Bayrakların dalgalandığı program alkışlar ve marşlar eşliğinde sona erdi.

Bartın'da 19 Mayıs coşkusu
Bartın'da 19 Mayıs coşkusu
Bartın'da 19 Mayıs coşkusu
Bartın'da 19 Mayıs coşkusu