'Barış Akarsu Merhaba'nın galası yapıldı

2007'de geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Barış Akarsu'nun hayatını anlatan ve çekimlerinin Amasra'da yapıldığı 'Barış Akarsu Merhaba' filminin galası yapıldı. Akarsu'yu İsmail Ege Şaşmaz'ın canlandırdığı ve yine yarım kalan 'Merhaba' şarkısı Şaşmaz tarafından tamamlanan film 18 Kasım'da tüm Türkiye'de 23 ülkede daha gösterime girecek.

'Barış Akarsu Merhaba'nın galası yapıldı

2007’de geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Barış Akarsu’nun hayatını anlatan ve çekimlerinin Amasra’da yapıldığı “Barış Akarsu Merhaba” filminin galası yapıldı. Galaya Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, Barış Akarsu’nun kız kardeşi Nesrin Akarsu ve babası Selahattin Akarsu, Gazeteci Halil Tekin ve eşi Yasemin Tekin’le çok sayıda Amasra’lı katıldı.  Başkan Çakır, 18 Kasım’da vizyona girmesi merakla beklenen filmle ilgili “Bazen bir merhaba ile başlar her şey, bazen de bir merhaba ile yeniden başlar!  2007 yılında geçirdiği trafik kazasında 28 yaşında aramızdan ayrılan; kentimizin hırçın dalgası, Anadolu Rockının sürmeli çocuğu, sevgili evladımız Barış Akarsu’nun hayatı film oldu.  Fikri Harika Production ve Aytaç Medya imzalı, Mert Dikmen'in yönetip senaryosunu Can Anar ile birlikte yazdığı, başrollerini İsmail Ege Şaşmaz ve Almila Ada'nın paylaştığı ve Amasra Belediyesi'nin, işletme ve esnafların destekleriyle Amasra'da çekilen Barış Akarsu Merhaba Filmi'nin bu akşam Paribu Cineverse Kanyon'da galası yapıldı” dedi.

Dikmen: “Barışı olduğu gibi anlatan bir film”

Filmin senaristi ve yönetmeni Mert Dikmen, düzenlenen basın toplantısında filmle ilgili “Barış'ın başarıya giden yolda yaşadıklarını anlattığımız bir film. Hayallerinin peşinden Amasra’daki evinden yola çıkıp Ereğli’ye giden ve orada müzisyen olmak için verdiği uğraşlar sırasında bir yandan aşkla tanışan, bir yandan müzik için çabalayan, uğraşan ve hepimizin bildiği o acı kazaya kadar yaşadıklarını anlatan bir film. Aşk, müzik, barış dolu, hepimizin içine umut aşılamasını hedeflediğimiz, sinema salonlarından tüm izleyenlerimizin umutla çıkmasını ümit ettiğimiz bir film oldu. Biz Barış’ı tanıyorduk şarkılarını takip etmiştik. Amasra’ya gittiğimizde Amasra’da esen rüzgarda bile Barış Akarsu vardı. Halkın gözlerindeki gülümseme, Barış'ın adını duyduğundaki tebessümleri bize yetiyordu. Barış Akarsu'yu yeniden yaşatmak, tanımayanlara da Barış'ı tanıtmak, Barış'ı olduğu gibi yansıtan, anlatan bir filme imza atmak istedik” demişti.

Şaşmaz: “Filmde Barış’ı anlattık”

Barış Akarsu’yu canlandıran İsmail Ege Şaşmaz da toplantıda "Çok güzel bir hikayeydi. Mert'in eline, yüreğine sağlık. İki aylık bir çalışma sürecimiz oldu. Barış Akarsu’nun kız kardeşi Nesrin Abla ve babası Selahattin Amca ile çok güzel günlerimiz geçti. Çok duygusal anlar yaşadık. Barış'ın anısına layık olmak için çok çalıştık ve onu en güzel şekilde yansıtmaya çalıştık" şeklinde konuşurken  Akarsu'nun aşık olduğu Zeynep karakterini canlandıran Almila Ada ise “Biz her gün çok mutlu bir şekilde çalıştık. Amasralıların, ailesinin, dostlarının tanıdığı Barış’ı anlattık filmde. Biz filmimizin hikayesini çok sevdik. Umarım bizim kadar sizler de seversiniz. İnşallah izleyen herkes de filmimizden çok mutlu olarak çıkar” ifadelerinde bulunmuştu.

Akarsu: “Oğlumun filminin çok güzel olacağına inanıyorum”

Akarsu'nun babası Selahattin Akarsu toplantıda yaşadığı evlat acısını  "Evlat acısı kadar zor bir acı yoktur. Oğlumun sevenleri, Barışseverler, binlerce kişi yurt içinden ve dışından bizi hiç yalnız bırakmadılar. Her sene geldiler, yaz, kış kucaklaştık Barış'ı konuştuk, Barış'ı andık. Kimi zaman ağladık, kimi zaman onu sevgiyle, özlemle andık. Bir baba olarak, oğlumun filminin çok güzel olacağına inanıyorum. Herkes, oğlumu daha güzel bir şekilde tanıyacak. Ege oğlum artık benim manevi oğlum, canım oldu” sözleriyle anlattı.

18 Kasım’da 23 ülkeyle birlikte vizyonda!  

Barış Akarsu’nun ses kaydı bulunana ve yarım kan “Merhaba” şarkısı da İsmail Ege Şaşmaz tarafından tamamlanarak filmde yer aldı. Şarkıdan elde edilen gelir  Akarsu'nun da yaşarken destek verdiği LÖSEV'e bağışlanacak. Yapımcılığını Fikri Harika Production ve Aytaç Medya'nın üstlendiği film 18 Kasım’da  Türkiye ile aynı anda 23 ülkede daha vizyona girecek.