'Bir takım durumlar olmayınca' olmadı

İlkinde yeterli çoğunluk sağlanamadığı için 27 Mayıs'ta yeniden olağan kongresini yapacak Bartınspor'da beklenen açıklama geldi. Kulislerde tam aksi konuşulsa da sezon boyunca yaşananlar göze alındığında pek de sürpriz olmayan bir gelişmeyle Bartınspor Kulübü Başkanı Serkan Yurtaçan, kongrede aday olmayacağını açıkladı.

'Bir takım durumlar olmayınca' olmadı

İlkinde yeterli çoğunluk sağlayamayan Bartınspor, 27 Mayıs’ta yeniden olağan kongreye gidiyor. Kongre öncesinde Bartınspor Kulübü Başkanı Serkan Yurtaçan ve yönetimin yeniden aday olup olmayacağı merak ediliyordu. Her ne kadar kulislerde Başkan Yurtaçan’ın yeniden aday olacağı konuşulsa da bir kesim de aday olmayacağını ifade ediyordu. Yurtaçan’dan kongre hatasına girilmeden beklenen açıklama geldi. Bazılarına göre “son dakika gelişmesi” bazılarına da göre de sezon boyunca yaşananlar göz önüne alındığında pek de sürpriz olmayan açıklamada Yurtaçan yeniden aday olmadığını ilan etti.

“Aday değilim”

 “Bütün olumsuzluklara rağmen saha içinde kalmak”, “Bütün olanlar kullanılsa da olmayan bir takım durumlar”, “Gerekli şartları yerine getiren her bireyin aday olma hakkı” “Olağan kongre” gibi cümleleri vurgulayan Serkan Yurtaçan açıklamada şunları söyledi:

"2 yıldır gönlümüzde olan profesyonel lig hayalini gerçekleştirmek uğruna elimden ve elimizden gelen çabayı göstererek, bütün olumsuzluklara rağmen SAHA İÇİNDE KALARAK mücadele verdik. 

Gelinen nokta da maalesef istediğimizi, sebep her ne olursa olsun alamadık, bu durum her zaman ben ve benimle beraber mücadele veren bir elin parmaklarını geçmeyecek sayıdaki çalışma arkadaşlarımın içinde uhde olarak kalacaktır. 

Bazen bir şeyleri çok istemek, bu uğurda uğraşmak, elimizden gelen bütün olanakları kullansak da BİR TAKIM DURUMLAR olmayınca olmuyor.

Bilindiği üzere 29 Nisan'da kulübümüzün yapılan ilk kongresinde yeterli çoğunluk” sağlanamadığından ötürü 27 Mayıs tarihinde 2. Kongre yapılacaktır.

Öncelikle şunu belirtmek isterim ki; yapılacak olan kongre 'Olağan' bir kongredir.

Dolayısı ile 88 yıllık geçmişi olan Bartınspor kulübünde gerekli şartları yerine getiren her bireyin aday olma hakkı vardır.

Son zamanlarda konuşulan tekrar yönetime talip olduğumuz doğrultusunda yapılan konuşmalar gerçeği yansıtmamakla beraber belirlenen tarihte yapılacak olan olağan kongrede ADAY OLMADIGIMI bildirir, yeni gelecek yönetime can-ı gönülden başarılar dilerim.

Bu süreçte yanımda olan çalışma arkadaşlarıma, desteğini esirgemeyenlere şükranlarımı sunarım."